avtodom
poglej na http://www.aldona.si
Mi ga vsako leto najamemo za potovanje po evropskih deželah (14 -21 dni).
Neprecenljivo udobno in enostavno.
Ustavimo se, kjer želimo in kadar smo lačni, skuhamo kosilo, se stuširamo, spimo, kjer nam ustreza, postaje z vodo in sanitarijami za AD-je so dovolj pogoste, tako da ni težav, kam spustiti vodo, natočiti novo in sprazniti kaseto za WC.
Drago? Da. A nam se splača.
Oh ja
nekaj bi te vprašala glede avtodoma.
koliko vode je v rezervoarju, koliko se jih lahko stušira? ali vodo vsak dan izpraznite in nalijete svežo?
ali je topla voda tudi, in koliko jo je ?
ali so pripravite obroke kosila že doma (golaž, polivka za špagete zamrznjeno) ali vse sproti pripravljate oziroma kuhate?
ali prespite v kampih ali na počivališčih na avtocesti?
ali morajo biti mlajši otroci v avtosedežih pripeti ?
kako je s spanjem med vožnjo?
tudi mi bi najeli avtodom , bi šli v jeseni po avstriji za 4 dni- to bi bila naša prva izkušnja z avtodomom.
hvala
Cena avtodoma na dan je v sezoni najmanj 100 e, raje več, tam do 130, odvisno od starosti.Glede litrov ne vem, ampak dovolj je je za 1 dan. Seveda imaš toplo vodo.Otroci bi morali biti pripeti, a običajno so na mansardi in gledajo risanke. Vem, da ni prav in se ne sme, a tako pač je. Tudi sama velik oprespim med vožnjo. To prakticirajo praktično vsi.Spimo na počivališčih ali v kempih. Kempi so dnevno najmanj 50 e, tako da se pač znajdemo po svoje. Na 3 dni 1 dan kempa. Zame je to najboljši dopust. Ni pa poceni, čeprav nekega luksuza ni. je pa svoboda. In to je to, kar največ šteje.
V rezervoarju je od 80-120 litrov vode, odpadne je pa vsaj 100 litrov.
Če se vsi ne tuširamo tisti dan, je vode dovolj tudi za dva dni.
Toplo vodo si ogreješ z bojlerjem.
V prtljažniku avtodoma je med drugim dovolj prostora tudi za hrano in pijačo, zato obroke navadno ne vozimo pripravljene s seboj – mogoče za prva dva dni – je pa v avtodomu poleg hladilnika seveda tudi zmrzovalni predal. Sicer pa ne kompliciramo, jemo testenine, riž, polento, redko krompir, omake in meso, sadje in zelenjavo pa s kruhom največkrat kupujemo na kraju samem.
Največkrat spimo na divjem prostoru, redko v kampih, ob avtocesti pa ni preveč varno, so jih že nekaj tako okradli.
Vsi potniki naj bi bili med vožnjo pripeti, no, tudi naši otroci med vožnjo berejo na postelji ali se igrajo v alkovi.
Jaz ali mož medtem, ko drugi vozi, večkrat zaspiva na postelji.
Dosedaj nisva imela nobenih slabih izkušenj.
Oh ja
še nekaj bi vprašala vi spite na divjem , to mislite kar za cesto ali pred kakšno trgovino ali gostilno, zakaj naj bi bilo to varneje, kot pa na počivališčih na avtocesti, saj na počivališčih je ja več prometa oziroma avtomobilov sploh če je črpalka zraven.
ali razmišljam prav glede cene.
mi bi šli septembra takrat je nizka sezona , dobimo avtodom za 100€ na dan
če pa nekje v avstriji vzamemo nočitev z zajtrkom je tudi 25-30€ na osebe in znese isto. pa še na en topel obrok na dan (v gostilno)je še 50€ zraven.
gorivo in cestnine imaš isto če greš z avtodomom ali z svojim avtom
moje mnenje je , da za nas pride avtodom bolj ugodno in udobno, kot če gremo z svojim avtom.
ali so z avtodomom še kakšni drugi stroški?
hvala
Navadno spimo ob kakšnem jezeru, reki, morju – res na samem, včasih pa se najdejo tudi drugi domarji zraven.
Če razmišljaš, koliko te stane nekje nočitev ali polni penzion, potem nima smisla, da najameš avtodom.
Avtodom je za ljudi, ki se radi premikajo iz kraja v kraj in bi obenem radi s seboj peljali svoje udobje ter bili neodvisni od druge infrastrukture.
Drugih stroškov, razen najema in pologa varščine ni.
Forum je zaprt za komentiranje.