b. pahor- nam gre dobro
Faganel Miloš:Evo, tudi naš (ne)predsednik je prišel na vrsto za moje pismo. Pričakujem njegov odgovor. Če odgovori ta odgovor objavim.
Spoštovani predsednik RS Pahor Borut.
Odločil sem se, da vam napišem eno pismo, ker smatram, da se kot predsednik RS ne oglašate dovolj (če sploh) na trenutno situacijo v kateri se nahajmo predvsem navadni državljani.
Sem mnenja, da se trenutna “pandemija” izkorišča za doseganje nekih meni neznanih političnih ali celo katerih drugih ciljev. In za moje trditve imam veliko razlogov.
Ne bom pisal toliko o pandemiji, ker bi lahko pisal tri dni, pa še kar ne bi končal.
Ko je prišel covid v Slovenijo nihče ni vedel s čim imamo opravka in smo zato vsi bili previdni in kolikor se je dalo dosledno spoštovali ukrepe za zajezitev tega virusa. Ampak kaj kmalu so začele prihajati informacije na plano, da vse skupaj pa le ni tako dramatično.
Že sam odstotek smrti je za sprejetje tako drastičnih ukrepov nizek. V bistvu se niti ne ve koliko ljudi je dejansko umrlo zaradi covida, ker se smrti štejejo na nek čuden, nerazumen način. Sami veste kako. No, po podatkih, ki jih je razkril ameriški CDC je bilo umrlih zaradi covida le približno 6% vseh umrlih s covidom. Že tako nizka številka se je še dodatno bistveno zniżala.
Druga precej pereča zadeva je ta, da štejete okužene in ne tiste, ki so dejasnko tudi zboleli. Okužene pa dobite s PCR testi, ki so neprimerni za diagnosticiranje covida. To je od samega začetka trdil tudi izumitelj PCR testov. Zdaj je temo potrdil ponovno tudi ameriški CDC. V ZDA bodo to testiranje v kratkem ukinili, ker PCR test ni primeren za diagnosticiranje, saj ne loči med različnimi tipi korona virusov. Ali na kratko povedano, ne loči covida od navadne gripe. In tu imate zdaj odgovor kam je gripa izginila. To so preverljivi podatki, ki pa verjamem, da jih že poznate.
Ampak kot sem napisal, ne bom vam pisal o vseh teh nesmislih, ampak o tem v kaj so nas ti nesmisli pripeljali.
Pred nekaj časa ste na enem od intervijujev rekel, da po vašem mnenju vlada dela dobro. To je zelo zanimiva izjava, ker s to izjavo menite, da je kršenje ustave, zakonov in človekovih pravic dobro delo. Bravo gospod predsednik.
Pred kratkim sem pisal varuhu človekovih pravic RS. V njegovem odgovoru sem dobil potrditev tega, kar sem sam že vedel. Trenutna vlada, skupaj s podporo ostale politike je na veliko in bistveno kršila pravice ljudem. Kot veste je Slovenija med podpisnicami konvencije o človekovih pravicah in svoboščinah in je zaradi tega dolžna to deklaracijo spoštovati. Pa je ne. Vi ste pa kot predsednik vseh nas tiho. Niste se oglasil niti enkrat na to temo. Kaj šele, da bi kaj naredil, da se to prepreči ali vsaj poskusi preprečiti. Ne, vi ste dobro plačani z denarjem davkoplačevalcev zato, da rečete, da vlada dela dobro. Res je to izjemno delo naše vlade in še bolj izjemno vaše ne-delo.
Potem imamo tukaj našo ustavo. Zakaj jo imamo, če se jo ne spoštuje? Za lepo videti mogoče? Sami veste kaj je ustavno sodišče odločilo. Ampak za vas je to, da npr. gostinci niso smeli zaslužiti za svoj kruh dobro delo vlade. Za vas je dobro delo vlade tudi to, da se družine med seboj niso smele videti dolge mesece zaradi omejitve gibanja na občine. Pa še bi lahko nadaljeval, pa ne bom, da ne bom predolg.
Moje osebno mnenje je, da tako slabega predsednika kot ste vi Slovenija še ni imela. Nimate “hrbtenice” da bi vsaj ljudem povedali, da se s tem ne strinjate. Pogum, da bi poskusili kakorkoli preprečiti taka dejanja vlade pa ste pustili kje? V osnovni ali srednji šoli? Samo povejte kje ste ga izgubili. Ga bomo mi šli poiskati namesto vas. Ni problem.
Vi ste predsednik države. Nisem jaz. Vi ste politik, nisem jaz. Vi imate določeno moč, ne jaz. Bomo pa imeli tudi mi moč, ko nam bo vsega tega maltretiranja dovolj.
Zdaj pa me zanima kaj boste konkretnega naredili, da se to zimo in naslednja leta prepreči ponovno maltretiranje ljudi? Ker imam občutek, da nekomu na vladi zelo prija kazati moč, ki jo trenutno ima. Kaj boste konkretnega naredili, da se prepreči diskriminacija ljudi s temi neustavnimi PCT pogoji? Kaj boste konkretnega naredili, da mediji nehajo strašiti ljudi in začno poročati tudi o drugi plati iste medalje? Ker vsako drugačno mnenje od mainstream mnenja se je v kali zatrlo. Prvič v zgodovini demokratične Slovenije ni dovoljeno drugo mnenje. Zakaj?
Naj vam povem, da bo to pismo javno objavljeno. In vsekakor pričakujem, da ga bo prebralo veliko ljudi. In vsi mi pričakujemo vaš konkreten odgovor. Ne odgovor vašega urada, ker nam to nič ne pomaga, še manj pa kaj pomeni, ampak vaš osebni odgovor, na zgoraj postavljena vprašanja. Tokrat vaše slikice na istagramu nas ne bodo niti malo ganile.
Za konec pa še ta misel:
Zakoni so zato, da ne pride do kaosa.
Ustava je zato, da se ti zakoni ne zlorabljajo proti ljudem
Človekove pravice pa so bile narejene zato, da se nikoli več ne bi ponovilo obdobje 1933-1945 in še malo čez.
Malo se zamislite kam ta vlak trenutno pelje. Vi imate možnost in dolžnost, da potnike opozorite, da iz tega vlaka izstopijo preden zgrmi v prepad. Če tega ne boste storili boste soodgovoren za vse neljube dogodke, ki se bodo zgodili prej ali slej. Ker ljudje imajo (imamo) tega maltratiranja in delanja norcev iz nas dovolj!
Pa še eno vprašanje za konec. Po vašem mnenju vlada (celotna politika) še zmeraj dela dobro?
Lep pozdrav.
Faganel Miloš.
Forum je zaprt za komentiranje.