Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika BABI, si naredila fulje?

BABI, si naredila fulje?

Babi, lepo pozdravljena. Soseda, ki je dala recept za fulje me je vprašal, če si jih naredila in ali so uspele? Pa še nekaj glede štrukljev. Zadnjič sem naredila skutine (večjo količino) pa potem ni bilo jedcev. Zato sem jih zavila v prozorno folijo in dala v zmrzovalnik. Sedaj pa nevem kako bi jih skuhala. Zmrznjene ali bi jih prej odtajala?
LP nona Karolina

Karolina, jaz bi dala štruklje kuhati zamrznjene. Tako se kuha tudi tiste, ki se zamrznjene kupi v trgovini.
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hej,nona Karolina!

Povej prijazni sosedi,da sva jih s sestro naredili.Seveda nisem imela domacega pleceta,pa sem izkoristila vodo od kuhane vratovine.
Kos sunke sem spekla v Pecjakovem listnatem kvasenem testu.Je tudi uspelo.

Bile so dobre in spomin na mamin dogodek smo tudi ozivili. V eno fuljo sva zavili mahno leseno kroglico. Dobil jo je necak in bilo je smeha,s kroznika mu pa ni zletela:)))Povej ji se,da sem se tocno drzala recepta.
Ali na Goriskem sploh se kdo to dela?

Za struklje ti je ze Vladka povedala in drzi.

Lep pozdrav tebi in v teh dezevnih dneh verjetno motni Vipavi Babi

Obema res lepa hvala. Skuham torej zmrznjene.

Ja Babi, še delajo fulje, jih delajo tudi v Biljah. Sem poskusila eno Biljensko pa mi ni bila tako dobra. Sedaj se morajo še moji navaditi nanje pa jih bom delala še jaz. Nama z možem so prav dobre.

Vipava je pa res deroča, umazana in visoka (kot rečemo mi).
LP nona K.

Hej! Kaj lahko preberes Barbin post o beli koruzni moki? Hvala in lp Babi

Prebrala. Tudi jaz je še nisem videla v trgovini. Mogoče se dobi v kakšnem mlinu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close