Najdi forum

backup system

mene zanima kje naredim backup sistema in kaj sploh to je? A to pomeni če kaj zjebam sistem, se lahko (če imam narejen backup) vrnem na prejšnje stanje.
Mi bi kdo prosim to razložil?
hvala in lp

Verjetno misliš System Restore, ki ga lahko nastaviš tako, da lahko sistem vrneš na prejšnje stanje, ki ti je vse delovalo, če seveda kaj ali vse zjebaš 🙂 Do njega pa prideš: desni klik na My Computer –> Properties –> System Restore in odstraniš kljukico pri Turn off, potem pa še nastaviš količino diska za te zadeve.

Lp, Max

Popoln backup sistema na drug disk pa narediš s programom Ghost, ki pa je plačljiv.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

ampak jst mam kvadratek nepotrjeno(brez kljukice). To je po defaultu tako al kaj?
Zanima me ali to deluje in če kdo to uporablja. Kaj sploh naredi? A se vrne na prejšnje delujoče stanje kot da se ni nč zgodilo al kaj?

Kar se tiče Ghosta, a je to od Nortona?

Hvala lp

Potem imaš to opcijo že aktivno (po default-u). Ti samo določi velikost diska za System Restore.

Lp, Max

Ne se zanašat na system restore, saj se ti lahko zgodi, da se ti sistem tako sesuje, da niti v safe mode ne moreš več prit in ne moreš preko system restore povrniti prejšnjega stanja.
System restore je mišljen predvsem za backup registra in nastavitev sistemskih filov.

Uporabi rajši Ghost program, ki ti naredi celotno varnostno kopijo diska v image file, ki ga potem enostavno pri bootu ponovno aktiviraš in je star rešena.

lp, SAWman

da še jaz kar tukaj vprašam glede programa v windowsih”system restore”.V vsej uporabi XP kar ga uporabljam sem ga sam enkrat po tej poti uspel povrniti v delujoče stanje.Kaj je sploh narobe, da se neda obnoviti v prejšne delujoče stanje,imam pa vseskozi uklopljeno mogočo obnovitev.Že danes me je sistem nekaj z******in sem hotu po tej poti rešiti problem pa mi ni šlo,tako da je bilo potrebno po drugi poti usposobiti sistem.Mislim da je ta program samo kao da naj bi, če rata rata če ne pa ne.Kakšne izkušnje imate vi tukaj ali na kaj bi blo potrebno paziti?

Odvisno zakaj je te je sistem zaj****al?

1. Kadar čistiš nesnago (ki jo najde AV ali pa ne gre drugače) ročno, moraš obvezno pred tem izklopiti obnovitev sistema. Potem pa najbolje v varnem načinu deložirat zajedalce.

2. Mogoče si si pa s to funkcijo obnovil tudi kakšnega nepridiprava? Obnovitev sistema obnovi tudi njih…

3. Moje izkušnje… OK.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close