azurna obala in provansa
Greste do Marseilla ali se ustavljate prej?
Mi smo spali kar v F1 hotelih http://www.hotelformule1.com/, poceni, dovolj jih je tam okrog in za to, da zvečer prideš in greš zjutraj naprej, več kot dovolj solidni 🙂
Kampov je po Franciji ogromno, midva sva jih iskala kar sproti, lepo urejeni, za dva sva izven sezone plačevala 15 do 20 evrov.
Kaj si ogledat? Tam je toliko zanimivih krajev, da je težko naštet. Meni je bila na primer prekrasna soteska reke Verdon, v Castellanu je fajn kamp, na koncu pa čudovito jezero st. Croix, s kar nekaj kampi okoli. Pa Arles, Avignon, Grasse-prestolnica parfumov, Aix-en-Provence, Aigues-Mortes, Les Baux-de-Provence, splača se potegnit še do Carcassonna, čeprav ta mislim da ne spada več v Provanso. Tole tako na brzino, kolikor se spomnim. Notranjost mi je veliko bolj zanimiva kot Azurna obala, tam sva si bolj spotoma ogledala Nico in Cannes, se malo skopala, pa Monaco…
Če greste kampirat, je najbolje si okvirno začrtat pot, potem pa sproti prilagajat, glede na to, kaj ti pride na pot in kaj se ti zdi zanimivo.
Uf, kar spet bi šla v tiste konce 😉
Mi smo spali par dni v kampu (imena se sedaj ne spomnim) v Hyeresu. Bili smo prve dni junija, ni bila še sezona, najeli smo mobilno hišico. Cena je bila čisto sprejemljiva. Vračali smo se preko Pize (tam spali na nekem kmečkem turizmu). Ker je bila predsezona, ni bilo problema dobiti spanje. Verjetno je jeseni podobno.
Forum je zaprt za komentiranje.