Badoo – spet en čuden portal?
Rada bi spozanal novo družbo samskih vrstnikov in sem se prijavila na Badoo, če mogoče kdo pozna?
Pa me spet klikajo predvsem iskalci seksa in pa cel kup Makedoncev, ki bi šli z mano na zmenek.
Ima kdo kake izkušnje s tem portalom? Sem mislila, da je to portal za iskanje družbe, pa se mi zdi, da vsi iščejo samo seks? Ali samo jaz naletim na take?
Ta Badoo je nateg in bi morali biti prijavljeni k informacijski pooblaščenki Pirc Musarjevi!
Vsiljivo reklamo sem dobila in kliknila, kdo mi zdaj to piše in evo hudiča, pisalo je, kdo sem in moj IP in celo ime moje vasice, iz katere prihajam !!! ,
pisalo da me čaka cel kup ljudi, željnih spoznavanja in da sem ena od te elite hahahaa
In sem kliknila na tisti ukaz, ki te izbriše iz njihove evidence, vendar pa takoj dobila pripisano , da mi bo še zelo žal !
Barabe preklete.
Lahko živim tud brez njih.
Od kdaj hudiča sem neka internetna stran imeti v bazi moje natančne koordinate, od koder sem doma in vasico ????
Kolkor vem, so nam doslej skaldiščili samo IP.
Mrš, lahko živim tud brez njih, imam jaz že dost baduja v lastnem življenju.
Zanimljiv portal nimam kaj rečt. Ker sem sam samski že 6 let iščem resno zvezo saj tako ne gre več naprej in če je res katera resna mi naj to sporoči po možnosti iz Nove Gorice ali okolice ni važna lepota važno je srce. kalasnik1@hotmail.com
Ime kraja se da z lahkoto izvleči iz IP-ja glede na ponudnika internetnih storitev, kjer imajo sedež.
To ni nič hudega, brez skrbi. http://www.infosniper.net/
Pogosto se lastniki podobnih strani poslužujejo različnih oglasnih trikov, da zvabijo nove ljudi.
Veliko jih ima v sam sistem vgrajenih tako imenovane navidezne “robotske” uporabnike, ki so narejeni z namenom, da si npr. uporabnik nadgradi račun, če hoče biti deležen določenih ugodnosti, npr. prebrati “obetajoča” zasebna sporočila, seveda proti plačilu. Lahko je tudi tretjina ali več profilov potvorjenih, vendar te namenoma zasipljejo s sporočili, ki so dejansko avtomatsko generirana, že za naprej napisana. Na podlagi IP-ja lahko izberejo tudi jezik za posameznega uporabnika, zbirajo informacije o uporabniku… Velik odstotek je t.i. “spamerjev”, pogosto iz afriških republik, ki iščejo različne načine, kako priti v Evropo, tipajo in iščejo “zrele hruške”, če bi kdo nasedel na njihove ukane (lažejo, spreminjajo spol, slike) ….
Saj tudi pri teh velikih socialnih mrežah, kot je facebook, je treba biti zelo previden. Google mail ima tudi vgrajeno neke vrste sledilno skripto, da ti ciljano meče reklame glede na tvojo zgodovino brskanja, dejansko vse beleži…
Danes pravkar dobil potvorjeno vabilo oz. prevaro za še eno takšno spletno stran pod pretvezo, da me je povabil eden izmed prijateljev, ki ga imam sicer tudi na facebooku:
Zadeva: I added you as a friend on Quepasa.com
http://www.koreabusinesscentral.com/forum/topics/warning-spam-email-from
http://itext-general.2136553.n4.nabble.com/SPAM-I-added-you-as-a-friend-on-Quepasa-com-td3052465.html
Če imate gmail, taka sporočila označite kot spam (vsiljeno pošto).
Tudi jaz sem dobila vabilo kokr od ene prijateljice in se pustila naivno nasrat tako, da sem se vpisala, da bi videla, kaj za ena to mene vabi. No, ker nisem dala not svoje slike, tega nisem mogla izvedeti, pa itak sem videla, da je to kar ena ženska in ne moja prijateljica, samo nevem, od kje jim moj mail?!!! Komaj sem se jih rešila, še zdaj si ne morem oprostit, da sem bila tako neumna.
Ej, jaz ne vem, kako tole gre na baduju, ampak prvo sporočilo res dobiš kakor od nekoga, ki ga poznaš (čeprav v resnici samo poberejo njegove stike na gmailu in jim v njegovem imenu pošljejo mesidž, v resnici ne piše on – preverila pri kolegu), samo potem te začnejo “čakati” in ti “sporočati” kar eni ljudje. Jaz sem iz obupa kar ukinila naslov in odprla novega. To mora biti en ornk sklop spyware ali karkoli že, pojma nimam, v glavne, zagotovo kršenje stotih zakonov in pravil.
