Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Babi, se spomniš….

Babi, se spomniš….

…našega prvega srečanja v Trzinu, kjer si med drugim pripravila tudi dobroto z morskimi sadeži in si namesto škampov uporabila – no, vidiš, tega se pa ne spomnim!?

Živalce so bile podobne škampom, le da so bile prozorne, enako velike in okusne, in po tvojih besedah precej cenejše. Mi pomagaš, prosim?

lp
Modra

Pozdravljena!

Upam, da Babi ne bo huda, ker se vmešavam v tole! 🙂

Če se prav spomnim so bile to bogomoljke. Sem še Bojki pomagala jih čistiti in ti povem, da kar malce nesramno bodejo! Drugače so pa bile dobre!

Joj, se kar z malce nostalgijo spomnim tistega prvega srečanja, ko smo vse bolj tipale, pa se spoznavale,… Prav fino je bilo!

Lp, Petra

O, seveda, saj se te spomnim!
Bogomoljke da so bile to? No, boš že vedela, saj si bila (dobesedno!) pri koritu, a ne? Hvala in upam, da bo tudi Babi potrdila verodostojnost tvojih besed…. :)))

lp
Modra

Evo, še ena, ki se ji sanja o tej dobroti. Res so bile bogomoljke.

Hej,Modra!

Dekleta so ti ze odgovorila. V Istri jim recemo tudi “kanoce” -iz italijanscine.
Drugi c je s stresico. Ce jih bos kupovala v ribarnici, naj se migajo;ker ze mrtve lahko same sebi pozrejo meso, kot jastog(se uvodeni). Mesa res ni zelo veliko, pa se znati jih je treba odpreti(s skarjami odrezemo na vrhu sredino oklepa),ampak omaki dajo krasen okus.Nekateri jih vrzejo tudi na zar.

Mogoce bova prisli do ananas zajblja. In sicer sosed,ki je Ljubljanca in ima v nasi stavbi stanovanje, se ukvarja s takimi stvarmi. Ga je ze izsledil;samo pravi,da je letos malo prepozno.
Ce ne letos, pa naslednjo pomlad.

Danes sem prvic skocila v vodo, mislec da ima vsaj 21 stopinj kot v soboto,pa je imela samo 18 in je bilo kar malo mrzlo- otvoritev pa je le bila.
Lep pozdrav vsem Babi

Hoj, Babi!

Ja, bogomoljke bom uporabila bolj za okus. Ne razumem pa natančno – odpiranje s škarjami pride na vrsto potem, ko je jed že gotova, torej pripravljena za konzumiranje? Ali pa jih moram odpreti že pred pripravo – zaradi arome, mislim?

Joj, si prijazna, da še vedno misliš na ananasov žajbelj! Seveda ga bom vesela, kadarkoli že bo.

Lepo, da si odprla sezono kopanja. 18 stopinj je res malce hladno morje, ampak najbrž se bo v naslednjih spet ogrelo, saj je že čas.

lp
Modra

Hej,Modra!

To z odpiranjem pa je tako: vsak verjetno dela malo po svoje in po tem, kako se mu najbolj obnese.
Jaz delam, kot me je naucila teta.Ko jih pripravljam, s skarjami zarezem ob strani tiste izrastke ob celem telesu na obeh straneh.
Ko je ze narejeno(pri sami jedi), tam odlocim potem zgornji del oklepa od spodnjega. Nekateri pa zarezejo zgoraj. Sestra jih zareze zgoraj in veckrat napolni pod oklepom z malo mesanice drobtinic,petersilja in cesna. Tako jih je nekaj naredila na srecanju;pravi, da se meso potem bolj cuti.
Imam nekoga, ki se mu z odpiranjem ne da ukvarjati in tako dobi ze od mene izlusceno meso.Ha,ha!!

Prvega srecanja se veckrat spomnim in strahu, ki me je spremljal;pa se dalec od Trzina sem zasla, da ste morali cakati Babi, ki je potovala na sever!

Danes je cudovit svez dan in kopalisce kar vabi, ga imam pred nosom.
Lep soncen pozdrav z obale Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close