Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Babi imam eno vprašanje

Babi imam eno vprašanje

Vem da tole ne sodi na tale forum, vendar sem se spomnila nate in pomislila mogoče pa bi mi lahko ti pomagala! Namreč pričakujem fantka in rada bi mu dala kakšno italjansko ime in ker vem da si iz primorske sem si rekla zakaj pa da ne, fprašala bom babi!
Hvala za vse!

Vsem ostalim se opravičujem da sem prišla s tole temo sem, ker vem da res ne sodi tukaj!!

SE OPRAVIČUJEM ŠE ENKRAT!!!!

Malo ‘pogooglaj’ in našla boš imen kot toče. Malo za pokušino pa imaš tule:

lp n.

Draga LORA!

Iskreno ti čestitam k pričakovanju in ti želim srečen porod!
Nisi vprašala mene, kleno Gorenjko pa se bom vseeno odzvala!
Moj sosed je zaveden Primorec in ima pet otrok ter enajst vnukov.
Vsi imajo lepa slovenska imena in bi bil zgrožen, če bi samo eden od njih imel italijansko ime! Vedno pravi – ko bi drugje po Sloveniji vedeli kaj smo mi Primorci pretrpeli pod Italijani!!
Zato draga LORA, premisli še enkrat, kaj zahtevaš od Babi, za katero sem prepričana, da ti se ti bo v svoji veliki prijaznosti, na to vprašanje zelo težko odzvala!
Prejmi lep pozdrav! Mitka

Hvala vama za pomoč ta seznam je res dolg tako da verjetno bom tukaj kaj res našla.

Hvala še enkrat!!

Hej, Lora!

Vse lepe zelje tebi in tvojemu detetu:)))

Mitka ima v svojem razmisljanju se kako prav!
Ni tezko najti italijanskega imena. Bila bi pa v rahli zadregi, se cutila zelo odgovorno in nepoklicano, ker mislim, da je izbira imena zelo intimna stvar mamice in ocka.Iz zgoraj prilozenega bos lahko samo izbirala in se odlocila.

Na Goriskem, tik ob meji, smo Primorci dozivljali veliko hudega in tak prikrit upor proti fasizmu( se slovensko nismo smeli govoriti, ne peti) je bil ravno v izbiri imen. Nikjer v Sloveniji ni bilotoliko imen s tako slovanskim ali slovenskim izvorom.
Saj jih niso hoteli vpisati v knjige in so jih poitalijancili, vendar so nas doma klicali samo z imenom, ki so ga starsi izbrali.

Moz se mi vedno smeje, ko po TV zasledim doloceno ime ( tako tipicna so) in recem, ta je z Goriskega … vecinoma se ne motim.

Pa de ne bi to moje pisanje izpadlo, da imam kaj proti Italijanom,saj imam med njimi prijatelje, sorodnike; sama imam tudi furlanske korenine…

Fasizem je trosil zlo.

Se enkrat vse lepo Babi

Samo malo za vmes. Moja hči se kliče Valentina in se z možem še vedno dajeva, če je to slovensko ali italijansko ime. Kaj bi ve o tem rekle?

Hej! Tu ne bi mogla potegniti locnice. So imena, ki prehajajo meje od vzhoda do zahoda. Razlikujejo se mogoce malo v naglasu.

Zet je bil preprican, da smatrava vnukovo ime Mihael kot hebrejsko(kar tudi je) in da zeliva kaj bolj slovenskega. Pa sem ga potolazila, da lepsega slovenskega imena ni mogel izbrati. Je pa res, da ga pisejo s ch, ampak izgovarjajo samo h.

Ubogi Anglezi, si lomio jezik, ko izgovarjao Mihael in ne Majkl. Ucitelji v soli
pa doseldno upostevajo zeljo starsev.

Valentina je tako lepo ime, pa naj bo slovensko ali italijansko. Lp Babi

Ime Valentina izvira iz latinščine, tako, da bi bila bliže italijanščini kot slovenščini.
(po slovensko bi bila Zdravka)
lp

a

Zdravo!

Da se priključim mnenju. Super je, če so imena kratka in jih tako ne morejo popačiti in delati raznih izpeljank. Z možem imava oba katastrofalno dolgi imeni in mene kličejo na 101 način. Zaradi tega imata najina sinova kratki slovenski imeni – pobrala iz Samorastnikov.

LP

Ja tudi jaz si želim bol kratko ime, in izbrala sem ime VASKO ali pa VASJA!

Hvala vsem skupaj in upam da bom se prav odločila!!!

Lahko glasujemo? Jaz sem za ime Vasja – lepo. ;-)). Seveda je odločitev tvoja, od koga pa ;-)).
Srečno obema.
d.

vasja ! 🙂

Vasja

lp, Majuška

Vasja, s pozdravckom!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close