Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Babičini medeni poljubčki-MMMM

Babičini medeni poljubčki-MMMM

Pozdravček, po nekaj dnevnem premoru.

Včeraj sem pekla medenjake- M;EDENE POLJUBČKE po babičinem receptu in moram napisat, da so več kot odlični. Sploh niso fejst trdi in po okusu in obliki spominjajo na tiste kilske kupljene medenjake. Mnjam!!jaz sicer sploh nisem ljubitelj medenjakov, ti so pa res zelo dobri. res pa je, da sem dodala le cimet in klinčke, ker drugih začimb ne maram. se pa definitivno splača recept sprobat!!!!

Danes pa sem naredila maso za ČOKOLADNE SNEŽENE KEPICE, ki jih bom jutri delala. Masa mora namreč nekaj ur stati v hladilniku ali pa kar celo noč. A jih je mogoče katera že delala in kako se vam zdijo?

medeni poljubčki so pa res zelo okusni, babi!! nekaj sem jih naredila z orehi in mandeljni na sredini, nekaj sem jih namazala s čokolado inkaj pa jih bom namazala z glazuro (sladkor in limona)a imam pravf’

Lepe božične in novoletne praznike, naj bo leto, ki prihaja polno sonca, sreče,zdravja in naj kuhinje dišijo kar se le da dobro. Vaši najdražji pa naj z vami , drage kuharce in kuharji, uživajo ob dobrotah, ki bodo nastajale v vaših kuhinjah. Pa še z nami kaj dobrega podelite.

S R E Č N O!!!!
Nani

Hej,Nani!

Res sem vesela,da je uspelo.Meni so tudi zelo vsec,ker so rahli. Sama jih se nisem pekla,ker jih dobim za darilo.Po nekaj neuspelih poskusih nasih forumovk(premehka masa),sem jih zelela sama narediti pod nadzorom
gospoda dedka,pa kaj ko doslej ni se nasel casa in ga imam na sumu,da
nam jih zeli podariti kot vsako leto v kaksni posebni embalazi,kot le on zna.Mislim,da mu tega veselja ne morem odreci.Jih bom naredila enkrat kasneje sama.
Vse si naredila pravilno in zacimbe,ki si jih dodala,so tudi dovolj za diseci
december.

Zelim ti,da bi praznike prezivela v prijetni druzbi, dobre volje in nasmejana. Naj novo leto prinese veliko lepih presenecenj.
Hvala in pozdravcek Babi

S R E C N O !!!

a mi lahko prosim katera napiše link do tega recepta, jaz ga namreč z iskalnikom ne najdem. Najlepša hvala.

Hej,sele zdaj sem ugotovila,da Nani ni pekla tistih istrskih medenih kroglic,ki so delale tezave zaradi premehke mase ampak medene poljubcke.Takrat sem napisala tri recepte.
Vpisi v iskanje medene kroglice,pokazalo se bo post medenjaki in spodaj je tudi Babi,klikni in se ti prikazejo trije recepti.Bilo je v novembru.
Ce ne najdes,napisem. Meni je takoj pokazalo. Lp Babi

Tule se ti trije recepti od Babi: , sem ravno pred pol ure printala, me mika, da bi res naredila Istrske medene kroglice…
Pozdravček vsem!

Vladka

Hej,Vladka!
Ne vem,kako ti bo uspelo ! Res ne smem razocarati prijatelja in bom zgleda pekla z njim enkrat v februarju. Naredi res odlicne.
Svetujem ti,da das malenkost vec moke,potem pa nic kroglic v dlani,ampak kar z zlicko kupcek v modelcke za muffine ali pa v papirnate.On jih ima vedno v papirnatih.
Tako je,ce te kdo zalaga z dobroto,potem pa sam tega ne delas.
Lepo se imejte tam na jugu in lep pozdrav iz Istre Babi

Ja, Babi, sem na tekočem s težavami nekaterih, ki so že poskušale peko teh kroglic. Bom videla res, kaj bo nastalo po osnovnem receptu in potem po potrebi dodala še moko, papirnate košarice (čisto ta male) pa tudi imam doma, ker jih včasih uporabim za postreči kokosove ali rafaello kroglice in sem imela že v načrtu, da bom pekla v njih. Bom upoštevala tudi zadnji nasvet in uporabila žlički, če ne bo šlo v kroglice 🙂 In poročam, kako so uspele.
Pozdravček od nas vseh!

Vladka

Mene pa zanima, kako segrejemo med. V veliko receptih piše, da dodamo vroč oz. segret med, pa mi ni jasno, kako to narediš 🙂

Hej,
jaz sem jih tudi delala. Saj so dobre, toda ljubši so mi medejaki Maye May 🙂 Ti so res čez vse. Medene kroglice pa so postale čez nekaj ur v notrabjost precej suhe !?? Pa sme s edržala recepta. A se je kateri od vas isto zgodilo?

lp zala

Babi, jaz sem pravkar delala medene srčke po receptu, ki si ga napisala. Ampak imela sem eno veliko težavo – testo je bilo preveč tekoče. Tako sem se odločila in iz testa, ki je bilo mišljeno za srčke, naredila nekakšne medene kroglice, ki so se pri peki malo razlezle, tako da so nastali nekakšni “cekini”.
Meni izgledajo čisto ok in tudi dišalo je zelo lepo, ko so se pekli, zanima pa me, ali bodo zaradi tega, ker je bilo testo tako tekoče, kaj “slabše kvalitete” –> pretrdi…?
🙂 Lep pozdravček vsem!

Hej,drage deklice! S temi medenjaki je zgleda res kriz.Enim ratajo pretrdi,drugim mehki,tretjim suhi… Ne vem zakaj.Mogoce je od prakse odvisno,da das malo vec ali manj moke,od meda…
Oba recepta sta iz knjige,ne moja.Edino istrski medenjaki je sposojen
recept.Tiste,ki jaz dobim v dar, so najbolj rahli od vseh,kar sem jih jedla.
Recimo tisto pecivo od Mercatorja”Podari trenutek”-razne figurice, je meni zelo vsec in sem jih kupila stiri paketke za dekoracijo.Ker se je puncka zlomila,smo jo pojedli in je res mnjami. Lep pozdrav Babi

Hej! jaz med segrevam na minimalni toploti ali celo v posodi z vroco vodo,v bistvu gre za utekocinjenje medu. Lp Babi

Joj, danes sem poizkusila enega od medenjakov in sem skoraj polomila zob. Imam občutek, da jih ne bomo jedli za Božič, mogoče če bo sreča šele za novo leto. Koliko ponavadi traja, da se omehčajo?
Moji so res ZELO ZELO trdi…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close