back to reality / spet smo doma /
poskušal bom biti razumljiv, tako da me boste vsi razumeli:
– kako zgledajo vaše prve ure po prihodu domov iz potovanja?
iz mojega zadnjega – bolj depresivno.čakala sta me dva izpiska aktive.znesek je zelo majhen, a na račun rutine bančnih uslužbencev pri preskoku z aktive na evro card master card bi lahko tudi kakšnega jurja manj zapravil, ker sem računal da gre vse v naslednji mesec.
lahko bi bil še en dan , a mi je bilo 3 dni brez televizorja dovolj, švejka sem tudi že prebral, za drugi ali tretji del bi moral dati še jurja ali dva.
bil je to eden mojih boljših dopustov kjub temu da nisem bil v hotelu.a zavedati se moramo da se vsako potovanje konča – da se lahko ponovno začne.in svoboda popotništva je v tem, da se ne obremenjujemo z voučerji, marsikdo tudi z rezervacijami ne.jaz vedno ko grem v hotel rezerviram.
kakšna se vam zdi razlika med potovanji in stresa polnim vsakdanjikom.
kako je na dopust z otroki, navkljub lepim besedam raznih družinskih pobud.koliko mladih staršev zmore pustiti otroke pri žlahti in nekaj dni ali tednov odklopiti?
kakšen stres vam povzroča pakiranje, meni nobenega.a pomislimo na mnoge mlade slovenske družine , ki čakajo na julij ali avgust , pred odhodom dan ali dva pakirajo , da so ” pod stretisti teden ali dva ” zaradi gužve in vročine?
na teh vprašanjih naj se vrti ta debata.
kako kot popotniki / brez otrok / gledate če vam otroci cvilijo več kot pol ure pri sosednji mizi?
vzeti to kot dopust ali oditi?
in vaša razočaranja nad sanjsko destinacijo – potem ko ugotovite da ste samo številka v turistični industriji / španija grčija in turčija /
post je vaš
Kaj češ, smo pač taka družina, da otroka ne “porinemo” babicam, ko gremo na dopust. Včasih nam pri obroku teži za mizo, večinoma ne. A ker smo družina, gremo na dopust SKUPAJ!!!
Ja, najbrž je res moteče pojesti kosilo, če ti za sosednjo mizo cvili otrok. Eni so se namreč rodili odrasli in pametni, z obllo bonotona in tega cviljenja niso dali skozi ali pač???. A ne bi organiziral taborišča, kamor bi “odložili” otroke, da eni ne bi trpeli preveč na svojem dopustu.
Drugače pa obstajajo hoteli tudi za samce, glede na to, da si “in” v turističnih nasvetih, si kakšnega poišči. Pa bognedaj narediti tam kakšnega otroka, ki bi potem pri tvoji mizi cvilil naslednje leto.
A ja, pa še to. Pakiranje ni noben stres, če si prej lepo narediš seznam in samo zlagaš stvari po seznamu. Tudi za otroke.
Pozdrav,
z.
kakorkoli že , uživajte ob moji novi sliki, kot sem že večkrat povedal, vsako mnenje je dobrodošlo.ko pa smo že pri otrsocih, iz turistične sezone v sezono mi grejo manj na živce , čeprav mi sem in tja še vedno poslabšajo dopust.je pa res da je v sloveniji in po svetu veliko hotelov kjer ni ” cvilčkanja in tekanja ” .
glede ” na stresne plače ” nataliteta v sloveniji še pada in še bo / 10 – 20 let /
navkljub raznim družinskim pobudam, jaz osebno toliko zaslužim na mesec da bi z ekonomsko ceno za dva otroka / teoretično ker jih nimam / razglasil privatni bankrot.pa delam v turizmu, kjer je prihodek garantiran / ni kot v tekstilni ali obutveni industriji /
a slovenci in slovenke v turizmu čedalje manj trošijo , / navkljub rasti plač 15 % letno / , kriva je konkurenčna bitka med turističnimi agencijami in turističnimi firmami.tujcem je ravno, garntirana so prenočišča, pijača, vstopnine , potem pa je konec veselja.grupe pričakujejo merkaterjeve cene in evropsko razlago……………………………
temu se reče: mentaliteta slovenskega naroda
Običajno se ne vključujem v tovrstne debate, pa vseeno, vedno gremo na dopust skupaj, se pravi družina štirih, za en mesec. In to že leta. Čisti užitek. Potovanje vedno pomiri razne napetosti, predvsem med otroki, in s težavami, ki se lahko pojavijo, opravimo brez posebnega napora na tak ali drugačen način in predvsem brez slabe volje ali bognedaj krega. In nikoli ne gremo s turistično agencijo, ker je tudi potrebujemo ne, in še veliko ceneje je. Res pa je, da greva z ženo okrog prvega maja tudi sama nekam, da človek izklopi tudi na ta način, kot se temu reče.
Torej, potovati z družino(če jo imaš) je preprosto lepo, toda verjetno le v primeru, če te ne upravlja kakšna agencija.
Forum je zaprt za komentiranje.