Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika BABI-mindoli mandoli

BABI-mindoli mandoli

Pozdravček!!!

Berem, berem, iščem ideje in nasvete in ops,nekaj zame!!!
V postu marmelada iz agrumov sem zasledila ime recepta mandoli manolini pasem dala v iskanje pa nič, pa še enkrat pa nič. pa sem si rekla, kaj iskanje babi bo zagotovo pomagala. In res te prosim, če izdaš še ta recept za mandelje. Al je to ta italjanski recept, ki si ga že napisala v postu’? za božični večer bi rada naredila nekaj stvari, ki jih še niso jedli. Seveda za po večerji, ko bomo odpirali darilca.

imaš še kakšno idejo.?

Babi hvala za potrpežljivost! Saj veš kako pravi pregovor beseda ni konj, konj je tisti, ki vpraša. Mal heca pa tud ne škodi, saj je pol zdravja.

Pozdravček,nani

Hej,Nani!

Mindoli- mandoli niti jaz vec ne najdem.To so v sladkorju prazeni mandeljni
ali lesniki.
Da,to je ponovitev recepta,samo iz druge knjige s se nekaj pojasnili.
Verjetno ti je jasno,kako narediti.Ce ti ni,povprasaj.
Razmerje sladkor mandeljni je vedno 1:1,voda v sorazmerju raste.Drugega v receptu ni,samo se navodila. Jaz delam po osnovnem receptu 12 dag
sladkorja,12 dag mandeljnov ali lesnikov(nikar orehov,ker v toplotni pripravi olje zagreni) in 1,5 dl vode.Navodila za delo sem napisala pa v
Mako postu.

Ta trenutek mi pridejo na misel le v sladkorju prazeni mandeljni za otroke in krasni slani prazeni mandeljni,lesniki,indijski lesniki,pinjole …za odrasle,ce ne bo ravno obratno,da bodo otroci raje segali po slanih;moj vnuk je ze tak.No,pa tista sladka salama je tudi mnjami.

Beseda res ni konj,se manj pa tisti,ki vprasa. Saj le tako kaj zvemo:)))
Lahko noc Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close