Ej, jaz ne vem, kako tole gre na baduju, ampak prvo sporočilo res dobiš kakor od nekoga, ki ga poznaš (čeprav v resnici samo poberejo njegove stike na gmailu in jim v njegovem imenu pošljejo mesidž, v resnici ne piše on – preverila pri kolegu), samo potem te začnejo “čakati” in ti “sporočati” kar eni ljudje. Jaz sem iz obupa kar ukinila naslov in odprla novega. To mora biti en ornk sklop spyware ali karkoli že, pojma nimam, v glavne, zagotovo kršenje stotih zakonov in pravil.[/quote]
Aja, odprla pa nisem niti njegovega sporočila, kaj šele sporočil neznancev. Ampak v glavnem, kar na lepem sem bila na baduju, ne da bi enkrat samkrat odprla njihovo stran.
Ej, jaz ne vem, kako tole gre na baduju, ampak prvo sporočilo res dobiš kakor od nekoga, ki ga poznaš (čeprav v resnici samo poberejo njegove stike na gmailu in jim v njegovem imenu pošljejo mesidž, v resnici ne piše on – preverila pri kolegu), samo potem te začnejo “čakati” in ti “sporočati” kar eni ljudje. Jaz sem iz obupa kar ukinila naslov in odprla novega. To mora biti en ornk sklop spyware ali karkoli že, pojma nimam, v glavne, zagotovo kršenje stotih zakonov in pravil.[/quote]
Ja, zato ne smemo nikoli dovoliti, da importirajo kontakte iz našega poštnega naslova, ker jih tako neposredno posredujemo tretjim stranem. Lastnik te spletne badoo.com strani:
Technical Contact, Zone Contact:
Domain Administrator
Christodoulou, Georgia
332 Agiou Andreou street Patrician Chambers
Limassol 3035
CY
Torej Gruzija, kjer se lahko obrišeš pod nosom glede krščenja zasebnosti in drugih zakonov. Vendar se take strani tudi ukinejo, če je dovolj pritožb. Ampak ko si pristopil, pogosto obklikaš ravno to (pomanjšan, neviden in skrit tekst), da dovoljuješ, da se poslužujejo takšnih nizkotnih načinov oglaševanja.To je pač njihova marketinška strategija, kjer seveda niso edino.
uf.. sami nezadovolni uporabniki 🙂 men je povedu kolega za to k sm mu predlagala ona on.com in je reku da je na badooju in da mu je bol ušeč. je celo šou na par zmenkov.
več časa se mi je tut kolegica pritoževala da nobenega normalnega tipa ne spozna zunaj sem ji rekla da naj proba na netu na badooju pa se je branla pol je šla pa pogledat in je spoznala najprej enga.. ok se nista ujela.. potem pa druzga in že je srečna..
pač res večino jih išče sam seks ampak dost jih je pa osamljenih ki nimajo kje spoznat partnerja.. ali pa ne vejo kako ampak vsaka stran more nekak zalaufat tko da jst sm tut dobivala kr ene maile od badooja pa nism nikol nč kliklna pa je nehal pol prhajat ker je očitno že zalaufal.
Kot vsaka stvar, narejena z namenom, da bi delovala, tudi Badoo “kao” deluje. Samo na nesramen in vsiljiv način te povabijo noter. Take stvari pa takoj zavohajo razni “vojni profiteri”, perverzneži in “radodarne” dame, tako, da je res težko ločit seme od plev. Pa kdor je natresel gor kup enih svojih slik, ne more zdaj jokat, da je bil nafarban. Valjda je vsaj pismen.
Ne razumem zakaj tako tarnate okoli tega “badoo” portala. Na vsaki strani obstaja način kako se logirati in kako izbristai račun. Samo brati je treba. Na badoo enostavno greš na nastavitve in klineš izbriši račun potem te pa stran sama vodi naprej. Samo klikaš.
Kot je že nekdo omenil tukaj gor. Proti takim zadevam se da izogniti tudi tako da si odpreš račun na gmailu (ki se ga da, ne boste verjele – ŽENSKE – spet tudi enostavno izbrisati).Skratka ko si odpreš nov mail na gmailu poveš res tistim od katerih želiš prejemati maile, svoj mail naslov vse druge pa označiš pod vsiljeno pošto. Rešen problem. Če se ti da enkrat na mesec klikneš izbriši vsiljeno pošto ali pa enostavno pustiš da ti jo sam izbriše po dveh mesecih.
Skratka ŽENSKE naučite se brat navodila!!!
Če je res tako slabo oziroma tak nateg pol se vrjetno ne bom prijavil.
Samo kje pa naj potem spoznam sorodno dušo.Danes se še vn nič ne hodi kot včasih.
Ljudje samo delajo služba potem pa so doma cele dneve.
Ne vem a si dandanes nobena punca več ne želi družine je res vse povezano z denarjem in biznisom.
Badoo krade podatke uporabnikov Facebooka. Na ta način je pridobil toliko uporabnikov v tako kratkem času. To je znan nateg, samo ljudje kljub temu klikajo, ker mislijo, da jih res nekdo vabi. Badoo potegne tudi vse mail naslove iz vašega mail računa (npr. gmail, yahoo) in potem razpošlje maile vsem, ki jih imate v imeniku. Tudi plačevanje je nateg, ker nekaterim kar mesečno odteguje potem ko so plačali samo za en mesec. V glavnem stay away from it!
Forum je zaprt za komentiranje.