avtoradio ?!?
Žena ima Peugeota 206 SW. Včeraj sem kupil en avtoradio in ga probal priklopit. Avtoradio ima euro vtičnico, avto pa euro vtikač. Do tukaj vse lepo in prav, ko pa sem avtoradio prižgal, je najprej začelo kazat številke za glasnost, potem pa se je na zaslonu napisalo:” TEL MUTE”. Avtoradio sem potem sprobal v drugem avtu (druga firma) in tam je delal brezhibno. Ko sem ji prejšnji teden kupil avto, mi je prodajalec omenjal nek adapter za 1300 sit, ki ga pri enih avtoradiih potrebuješ, da delujejo. Ve kdo kaj o tem? Hvala za pomoč!
Živjo !
Adapter je samo zaradi konektorjev, ker nimajo vsi radii iste konektorje, obstajajo trenutno pri novejših radijih dva standarda teh konektorjev. Ta adapter je samo zaradi tega, da na drugem koncu pač dobiš priključek, ki se bo lahko priklopil na tvoj avtoradio. To sem moral tudi jaz kupiti. Nič posebnega ni.
Ker pa kot vidim ti lahko priključiš radio, torej imaš pravilne priključke. Drugih adapterjev ni.
Kje tiči pri tebi problem: Preberi navodila, nekje sigurno mora pisati MAGIC WORD kako se disabla (deaktivira). Pri tebi je namreč aktivirana funkcija, ki je povezana z uporabo mobilnega aparata. To je funkcija, ki prekine uporabo radia, ko zazvoni telefon, ali pa je prisotno močno sevanje mobilnika. Ta funkcija TEL MUTE zna biti zelo nadležna. Zagotovo je bilo to to, sem 99% prepričan.
Preberi še enkrat navodila, sigurno piše kako se ta funkcija izklopi. Če pa ne bo šlo se pa javi ponovno, bova našla rešitev.