balet za odrasle začetnike
Torej, stara sem čez 30 pa imam še vedno željo z otroštva, da bi hodila na balet. Sicer vidim pri kakšnih plesnih šolah (v lj jih je kar nekaj), da je ta opcija za stareše,ampak nekako ne vem, če so res sami začetniki, in če je sploh dovolj folka za 1 skupino. A je katera imela kakšno podobno izkušnjo?
V bistvu bolj za rekreacijo (verjetno si ne uničiš prstov na nogah, kot prave balerine)…
Takole sami mi je težko, če bi imela še kkšno kolegico, ki bi z mano hodila, bi bilo bolje.
Prstov na nogah si ne boš uničila, ker dvomim, da te bodo pri teh letih postavili na špice. Mislim, da niti kolen, niti bokov, glave, rok, hrbta in stopal, ne boš mogla več naučiti tistega, kar znajo že majhne baletke. Lahko pa seveda delaš vaje iz baletne gimnastike na tleh, ob drogu…za boljšo držo, gibljivost…a sanje o pravem baletu boš najbrž mogla pospraviti v predal. Balet zahteva stvari, do katerega lahko pripraviš le mlado, še nerazvito telo, kasneje nikoli več tega ne uloviš. Mogoče pa se motim.
Poskusi tukaj;
http://www.plesniepicenter.si/balet/odrasli/
V Boljšoj teatru res ne boš plesala, ampak tega najbrž ne pričakuješ. Dosežeš pa lahko zavidljivo amatersko raven.
Poznam gospo, ki pleše tukaj mogoče dve ali tri leta, prej pa nikoli. Stara je šestdeset in je naravnost čudovita:-)
Tako je, iščem nekaj za rekreacijo s primesmi baleta.
Saj tega me je bilo strah… ampak če se ne postavlja na špičke, ni problema 🙂
Hvala priletna balerina.
Mogoče tudi ti obiskuješ ta tečaj in veš morda, koliko jih je v skupini in kakšen starostni razpon in vzdušje je tam?
Se bom pa tudi tam pozanimala vsekakor, hvala še 1x za link.
Forum je zaprt za komentiranje.