avtodom
Nisem redno na forumu, pa ste mogoče o tej temi že govorili. Smo petčlanska družina z dvema najstnicama in dveletnikom. Imamo prikolico stacionirano na Hrvaškem že pet let, pa sta se predvsem dekleti naveličali ene in iste destinacije, ljudi, plaže… Predlagata, da bi počitnice preživeli z avtodomom in spoznali več različnih krajev. Ima kdo izkušnje s tem? Glede na to, da je najem avtodoma zasoljen, me zanima, če kdo ve za kakšno “poceni” varianto? V glavnem, zanimajo me vaše izkušnje s takšnim načinom preživetja počitnic.
Hvala vsem za pomoč!
Tatoo, tak način preživetja počitnic je prav sigurno nor, če imate le kolčkaj pustolovske žilice v sebi. Niti približno ni tako dolgočasen kot ves čas biti na enem in istem mestu. Veliko novega spoznaš, veliko se naučiš, naučiš se komuniciranja, jezikov, obvladovanja novih in nenavadnih situacij… Mnogo še tega. Prav sigurno dobra popotnica za vajine tri otroke. Sicer z avtodomom sama nimam izkušenj, pač pa z avtom in vlaki. V začetku me je v to priterala finančna situacija (no, me še vedno), zdaj pa si drugačnih počitnic ne znam predstavljati. Domov pridem veliko bolj spočita, kot če bi bila 2 tedna na eni plaži.Fizično te utrudi, je pa za psiho zelo blagodejno. Pa še greš, kamor hočeš, ne pa tako kot pri kaki agenciji, ko te vlačijo, kamor te oni hočejo. Tu imaš pa še možnost lastnega načrtovanja, kar mora biti za družino prav super, pa še prilagajanja se boste naučili. Jaz vam res priporočam, da poskusite. Potem se zna zgoditi, da boste pozabili na svojo prikolico.
Mi smo pred leti najeli avtodom (zelo ugodno-od znancev) in se 3 tedne potepali po Skandinaviji, takrat še brez otrok. Fantastično. Komaj čakam, da otroka malo zrasteta, da bi si spet kdaj omislili tak dopust. Vendar so najemi avtodomov res katastrofalno dragi. Je pa res vredno poskusiti. Če se boste odločili vam pa svetujem, da s sabo vzamete tudi kolesa.
Lp Barbara
Forum je zaprt za komentiranje.