babi- če boš brala še danes..
Zdravo!
Te trgatve so me vrgle čisto s tira..
Torej. Jutri sem službeno v Kopru. Če boš imela slučajno pol ure “lufta” od nekje 9. do 10. ure zjutraj za “eno kofe” bi bilo super. Koper sicer bolj malo poznam – le P 111 in Vino Koper he,he. Sestanek imam tam v “čudni rdeči hiši” ob mestnem kopališču. Dobiva se lahko v kakšnem kafiču tam okrog – torej od tržnice naprej – lahko tudi Popovičevem na kopališču, kjer imajo super čajčke.
Če utegneš, mi prosim odgovori še danes (bomo še prešali in bom dlje pokonci, a nedosegljiva v kleti). Jutri pa me lahko pokličeš na 041 605 077.
LP
Hej!
Pa sem jo spoznala, to pridno Tinkarco:))) Kot je pridna, je tudi srckana!!!
Danes imam spet nekaj pozitivne energije vec. Skoda, da je bilo megleno, sva pa kljub temu sedeli zunaj.
Seveda zdaj vem, kaj je P 111 !!! Policijski coln, vendar, o katerem je bilo toooliko govora ( popravila in se kaj…). Se pred nosom ga vsak dan imam; vceraj mi res ni prislo na misel.
Urica je prehitro minila v prijetnem klepetu ob ” kafetu”, ne na kopaliscu, ampak v Illy kavarni ali Kapitaneriji.
Tinkarca, hvala in lep dan vsem Babi
Babi hecno naklučje – tisti kofetek v Dol. Toplicah smo tudi spile v Illy pubu ;-)). Illy je očitno popularna kavica. No, saj je tudi dobra.
Tinkarca ko boš naslednjič šibala mimo NM pa povej, boš še tukaj čez en ovinek naredila ;-))
Zdravo!
Babi, najlepša hvala za vse. Popestrila in polepšala si mi dan, ki se je kaj klavrno začel. Za nepoznavalce: v Kopru imajo STOP znak, za vsak slučaj, da ga ne bi kdo ukradel, obdan z betonskim koritom. In ker mi hribci tega ne vemo, nam je taka stvar hitro odveč. No, da skratim – avto sem malo butnila in tako že danes pisala poročilo..
No, z Babi sva se kljub čisto nič primorskemu vremenu dobro imeli. Upam, da se še kdaj srečava..
Sonček – sigurno te pokličem, ko grem spet v NM – sem bila ta teden dvakrat, ker sem bolj “terenska”.. In čeprav nimate Illy- ja, bova že našli kakšen kafič..
Ja, pa hvala za načrt “marjetice” – nisem še uspela sprobat..
LP
Hej!
Tinkarca, vreme je se vedno turobno. Hvala tebi za vcerajsnjo urico.
Ostalim oram povedati, kar sem vceraj Tinkarci.
Verjetno se spomnite avgustovske debate o ” visnjevem zavitku”, ko je deklica povprasala, ce kdo ve za recept, ker je na Lomu bozanski .
Na poti domov, v mocnjem dezju, mi pade na pamet, da se na Lomu ustavim
in kupim za domov, da bom svoje razveselila.
Se vedno lije in se potrudim najprej do trgovine na bencinski crpalki.
Tam vidim industrijski zavitek ala Pecjak. Ze posteno mokra v noge ( krasni svetli semis mokasini) grem se do gostisca Na jasi ( mislim, da je ime pravo) in tam fantu povem, da bi kupila ta njihov njami zavitek; kako jim je nekdo naredil dobro reklamo…
Vzamem dva velika kosa visnjevega, se enega jabolcnega in sirovega.
Doma razoceranje popolno. Visnjev in jabolcni sta bila pod kritiko.
Razmehcana, pocasta, nobene skorjice….zalost od zalosti.
Sirov smo pojedli z malce dodatnim pocenjem v pecici.
Zdaj pa res ne vem, ali sem imela smolo ali je pa bil oni z bencinske crpalke
ala Pecjak boljsi ( vsaj skorjica je zgledala hrustljava) in je deklica mislila tistega.
Seveda so se mi smejali, ker se mi je to ze drugic zgodilo.
Navijala sem za gostilno z vsemi priporocili v Mladini. Ze natakar mi je rekel, naj vsemu ne verjamem. Tudi tam ni bilo tako, kot so zapisali.
Zdaj vsaj leto dni ne bom vec nasedla.
Ampak Skuta z veliko zacetnico iz Zasavja je pa bozanska.
Lep vikend s sonckom ( so napovedali razjasnitve) Babi
Forum je zaprt za komentiranje.