bančni račun- otrok
V NLB odpreš lahko transakcijski račun ki se imenuje PRVI račun.
Nakazuje se na račun normalno, lahko preko trajnega naloga – redno mesečno…
Je pa hec tega računa ta, da starši ne morejo dvigat oz. niso pooblaščeni na računu.
Prisotni morajo biti samo ob odprtju, kartico za bankomat pa prejme samo otrok + PIN kodo.
Seveda se nekateri starši znajdejo in hodijo kar s to kartico na bankomat dvigat – če npr.otrok kaj potrebuje, ali pa ga pripeljejo v banko da otrok podpiše dvig.
Tudi otrok lahko ima odprt račun pri PBS. Ki je brezplačen, tak račun je brez stroškov vodenja, brez provizije na vseh bankomatih, tudi na bankomatih v EU. Elektronska banka je zastonj. Karitco ti izelajo zastonj. Ti kot stariš dobiš svojo katirco na svoje ime.
Hrčkova knjižica pa je varčevalen račun, kjer so višje obresti. Tako, da lahko imata oboje in hrčka in brezplačen račun. To imam jaz za mojega malega in sem zadovoljna, saj lahko vse storim ne glede kje v SLO se nahajam (poslovanje na vseh poštah)
Otrok je lahko star samo 1 dan in mu lahko odpreš tak račun. S tem, da boš ti kot starš pooblaščena na računu in boš dobila kartico, če pa želiš, da tako majhen otrok ima že svojo katico pa ti jo tudi izdelajo brezplačno, drugače od 10 leta. Vsaka kartica ima svoj pin, dnevni limit pa je 100 €. To vem, ker je eden dijak, eden pa ima le 4 leta.
Forum je zaprt za komentiranje.