Najdi forum

Banane

Doma se je nabralo nekaj banan, za katere mi sploh ni jasno, kako so pri nas lahko ostale – smo pravi bananojedci. No, zdaj, ko imajo olup že ves pikast, pa nikomur več ne dišijo!
Kaj naj naredim iz njih? Jih uporabite – tako zelo zrele – v kakšnem dobrem receptu? Se priporočam!

Jaz s paličnim mešalnikom zmiksam dve banani, dve jabolki in eno pomarančo. Nadevam v kozarce, okrasim s sladko smetano in dodam kakšen vafelj oz. manjši keks. Zelo dobro ,za otroke hkrati sladica in vitamini. Ponavadi naredim iz dva in pol kratne količine za nas štiri.

Kaksnih pecenih ali ocvrtih nimam rada, jih pa delajo.
Mogoce bi v sadni solati med drugim sadjem in stepeno smetano slo?
Tudi dobro ohlajen frape ( mleko, banane) je dober. Lp

Bananin sladoled, če imaš strojček.
Drugače pa za razne napitke ali med kosmiče. Dobre so tudi pokapljane z medom, ravno take malo bolj zrele pa lahko daš tudi v muffine. Pa pomoje v katerokoli drugo pecivo tudi. Če jih prekriješ z biskvitom, se jih t ako ali tako ne vidi, okus je pa še močnejši, če so bolj zrele.

Ja…cokoladno-bananini muffini. Ti so moji najljubsi 😉

Ponavadi jih uporabim za bananine mafine.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Zadnjič na tv je v nevem kateri oddaji nekdo naredil takole:

-podusil malo banan, jabolk (jaz kasneje sem dodala se hruske), zmesal z nekaj začimbami(cimet,ingver..), medom (jaz sem dodala se van.sladkor)
-listnato testo dal v pekač za pite, tako da je ‘mahalo’ čez
-na listnato testo je dal neke orescke(jaz sem dala napol zmlete orehe in lesnike)
-na vse to stresel poduseno sadje
-testo, ki je mahalo čez pekač je zapognil navznoter, tako da je bilo vse zaprto in dal na 200 C za enih 20min
– na koncu se premazemo z maslom

jed je doma v maroku ( če se prav spominjam) in je celo boljsa kot nas strudelj;)

jaz sem koščke( 3cm) potunkala v maso kakor za palačinke,scvrla in zraven dala sladoled in smetano in so vse “smlatili”

No vaše banane so verjetno že pošle. Pa mogoče ideja za prihodnjič.
1. lahko narediš banabno split – saj veš tisto njammmmmmmmiiiiiiii sladico s sladoledom.
2. banane narežeš na kolobarje in jih v sušilcu posušiš, lahko sušiš tudi v el. pečici. Mi smo to doma kar na radiatorju, kjer sušimo dnevno jabolka in potem zjutraj kateri je prvi v dnevni sobi jih pač snede.

lp

Tajna

Vsem res hvala za recepte! Naredila sem muffine (mimogrede, našla sem samo recept za bananine, nikjer pa nisem zasledila čokoladno-bananinih… Lahko prosim za recept?), zadnji 2 banani pa bosta po Tajninem nasvetu končali na radiatorju.

Tudi vsi ostali nasveti bodo še prav prišli!

Tajna, kako dolgo pa se sušijo kolobarčki bananan radiatorju, da dobiš ven bananin čips? In kako debele rezine narežeš?
LP

Veš na to idejo je prišla moja hčerka in seveda najprej je ona sama eksperimentirala. No banane ne smeš narezati preveč na debelo – kakšna 2 mm debele rezine. Mi banane narežemo in pokapamo z limoninim sokom, da niso tako temni. koliko časa se sušijo? Hja ti ne morem natanko povedati, kajti zvečer narežemo in zjutraj ko pride prvi v dnevno sob vse snede z radiatoraj – enostavno nimajo časa, da bi se posušili do konca. ča sušenja je odvisen tudi od toplote radiatorja oziroma od tega kako vroči so. bolj ko so vroči hitreje se sušijo. so pa kar precej sladki.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close