azori, madeira
Živjo,
jaz sem bila na Madeiri predlani pozimi, bilo je super, šla sem pa na last minute varianto (preko interneta), prenočišča so bila v 4zvezdičnem hotelu (za en teden NZ & direkten let iz Londona ca. 500 GBP). Treking – na Madeiri imajo ti.llevade, namakalne sisteme, ki vodo iz gora dovajajo v nižine, ki zgledajo kot v nekakšnih betonskih kanalčkih speljani potoki z minimalnim naklonom. Ob teh kanalih se da praktično vsepovsod hodit, nekaj takih llevad naj bi bilo dosti poznanih (ergo promenada), samo tudi na znanih ne srečaš toliko ljudi kot npr. v slovenskih hribih. Prodajajo pa tam polno vodičev po teh llevadah, tako, da lahko izbereš manj znane. Je pa otok strašno slikovit, vsepovsod nasadi banan, drevesa mimoz, kamelij, evkaliptusi, kač sploh ni, orhideje skoraj ob cesti cvetijo. Priporočam pa najem avtomobila (ca. 25 EUR dnevno). Za spanje drugod pa ne vem. Če te še kaj zanima, pa kar vprašaj,
LP, Katarina
Na Azorih smo bili 1999. So lepi otoki, malo turistov, še ti so bili večinoma Portugalci. Za treking maš dosti možnosti, mi smo šli na Picota (ognjenik, tudi najvišji vrh Portugalske). Za cene prenočišč ne vem, ker smo spali pri kolegih. Cene za večino stvari so bile podobne kot v SLO, fajn se da štopat naokoli po otokih, ker tako ni veliko cest, vsi pa vozijo tiste pick-upe in te radi poberejo, sediš pa zadaj med paradajzom.
Divje zabave tam ni, vse je umirjeno kot Portugalci.
Forum je zaprt za komentiranje.