Bali
Konec aprila potujemo na Bali s še ne dve letnim otrokom. Vem kako je ta s prenočišči, vendarbi vas vseeno prosila za pomoč. Glede na to, da bomo na poti 24 ur in da tja prispemo ob 6h ko je že tema, smo se odločili da si spanje za prvo noč poiščemo že doma.
Ima kdo kakšen predlog za ok hotel v bližini Denpasarja, ki ni predrag?
Zanima me še kako je s potovalnimi čeki? Pred leti je to ful laufalo, pa me zanima kako je zdaj s tem? Zaradi varnosti se mi namreć zdijo super varjanta, samo ne vem če jh še menjajo praktično na vsakem koraku. In kako je z menjavo € ali USD – kaj je bolje imeti sabo?
Mi se iz Balija vračamo 15.04.2008 in upam, da ti bom lahko posredoval kakšno koristno informacijo iz prve roke. Za prenočišče pa mogoče poglej na:
Živjo,
bila sem na Baliju dve leti nazaj in sicer v Kuti – tu je ogromno hotelov ob plaži, ki pa se mi ne zdi primerna za otročka, saj so tu ogromni valovi, tko da plavat ravno ne moreš.Južni del otoka je raj za surfarje.
Čekov ne potrebuješ, najbolje se obnesejo dvigi na ATM bankomatih, ti so na vsakem koraku, z navadno BA kartico. Z dolarji je pa na Baliju malce zapleteno, ne sprejmejo vsakega dolarjo, imajo pa tudi različne menjalne tečaje – odvisno je od letnice dolarja in pa serije. Sem že mal pozabla, katera serija in pa letnik USD je ta prava….Če me spomin ne vara letnik 2003 tri dalje, za serije pa res ne vem.
Midva sva bila na Baliju leta 2005 in sicer v Nusa Dui mnogo boljše kot Kuta , kjer je zrak tako onesnažen da tud dihat ne morš normalno sploh pa ti ne priporočam , da bi šli tja s toliko starim otrokom.
Kar se pa tiče denarja pa USD ampak PAZI letnico izdaje morajo biti novejši od leta 2000.Nama se je zgodilo ravno to, da tega nisva vedela in sva 10 dni pred koncem ostala brez gotovine razen bankomati.
Predvsem pa bodite pozorni pri menjavi v njihovo valuto, ker te zelo hitro “nategnejo” za 10USD ali pa več pri štetju, tako bolje trikrat preštet ali pa menjati v banki za malo manjši menjalniški tečaj.
Pa prijetno potovanje M.
Mi smo delali rezervacije preko sistema http://www.agoda.com
pa je vse štimalo in cene so sprejemljive. Ne vem kako mislite potovati po Baliju ampak mi smo imeli avto in smo šibali po celem otoku. Všeč nam je bilo na severu kjer še ni tako turistično razvit (beri skvarjen) bili smo v hotelu Lovina beach
http://www.lovinabeachhotel.com/
Luštni bungalovi in dobra hrana. Mi smo sicer dokaj nezahtevni – samo da je čisto!
Forum je zaprt za komentiranje.