Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika babi rabim tvoj nasvet-buzara?

babi rabim tvoj nasvet-buzara?

Lepo pozdravljena!

Ker vidim da si res enkratna in da obvladas kuhinjo bi te prosila ce mi lahko poves kaj je to buzara in kako se dela,vem da je nekaj z morskimi sadezi?Pa se nekaj?Danes sem se odlocila kupiti v nasi veleblagovnici(zivim v ita)in nisem blizu morja morske sadeze milsim da so pomesani so raznih vrst(sicer niso zamrznjene ampak so sveze v hladilniku)kjer imajo res lepo izbiro od rib itd…
Rada bi naredila testenine z njimi oz.omakco.Sedaj bi pa prosila tebe da mi pomagas z dobrim nasvetom kako naj to naredim in ce lahko uporabim tudi pomodoro(paradiznikova omaka) ker domaci zelo radi jedo testenine z njim?
Omako pesto sem naredila ze dvakrat po tvojem receptu in domaci so bili navduseni samo nevem omaka ni prisla tako temne zelene barve kot je kupljena ampak precej svetlejsa.Zakaj?

hvala babi in lep dan,nevem kako je pri vas pri nas dezuje……

soncek

Hej, Soncek!

Bila sem cel dan varuska navihanemu fanticu:) in za racunalnik ni bilo casa.

Hotela sem ti poslati direktni link, kjer sem pred casom vse napisala,…
pa mi ne uspe. Ce v iskanje napises buzara in nastavis za 3 leta nazaj, dobis moj prispevek ( nekje v sredini postov).

Pazi, da olje ne bo vroce, ker potem vse nekako zkrkne in ni vec tako okusno. Posoda naj bo samo malce ogreta, preden das vanjo olje.

Seveda lahko dodas tudi paradiznik, ko se sadezi ze obdelajo, priblizno takrat, ko dodas vino. Mi imamo raje brez; ni pa nic narobe…se vec omakce dobis. Ce ti kaj ne bo jasno, ko bos prebrala moj recept, kar vprasaj. Vedno delam s svezimi morskimi sadezi z lupino vred. To da tisti pravi okus.

Za pesto pa ne bi vedela. Mogoce je bilo premalo bazilike v primerjavi s pinjolami in sirom. Meni pride vedno mocno zelena. Sicer delam v kamnitem moznarju in takoj vidim, ce je potrebno dodati se malo bazilike. Mogoce je tudi od olja odvisno. Nekatera vlecejo malo na zeleno.
Kolicine v receptu so eno, praksa pa drugo. Jaz delam ze kar po posluhu.
Vcasih so listi lahko veliki, vcasih manjsi. S pravo baziliko genovese pride zelo temno zeleno. Pa kaj, ko je ni povsod dobiti:)

Imej se lepo, tam v Italiji:) Ej, ste Slovenke potepinke…z mojo hcerko vred:)

Lp Babi

HVALA BABI ZA TVOJ TRUD,POPOLDNE SEM POISKALA NA ISKALNIKU IN NASLA TVOJ ODGOVOR ZA NAZAJ IN SEM NAREDILA ENO PREKRASNO VECERJO KJER SO BILI VSI ZELO NAVDUSENI,SE POSEBEJ MOJ MOZ KI JE VELIK OBOZEVALEC TESTENIN IN MORSKIH DOBROT.DODALA SEM POMODORO IN JE BILO ZELO OKUSNO,PO TEM PA NA VRH TESTENIN IN OMAKE SE GRANA PADANO(SIR)KI PRI NAS NE SME NIKOLI MANJKATI PRI TESTENINAH IN RIZOTAH…

TUDI JAZ IMAM MALEGA POREDNEZA KI JE STAR 7 MESECEV IN Z HOJICO DIRENDA PO CELEM STANOVANJU…

LEP DAN SE NAPREJ IN POZDRAV IZ ITA!

Hej, Soncek!

Sem res vesela, da je bila vecerja dobra:)))

Seveda, parmezan…tudi mi ga izdatno posujemo.

Ampak v vseh it. receptih povedo, da na morske sadeze jih ne damo, ker nekako zmanjsa njihov okus. – To naj bi bilo pravilo, katerega se ne pa drzimo… ne na testeninah z buzaro ne na rizu z buzaro:)))

Lep se imejta… ti in tvoj malcek:)))
Jaz sem imela vceraj samo sposojenega:) Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close