Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Avtomobilsko zavarovanje – izredne razmere- avto stoji-možna sprememba paketa

Avtomobilsko zavarovanje – izredne razmere- avto stoji-možna sprememba paketa

Kako bi lahko uveljavljali pri zavarovalnici moratorij ali pa prenehanje obstoječega zavarovanja in sklenitev drugega zavarovanja , ker vozilo stoji že dva meseca in bo zagotovo še pol leta, do izteka police. Garažirano, pod alarmom sicer? Ker mi je nesmiselno plačevat, ni pa tudi pošteno s strani avarovalnic sedajv teh primerih, da ne bi bila možna kakna alternativa. Poznam še kar nekaj ljudi, ki se sedaj ne vozijo z vozili, ali so brez službe, ipd.

Smotrno je, da bi lahko to lastniki in plačniki sedaj zaradi izrednih razmer preuredili v drugačen paket- saj avto ne bo v uporabi še nadaljnih 6 mesecev, to je več kot polovica celega zavarvanja, pa sedaj ni bil 2 meseca v uporabi, nič…. Prodat ali odjavit ga ne mislim. Ve kdo, kje je kakšna opcija/piše kaj takega v “drobnem tisku” avtomobilskih zavarovanj, kako je v primeru izrednih razmer?

Preračunaj, ampak po moje najbolje, če ga odjaviš.
Dobiš nazaj pol leta zavarovalnine, pa še cestne prispevke. Stane te pa cca 30€ ker boš rabil nove tablice pa verjetno gospa na šalterju par evrov zase vzame 4-5 se mi zdi.

Brez odjave dvomim, da se bo dalo ukiniti. Še pri spremembah zelo komplicirajo, ko se sami zmotijo.

Je pa včasih imela Tilija (potem Sava) zavarovanje AvtoKM, kjer si plačeval glede na prevožene kilometre. Sem koristil, in se je splačalo nekje do 5000km letno.

Najbolje, da kar svojo zavarovalnico pokličeš in vprašaš, a mislim, da brez odjave vozila iz prometa ne bo šlo.

Hvala obema za vajina odgovora. Lp!

Če delaš malo kilometrov, obstaja tole:
https://perla.wiz.si/

Za perlo sem že slišal… informativni izračun me pride 5€ v celem letu manj, pa sedaj nimam omejitve.

Če izberem brez omejitve pride perla 20€ več kot trenutni (G24). A preverjajo koliko km narediš, pa ne vem. Pri Tiliji si moral slikati števec.

Tudi tule slikaš števec. V mojem primeru me pride tole še najugodneje. Hecno mi je edino, da dobiš razliko med g24 in wizom, ker sta sedaj združena. Imam do centa enaki ponudbi.

Če delaš malo kilometrov, obstaja tole:
https://perla.wiz.si/
[/quote]

no, glede na izračun: trenutno plačam kasko in asistenco + določena zavarovanja 90 eur na mesec pri določeni zavarovalnici; po informativnem izračunu za enak paket tukaj pa 52 eur na mesec… Se torej izplača. Delam pa manj kot 6000 km/leto. Hvala!

Tudi tule slikaš števec. V mojem primeru me pride tole še najugodneje. Hecno mi je edino, da dobiš razliko med g24 in wizom, ker sta sedaj združena. Imam do centa enaki ponudbi.
[/quote]

Vidim, kje je razlika. G24 je imel še pol leta nazaj tudi opcijo izbire, koliko km delaš. Sedaj je nima več in me izračun pride isto kot pri Perli dražji, torej 6000km+

Ni bilo pa pri G24 treba nič slikat kolikor pomnim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close