Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Avtodomarji zastonj spijo/serjejo grrr

Avtodomarji zastonj spijo/serjejo grrr

Sem v Bohinju na dopustu.
Tudi tukaj je situacija podobna kot pravi avtorica.
Vedno se najde nekaj avtodomov/kombijev, ki kampirajo
na črno. Me ne moti, če to en dan. Če pa opazas isti avto
par dni pa je moteče. Koliko svinjajo ne vem…

Kako to rešit? V Bohinju je problem, ker ni mozno kampirat v kampu,
ker je poln… Pa se pač folk znajde. Tudi redarji jih ne preganjajo.

Nikjer nisem napisala, da o takih temah , “ni normal o” govorit na forumu, preberi še enkrat moj komentar. Napisala sem samo, da je to nesmiselno početje, ker se ne bo zaradi tega nič spremenilo. Kršitve (kar parkiranje na nedovoljenih mestih, povzročanje nočnega hrupa, morda celo opravljanje potrebe na javnem mestu, zagotovo je), se javlja na uradne inštance, ki lahko proti kršiteljem ukrepajo.

Avtodomstvo ni za klošarje srednjega razreda.

To je šport za bogataše. Enkrat sem videl Švicarja, ki je imel avtodom veikosti medkrajevnega avtobusa. Ta ziher ne rabi srat za grmom kot kakšen klošar.

Ena tabla s prečrtanim kamperjem in rdečim napisom “kampiranje prepovedano” stane po mojem 20 evrov, če jo sam narediš.
Direkt pred tablo menda ne bodo šli stat.

Mene je ta tema precej razpalila. Moram nabavit avtodom in eno vrocekrvno milf Robinzonko da bo kakala okoli.

Mi dokaj redno najemamo avtodom in se nikoli nismo prakticirali tega kar navajate (nisem brala vseh sporocil, ma ok). Ce smo ze vozili pozno v noc in prespali ob cesti (v spominu imam tri take primere v vseh letih), se uporabi notranji kemicni wc in nikakor ne prosto v naravi. Praviloma pa kamp ali sosta (odlicno urejeni v Ita, Svica in drugod, pri nas in Cro ne). Kamperji pa tako lepo in prakticno urejeni in opremljeni, da cisto nobene tezave glede toalete in tusa. Kemicni wc pa se seveda sprazni preden gremo iz kampa + dotoci vodo. Nic posebnega, vsa leta vse ok, vase skrbi, pa tudi obtozevanja so povsem odvec. Primera, ki ga opisuje avtorica pa absolutno ne zagovarjam, ni pa prav, da se posplosuje in blati vse avtodomarje.
Lepo nedeljo!

Jaz bi temu kar pravi avtorica, kar verjela. Npr. tudi mi smo bili v Posočju na dopustu. Tolminska korita. Kako lepo ..Ampak nekateri pa morajo vreči pločevinko pive v en kot, pa tetrapak ipd. Težko razumem, da nekdo v Triglavskem narodnem parku meče smeti po tleh. Težko razumem še marsikaj npr. posrane in poscane javne wc-je in še bi lahko naštevala. Med nami so ljudje, ki nimajo kulture. Mogoče jih o kulturi ni nihče poučil. Zato se pokliče redarstvo ali policijo, da jih opozorijo kaj se sme in kaj ne.

Alzo takole je. Zadnje čase opažam da je cel kup francoskih romov ki se potikajo okoli z avtodomi in ja ti res delajo svinjarijo. Pred časom so skoraj razdejali koprsko počivališče za avtodome pa se skoraj za stalno tam naselili.

Ampak sem tudi sam avtodomar in v glavnem prenočujem na divje, samo ni mi jasno kakšno svinjarijo naj bi puščali? Verjetno je avtodom bolje opemljen kot stanovanje avtorice. Avtodom je popolnoma avtonomna enota ki ne pušča svinjarije za minimalno 5 dni ne rabiš niti ven stopit kaj šele da bi hodil na potrebo v grmovje poleg. Sedaj pa če pa fovšija matra… starejši avtodomi niso več tako zelo dragi pa bo rešeno.

Nikoli mi ni bilo jasno, kako lahko nekdo kupi sorazmerno drag avtodom, nato pa brez tuša in wc-ja divje kampira naokoli, čeprav ima možnost legalnega postanka. Nekaj eur na noč ne bi smelo biti problem ob predpostavki, da je kupil avtodom?
Kot kaže je poseben gušt v naselju divje kampirati. Robinzonski turizem današnjih dni? Skratka, to ljudje ne bodo razumeli, da to NI dovoljeno. Redarska služba ali policija sta edina rešitev.
Podobno zanimivi so “električarji”, ki kupijo komaj uporaben e-avto po precej višji ceni od bencinarja, potem pa postane smisel njihovega življenja iskanje brezplačnih vtičnic in ne zmorejo več 5 stavkov, ki ne bi bili vezani na njihove “strašne” prihranke. 🙂

ti ne živiš v turističnem kraju ampak v vukojebini ☺
imaš temu primerne goste

Res me ne mika srat v grmovje! Tega si nizi ne želim. Razloga za to ne vem, niti me ne zanima.

