Babi, Mishika,…
Pozdravljeni vsi na tem forumu, še posebno pa Babi in Mishika. Naj povem, da vsak dan prelistam to stran in mi je grozno všeč in tako sem se zadnjič odločila, da bom svoji hčeri za krst spekla čokoladno torto za katero je napisala recept Mishika. No, zraven sem dodala še višnje in torta je bila enkratna, res, vsi so jo pohvalili in si oblizovali prste. Nič manj pa niso hvalili mene in moje mojstrovine, ko sem ob praznovanju sovjega rojstnega dne pripravila “biskvit” z vloženo zelenjavo, sirom in kuhanim pršutom – ta recept pa je napisala Babi. Seveda sem že razdelila oba recepta in ljudje že pridno papacajo te dobrote. Naj pa mpovem še to, da se bom enkrat spravila in naredila tudi pitulice. Upam, da bo šlo.
Skratka, hvala za vse dobre recepte in lep večer vsem skupaj.
LP, S.
Hehe, me veseli, da je torta uspela. Ampak če priznam, se niti spomnim več ne, za kateri recept je šlo (imam moj spomin trenutno polno zaseden z “neuporabnimi” podatki, hehe)… A si delala navaden beli biskvit in potem polnila s čokoladno kremo? Ker ne vem, če sem kdaj napisala kak recept za čokoladni biskvit… Ali pa tudi :))). Kot rečeno: moj spomin je trenutno zapolnjen do zadnjega končka – in ne verjameš, kako težko je po takem spominu brskati 😉 :))). No, vsekakor me veseli, da je uspelo :)).
Lp, mishika
Evo recept:
3 jajcka,1 jogurtov loncek mleka,1/2 loncka ol.olja(ali pa drugega),2 loncka moke pomesane z 1 pecilnim praskom,sol.
15 dag na majhne kocke narezane sunke(ali pecen,kuhan prsut),15 dab sira(lahko ostanki),15 dag(skupna kolicina) na drobno narezanih kislih kumarc in vlozenih paprik.
Dodatek: malo origana in zlica ali dve kecapa.
Dobro stepas cela jajcka,dodas moko,mleko,olje,sol(umesas s kuhalnico),
pridenes zelenjavo in zacimbo,dobro vse premesas v homogeno maso.
Vlijes na peki papir v pekac,neprevelik,da ne bo vse pretanko.Peceno nekako 3 -4 cm visoko.
Peces pri 200stopinjah C(odvisno od pecice na srednji visini) cirka 20 minut.
Se mlacno razrezes na kocke ,pravokotnike ali trikotnike,kot ti je bolj vsec.
Sem prekopirala kar od Babi.
veliko užitkov pri delu in še več pri jelu.
LP, S.
Forum je zaprt za komentiranje.