Babi, nasvet
Spoštovana babi!
Sem novinka na tem forumu in zadnje dni sem vsa navdušena prebirala stare poste. In našla tvoj recept za preprosto slovensko skutno torto. In sem jo seveda takoj naredila. In je bil totalen fijasko (testo je prišlo tekoče, v pečici se ni dvignilo in na koncu je torta končala v smeteh, zbita in sežgana zgoraj in na dnu). Kje sem ga kiksnila (morda je kriv zdrob-instant, ali skuta-že pasirana). IN na koliko stopinj je potrebno torto peči (jaz sem jo na 200).
Hej Anusa,res mi je zal!
Meni uspe vedno,saj jo veckrat naredim,ker imamo skuto vsi radi.Dodam sladkor ali med,kot kdaj.
Zdrob ne bo kriv,ceprav dam jaz raje navadnega,ki je malo debelejsi.
Skute na spasiram,samo malo pretlacim.
V knjigi ni napisana temperatura,jaz se ravnam po navodilih za pecico,kjer pravi za skutino torto: vodilo 1(torej bolj spodaj),temperatura 160- 180 C,
pecemo 65-80 minut.
Maslo in rumenjake res dobro umesaj,da naraste,potem vse drugo do zdroba s pecilnim praskom in nazadnje zelo narahlo res trd sneg od spodaj navzgor in takoj v ogreto pec. Ko je torta pecena,jo pusti se malo v pecici pri odprtih vratcih.Malo bo upadla,pa nic hudega.
Se to: malo sladkorja prihrani za stepanje beljakov.
Si mogoce delala iz polovicnih kolicin? Potem je bilo prenizko,ce nisi vzela
majhne posode.
Mislim,da je bila kriva previsoka temperatura,skorja se je prehitro naredila in testo ni moglo narascati. Se opravicujem.Mogoce bos se kdaj poskusila
in ti bo uspelo. Lep dan Babi
Forum je zaprt za komentiranje.