Najdi forum

Babi, prosim

Babi, vidim, da si na net-u, kaj pa ti praviš o “kislem testu” Hvala!!!

Mislim, da brez skrbi uporabiš testo. Vzami košček testa, splošči ga in ocvri kot krofek v olju. Če bo užitno, lahko nadaljuješ s klasično pico.

Če je kvasni nastavek hitro vzhajal in imel prijetno kiselkast okus, je vse ok. Včasih surovo testo mal diši, potem pečeno več ne.

Nona in mama sta pozimi cvrli na olju take majhne pice in jih obložili s slanimi fileti. Za moške ob kartah in kozarcu vina prava poslastica.

Sama pic ne delam doma, ker mi niso nikoli uspele tako kot jih pravi picopeki naredijo. Tempratura peči je doma prenizka in potem se dlje peče in ni več isto. raje se povabim ven, saj itak kuham dan na dan:)

Pri nas kapljice trkajo ob šipe in jaz pečem pitulice.

Pozdravček Babi

Juhuuuu pitulice!!!

Moja hči je navdušena nad njimi, kar naprej me prosi, da jih spečem, tako rada jih ima. Glede na to, da drugače ni ne vam kakšen jedec (saj veste, kakšni so 5-letniki), je to VEEEEELIIIIIK KOMPLIMENT! Se jih bom lotila verjetno jutri.

HVALA Babi za pitulice!

Super ideja, hvala Babi! Sem vedela, da moram vprašat “kuharco s klobukom”. Tudi meni je boljša pizza iz krušne peči, otrokom pa naredim veselje najraje doma.

Lep dan še naprej, čau!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close