Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Banane – po njih me boli trebuh

Banane – po njih me boli trebuh

Že večkrat sem opazila, da me po banani boli trebuh. Samo če jem surove, kar tako. Če jih uživam v pecivu ali šejku je vse OK. Če pa dopoldne (po zajtrku, kavici,…) zmažem eno banano me pa dve uri potem boli trebuh, občutek imam, kot bi mi šlo na bruhanje… Morda kdo ve, kaj bi to bilo? Je v banani kaj “čudnega”? Morda čudno reagirajo v določeni kombinaciji hrane? Nenavadno se mi zdi predvsem zato, ker so banane en prvih sadežev, ki jih ponudiš dojenčku. Mene pa zdaj, “na stara leta”, tako matrajo. :(((

Hm, pa sej v šejku so tudi surove, ne? 🙂
Ne vem, poskusi banano pojest pred zajtrkom… itak naj se sadje in zelenjava jesta čisto na začetku obroka, ker se hitreje prebavljata in če ju pojemo po obroku, lahko naredita v prebavilih “frko” 🙂

Jaz imam take probleme s sirom, ampak samo s tistim, ki ti ga trgovka na mašino nareže. Boli trebuh, bolečina prehaja proti želodcu, nato žlički, pa mrzel pot me oblije in slabo mi je. To traja cca 1 uro. Edino mi pomaga topel termofor,ko ga dam na trebuh. Nikakor ne morem ugotoviti, zakaj. Morda ima še kakšna podobne težave s katerokoli drugo hrano?

So, ja. Saj to mi tudi ne gre v glavo. Pa sicer nimam nobenih prebavnih težav po nobeni hrani, pa jem vse po vrsti. Zelje, gobe,… vse je, kolikor vem, “težka hrana”, pa nimam nobenih težav.

Jih pač ne prebavljaš oz. jih težko prebavljaš. Tudi jst imam ta problem z bananami in to od zmeraj. Bolj kot so zrele, bolj mi je slabo po njih. Zato se jih izogibam na veliko oz. če si jo že zaželim, si kupim čim bolj zeleno, ker jo lažje prebavim kot zrelo. Ni kej, vsi ne moremo vsega jest. Se bo treba odpovedat bananam al pa vsakič trpet. Pretehtaj kaj se ti bolj splača…

Ja, saj sem jih črtala s svojega jedilnika. Je pa trajalo, preden sem pogruntala, da so res banane problem. Zadnja stvar, na katero sem pomislila. :(((

bananko

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close