Vem, da niste vsi avtodomarji taki pujsi. Se pa najdejo, ja, in ti mečejo slabo luč na vse vas. In kot sem že omenila, en je bil avtodom, drugi pa kombi wannabe avtodom. Presodi sam, kaj ke kdo imel.

Imamo avtodom. WC in tuš v njem sta taka, kot ju marsikdo nima niti doma. Tako, da ne vem, zakaj bi hodila po posranem grmovju. Tja hodijo tisti, ki nimajo avtodoma srat, saj nimajo kam drugam..

Tudi če ima avtodom (vsak ima WC in tuš) najlepši in najboljši tuš ever, ni isto kot doma. Doma potegneš vodo in konec. Tukaj pa je treba potem to sranje čistit.

Ko smo šli mi z avtodomom, sta samo otroka hodila kakat v avtodomu. Tuširali smo se vedno v kampu. Kot da ni tuša in kot da ni wc v avtodomu. In stalno iskanje vode in praznenje stranišča. JOJ. Ne smem se spomnit. Tega res ne bi nikoli več ponovila.

Kaksna omejena prepricanja in predsodki, sem se prav nasmejala. Potovanje z avtodomom je krasno dozivetje, ki si ga pa res na zalost ne more privosciti vsakdo.
Se mi pa ob tem postavlja vprasanje, kako pa potujejo prikolicarji po Evropi… ki dejansko nimajo kemicnega wc? Tu bi znala biti tezava, nikakor pa ne v avtodomu.

Ne lahko prijaviš, moraš prijavit. Čisto zaradi onesnaževanja (če nič drugega). Zapiši registrsko in še slikaj.

Ti kar živi v iluziji, da si s tem, ko imaš avatodom, bogata. Ja, tudi kakšen bogat ima avtodom. Ker je pač ciganske sorte. Bogati so na jadrnicah, katameranih, glampingu, dragih hotelih, svojih vilah ob morju.

Tudi jaz sem probala, samo enkrat in nikoli več. Tako kot zgoraj že pišejo, so vse te stvari s kemičnimi stranišči, z iskanjem vode, s pomanjkanjem prostora, z utesnjenostjo, brez komoditete, tudi mene odvrnile. Pa smo zelo radi šotorili. Ampak šotor je boljši, ker si dejansko vedno zraven WC, vedno se lahko stuširaš.

Tudi jaz kar verjamem, da hodijo “na WC” v naravo. Zakaj? Ker je lažje opraviti potrebo v naravi in ni potrebe po čiščenju WC-ja v za to urejenih počivališčih in kampih.
Tudi v Dalmaciji so problemi z avtodomarji, parkirajo na skrivaj na divjih placih in potem puščajo za sabo svinjarijo. Zanje je “bistvo” potovanja parkiranje tam, kjer se jim sprdne.
[/quote]

Problem v Dalmaciji ni samo to, da hodijo na wc v naravi, problem v Dalmaciji, na katerega smo naleteli je npr. spuščanje fekalij z jadrnic v morje v zalivu ali v bližini obale, tako da te ob jutranjem plavanju pozdravi plavajoči kakec (3x v 10 dneh, smo bili v zalivčku).

Ti kar živi v iluziji, da si s tem, ko imaš avatodom, bogata. Ja, tudi kakšen bogat ima avtodom. Ker je pač ciganske sorte. Bogati so na jadrnicah, katameranih, glampingu, dragih hotelih, svojih vilah ob morju.

