Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Babi -višnje

Babi -višnje

Pozdravček!

se ti opravičujem, ker je prišlo do manjšega nesporazuma na moji strani. In sicer pri svardvalski rezinah se ne uporabljajo višnje. Ko sem napisalo ime tega peciva sem mislila na dunajske valove. Ti zagotovo ta recept že imaš, če ga pa še nimaš(ampak dvomim), ti ga bom z veseljem napisala. Še enkrat ne bodi huda :-). Jutri bom pekla toje speculas piškote. Upam, da mi bodo ratali.

Lepo nočko in se kmalu slišimo!!
Nani

Hej,nimam teh dunajskih valov.Moji recepti so bolj z zahodne strani,z morskih valov.Bom vesela,ce bos poslala. Tudi tebi lepe sanje Babi

Tudi jaz bi bila vesela recepta za dunajske valove. Moj mož me vsake toliko masira, naj jih spečem. Imam sicer recept od njegove mame, ampak vsebuje kokosovo mast – a kdo ve, kje bi jo pri nas našla? A se jo da zamenjati kar z navadnim maslom?

LP

Se opravičujem, ker se vmešavam ampak ravno sem bila na kulinariki in tam je recept za Dunajske valove, katerega je poslala gospa Liljana Potrpin. Takole gre:

3 jajca
15 žlic sladkorja
15 žlic olja
15 žlic mleka
15 žlic moke
1 pecilni prašek
1 žlica kakava
1 višnjev kompot
2 žlici ruma

KREMA
1 vanilijev puding
5 dl mleka
2 žlici sladkorja v prahu
1 zavitek vanilijevega sladkorja
20 dag masla

PRELIV
20 dag jedilne čokolade
1 dag masla ali margarine

TESTO :
Jajca in sladkor penasto zmešamo, dodamo olje in mleko ter počasi vmešamo moko, med katero smo presejali pecilni prašek. Polovico testa vlijemo v pomaščen pekač in pečemo 15 min pri temperaturi 180 stop. C. V preostalo testo damo žlico kakava in dobro premešamo. Višnje odcedimo, sok shranimo. Prvo polovico testa vzamemo iz pečice, po njem razporedimo višnje in prelijemo z drugo polovico testa. Pečemo še približno 60 minut. Biskvitno testo dobro ohladimo in navlažimo s sokom kompota, ki smo mu dodali žlico ruma.
Na biskvit namažemo kremo.

KREMA :
Vanilijev puding skuhamo po navodilu iz vrečke in ga ohladimo. Maslo, vanilijev sladkor in sladkor penasto umešamo, dodamo ohlajen puding in dobro premešamo, namažemo po biskvitu in polijemo s čokoladnim prelivom.

Zelo dobro pecivo, le da dam jaz namesto višenj , češnje. Nekako , ne vem, z višnjami se mi okusi tepejo.

Lep pozdrav

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Hej,Kresnica,hvala za recept. Jaz imam zelo rada visnje in vse,kar je z nijimi v zvezi.Imam jih zamrznjene ,v kompotu marmelado in v alkoholu s sladkorjem.Za polivke k sladoledu(nekak boljsi liker).Tako bom verjetno biskvit navlazila kar s tem,namesto kompota in ruma.Mislim,da se bodo okusi res ujemali. Lp Babi

U Babi, omenila si preliv za sladole. Kako narediš to? V mislih imam tisti preliv iz “Sladoleda z vročimi mlinami”. Ali se maline samo pogreje?
Jaz sem enkrat poiskusila samo pogreti, pa je vse skupaj nastalo zelo tekoče in nič kaj okusno.

Kresnica,hej!
Glej,to je pa tako.Jaz vedno nekaj visenj dam v plasteh s sladkorjem v kozarec in dolijem dobro zganje preko,kolikor vpije in pustim kaksna 2 meseca.To naredim tudi s cesnjami,marelicami,slivami,borovnicami.Nastane kot dober liker in to uporabljam,ko prelijem sladoled.Ker delam sladoled tudi sama,dam koscke tega sadja na koncu se v sladoled.
Recimo visnje in polijem z visnjevo polivko itd.
Tisto pogreto,kar ti mislis,se nisem delala.Jedla pa sem v lokalu.
Moji imajo radi stopljeno vroco cokolado na sladoled.To uspe krasno.
Stopim v malo smetane cokolado in ko je zelooo vroca,polijem.Nic se ne stopi,ker se cokolada razmeroma hitro ohladi.Je pa dobro.
Na tvoje vprasanje bo kdo drug odgovoril. Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close