Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice BALI-je kdo bil ze tam??

BALI-je kdo bil ze tam??

Zanima kako je sedaj po teh napadih ?
Konkretno pa me zanima kaksen je hotel OASIS BEACH RESORT**** ,
to je BALI-DENPASAR.
Kaj lahko pricakujem, na kaj moram biti pozorna, in kaj mi priporočate ??

Kako je zdaj po napadih ne vem … tam sem bila prej …

Kdaj greš?
do maja je tam deževna doba … to pomeni dež in sonce v dnevu … pa skor 100% vlaga v zraku … kar je res neugodno.

drugače je Bali čudovita destinacija … če se le izogibaš turističnih spotov … če se prepustiš toku dogodkov in sprejmeš domačine take kot so …

Zivjo

preberi si zgornje poste na temo Indonezija.

Lp MIša

Jaz sem bila na Baliju julija 2004 na poročnem potovanju in ravno v hotelu Beach Resort.

Kot je omenila Barabra se moraš prepustiti načinu življenja, kulturi in ljudem, ki so zelo drugačni od naših.
Glede terorističnih napadih nisem zato čutila nobenih nevarnosti. Skratka imaš veliko možnosti izletov, ogledov, lenarjenju na peščenih plažah, nakupih …
Hotel je dokaj soliden, glede na to koliko si v njem. Zajtrk (samopostrežni) je enkraten in velika izbira. Kosilo in večerjo pa imaš prav tako možnosti v hotelu, vendar so cene precej visoke (razni večeri ob plesih, musiki). Izven hotela pa imaš malo morje restavracij s solidno ceno.
Midva sva bila s Komapsom. Vse štimalo.
Če te kaj zanima še vprašaj .

LP, Nataša

Bila sem v Turčiji in Tuniziji, kako bi se lahko Bali primerjal s temi državami. Zanima kaj je tam bolje
na kaj moram biti pozorna, kaj ne smem zamuditi …itd.
Če imaš kake slikice in mi jih lahko pošlješ na email, bi ti bila zelo hvaležna.lp

Miša prosim pomagaj , ne morem najti tega posta.

Živjo

Bali se z Turčijo in Tunizijo ne more primerjati. Čisto druga kultura.
Lepote Balije pa si lahko ogledaš s pomočjo strica Googla.

Lp Misa

Turčija – Tunizija – Bali

povsod se cenkaš
povsod so ljudje prijazni … ampak na Baliju so še parkrat bol
klima se jasno razlikuje
hrana še bol

Turčija je lepa
Tunizija je zanimiva
Bali je čaroben – ko boš tam boš razumela

res da smo mi bili tam z majhnim otrokom … na katerega so bili nori prav vsi s katerimi so se križale naše poti (tam so otroci bogovi) … da smo bili mi dol z ruzaki in brez cilja … da smo prekrižarili otok in se zadrževali na neturističnih krajih … ampak sem vseeno prepričana da Bali očara vse ki ga obiščejo 🙂

B.

http://www.balitravelforum.com/ – vse najdeš tukaj. Bali je živa fantazija.

barbara, s koliko starim otrokom ste potovali? Zanima me, ker imamo mi tudi enega pobalina…
lahko mi pišeš tudi na osebni mail kpockaj@yahoo.com

takrat je imel 2,5 let, šli smo z ruzakom za en mesec in potem naprej na Tajsko … bilo je nepozabno. Če te karkoli zanima vprašaj.

B.

sem ti poslala mail na os..si dobila?

sem ti odpisala. nisi dobila?
oglasi se na barbara.m@siol.com

Živijo!
Za drugo leto punce razmišljamo kombinacijo Tajska – Bali. Zanima me kaj pravite kdaj se splača it? Preko koga? Koliko kaj stane? Kam je treba iti?
Lepe pozdrave vsem, N.

Nisem dobila. Sem ti pisala se na prilozen mail.
lp

Predlagam, da potuješ v lastni režiji, ker tako res doživiš deželo.
Najbolj čas za Tajsko mislim, da je nekje od januarja do maja, kasneje je zelo vroče.
Indonezija Bali – aprila se konca deževna doba, najboljši čas za potovanje je nekje od aprila – septembra. Odvisno kateri del Indonezije želiš obiskati, Indonezija je zelo raztegnjena in ima kar nekaj klimatskih pasov.

Lp Misa

Živjo.

Kaj pa menite o kombinaciji Java in Bali? Ali je Java zanimiva? Kaj se da videti? Prosim za kakršen koli namig ali nasvet.

LP

Seveda je zanimiva, čeprav so otoki vzhodno od Balija še zanimivejši.
Samo nekaj hitrih namigov: Yogjakarta, Pranbanan, Borobudur, vulkanska planota Dieng, vzpon na Merapi, Pangandaran,…

pri baliju pa prides na svoj racun Vito, to pa zmeraj. Ampak se vedno cakamo datiran potopisni prispevek:)

Angolalife ti pa se vsaj enkrat vzdržaj kritizirati Vita.Privat zadeve rešuj zunaj foruma.Če je človek poskušal pomagati z odgovorom je to samo plus za vse,ki to prebiramo.
LP
King

Vito, hvala za namig. Bomo še malo razmislisli.

vito, maš kakšne dobre informacije o ornk trekingih po Kalimantanu, po možnosti zahodni del okoli Pontianaka?

Žal ne, ker sem se potikal bolj po vzhodnih otokih, Borneo pa sem “videl” samo spotoma iz letala.

Živjo,

Bali-odlična odločitev.

Po napadih na Baliju skoraj ni turistov, zato se pripravi na obupno sitne prodajalce, saj v tebi vidijo zlato jamo. Sicer pa nekih posebnih nevarnosti nisem zasledila, razen ponoči zmešanih, napadalnih psov, ljudje pa so sicer prijazni.

Problemi so z menjavo dolarjev in to le na Baliju, kajti za različne serije so različni tečaji, nekaterih sploh ne vzamejo-mojih niso hotel nikjer, potem mi je pri tem pomagal en domačin-zelo prijazno, sam potem je mislil, da bom kupila pol njegove trgovine in njegova prijaznost se je hitro spremenila v nesramnost. Predlagam dvigovanje denarja na ATM.

Ne pozabi kamorkoli se obrneš so nujno potrebna pogajanja.

Veliko užitkov!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close