Tudi jaz sem probala, samo enkrat in nikoli več. Tako kot zgoraj že pišejo, so vse te stvari s kemičnimi stranišči, z iskanjem vode, s pomanjkanjem prostora, z utesnjenostjo, brez komoditete, tudi mene odvrnile. Pa smo zelo radi šotorili. Ampak šotor je boljši, ker si dejansko vedno zraven WC, vedno se lahko stuširaš.
[/quote]
Nisi ti avtodoma videla od znotraj kaj šele počitnikovala z avtodomom, če ne ne bi take bedarije pisala, najcenejši avtodom se prične pri 45k in to brez nekega luksuza v opremi, tisti pravi pa pri + 80k €, če govoriva o najemu je pa začetna cena najema avtodoma za 4 osebe pri 150€ na DAN pa še to je zelo ugodna cena v času sezone, avtodom ima klasični WC tak kot ga imaš doma čeprav po tvojih koleričnih izpadih mislim, da imaš WC na vrtu tipa štrbunk, tuš kabina je nekaj standardnega v avtodomu, o kakšni utesnjenosti ti lapaš kozlarije, prostora za štiri je več kot dovolj, saj med vožnjo se ne sprehajaš po avtodomu temveč sediš pripet na sedežu tako kot v avtomobilu, smisel avtodoma je potovanje in ustavljanje kjer ti je všeč ker imaš vso komoditeto s sabo, ustavljanje kjer ti je to všeč pomeni razvijanje običajno na elektriko tende, ki je po celi dolžini avtodoma v širino vsaj 2,5m zaradi sence, stoli, miza in uživanje se lahko začne, ljubica nisi ti videla avtodoma bližje kot 10m zato ne piši bedarij, ker ne moreš skriti svoje nevoščljivosti kaj si ljudje privoščijo.

[/quote]
In zakaj z avtodomom ne moreš bit vedno zraven WC in tuša? Tole mi ni čisto jasno. Avtodom gre lahko v kamp tako kot ti ali jaz s šotorom. Poleg tega ima avtodom še možnost se ustavit na PZA-jih, plačljivih ali brezplačnih. Ima pa avtodom še dodatno možnost, ki je ti in jaz s šotorom nimava, da se lahko ustavi tudi sredi ničesar, ker ima wc in tuš s sabo.
In seveda je avtodom mnogo bolj udobna varianta kot šotor, pa če priznaš ali ne. Midva kampirava (večinoma potujeva, ne kampirava 14 dni v istem kampu na hrvaški obali) s šotorom že več kot 20 let, če bi finance dopuščale, bi vsekakor nabavila avtodom.

To je tvoje prepričanje, Nagdalenca, moje nikakor ne, ker je preveč primitivno.
Preživljaj dopust, kot ti ustreza, in mi, kot ustreza nam … oboje je ok.
V nobenem primeru pa ni ok, če se potrebe opravlja v naravi … pa kdorkoli to je!

A veš kaj je smisel avtodoma in zakaj ne maramo pza-jev in avtokempov (vsaj po večini) ker so ene vrste razkošnega robinzonskega počitnikovanja. Pač NISI v gužvi, na morju (ne na hrvaškem) si lahko podobno kot na barki sam v na obali s tem da imaš s seboj ves možen luksuz.

Ustavljanje v urbanem območju pa je vsaj meni mimo. Prenočujem uvidevno torej da nikogar ne motim vsaj ne da bi vedel za to ter zjutraj ko se spokam za mano ne ostane nič razen mogoče kolesnice na travi. Praznjenje in polnjenje avtodoma pa se opravi v pza-ju ali pa avtokempu greš samo na refill in plačaš neko malenkost.

Če že moram biti v Urbanem okolju pa v večjih mestih zaradi varnosti prenočujem izklučno v avtokempih, manjših mestih pa pza če ga ima. Drugače grem ven ali pa na kako parkirišče na obrobje.

Pa še nekaj… ni fora v tistem denarju za avtokemp. Ker če sem si kupil AD in imam tudi denar za njegovo vzdrževanje pol mi tudi ni problem plačat bivanje. Bistvo je v potovanju in tem da si nekje v miru ne pa da ti pozno v noč krulijo pijani ljudje ob čevapih, ob 6h zjutraj se ti pa že dere en vreščeči sonček. To ni zame.

Mi smo par let nazaj prvič najeli avtodom za 14 dni. Žena se je takoj zaljubila, meni je pa tudi zanimiv način dopustovanja. Letos smo ga spet najeli, vmes smo imeli pa 4 leta prikolico.

Ok, nazaj na temo. Super pri avtodomu je, da imaš spalnico, kuhinjo in tudi WC vedno z sabo.
Z avtodomom si tudi malce neodvisen od kampov. Sam z Avtodomom ponavadi prespim na poceni PZA placih, občasno pa tudi v kampu.
Zanimivo še na nobenem PZA nisem opazil, da bi ljudje ‘srali’ po grmovjih. Kakci če že so bili prej kaki pasji.
Sam sem ponavadi na 2-3 dni rabil spraznit WC pa smo štirje. Lokacij kjer se to da lepo (in pogosto zastonj) narediti pa dovolj (PZA, bencinske, kampi,….).

Je pa res, da je na svetu veliko packov. Od lastnikov psov, ki ne pobirajo za sabo, razvajenih otrok, ki mečejo smeti kamor pač pade, kadilcev z čiki,…. tudi kak avtodomar je med njimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close