Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice avtocesta do splita

avtocesta do splita

Sigurno se je že kdo peljal po novi avtocesti, ne vem točno kje se začne, ampak rada bi prišla do Splita po notranjosti, samo me zanima koliko je cestnina do tja, kdo ve? Vsaj približno? In koliko km je?

http://www.amzs.si

Ljubljana – Metlika – Karlovac (na avtocesto) – Split = 495 km
Cestnina cca. 120Kn

Boljša varianta je po stari cesti: LJ – Metlika – Karlovac – Plitvice – Knin – Split = 440 km
Prišparaš za pol tanka bencina. Če greš ponoči je cesta prazna razen v soboto.

Pa ljudje božji šele zdaj razumem zakaj nekateri trobijo, da je po AC 100 KM več. Ja seveda, če rinete okoli riti v žep! Pa če ste že v Metliki zakaj rinete v Karlovac in potem na AC kjer pridete spet mimo Bosiljeva dol za Split. Od Metlike do Karlovca je cca.45 km in potem nazaj od Karlovca do Bosiljeva je še cca ene toliko. Če ste že v Metliki za kaj ne greste čez Črnomelj do prehoda Vinica in ste že na Bosiljevem?! Pa ne zdaj spet teči dati delati plan poti na AMZS, ker te bodo v Črnomelj poslali spet okoli riti v žep čez Kočevje.
Preizkušeno najbližje je LJ – NM (čez Žužemberk je precej slaba cesta in razrito) – Dolenjske Toplice (ker ne maramo Gorjancev gremo po drugi strani) – Podturen – Črnomelj – Vinica – Bosiljevo in piči miki po novi AC.
Sicer pa vsak si izbere svojo pot.

novo AC in višino cestnin za posamezen del si lahko ogledaš na
>http://www.hac.hr

http://www.hac.hr/infocentar-1-2.php

Sam men vseen ni čist jasno, kok je to potem skupaj kun. Ampak okoli 4000 baje no.

evo ti cestnine:
relacija Bosiljevo-Mala Kapela-Brinje-Žuta Lokva = 17 kun
potem pa Perušič-Pirovac-Vrpolje-Dugopolje = 71 kun
Torej do Splita skupno= 88 kun ali zaokroženo 3.000 sit.

6000 SIT v obe smeri? Hvala lepa – raje vozim dve uri dlje…

Kdo vas zastopi? Na tem forumu večina pravi, kako bi za dopust raje odštela nekaj več dnarja, da ste čim bolj komot, za AC se vam zdi pa škoda. Jaz imam raje tako računico – lani smo zaradi radarjev (ponoči, prazna cesta!!!) še pred prihodom na cilj bili ob 10 jurjev (z dogovarjanjem, sicer bi ble kazni višje), torej je 6 jurjev v obe smeri poceni, še posebej če gledaš na udobje, živce,….

Ma…kakor komu ljubo. Sam sem pač izrazil svoje mnenje. Ker mi vožnja (sploh pa takšna na dopust) niti slučajno ne predstavlja nujnega zla, pač pa užitek in del samega dopustovanja, se mi zdi velik nesmisel da bi se odrekel 6 tisočakom zato, da bi bil nekje urico do dve prej, pa še to po precej bolj dolgočasni poti. Seveda razumem tiste, ki dolgih voženj ne marajo in jih le te preveč izmučijo. Sploh pa sem študent, in bi v mojem primeru omenjeni strošek lahko predstavljal dve nočitvi za dva v kampu ali pa recimo hrano za tri dni.

In še kar se “radarjev” tiče. Tudi meni se skoraj vedno pripeti, da naletim nanj ravno na poti v Split. Nikoli pa je nisem odnesel z več kot odtegnjenimi 2emi ali 3emi jurji (prehitra vožnja skozi naselje, odvoz s pajkom v Trogirju pa vsega skupaj 3 jurje in pol) – seveda ravno tako z “dogovorom”, kjer je bistveno, da vztrajaš.. Ne vem pa, za kako hud prekršek je šlo.

Mislim da je “bo” nekdo spremenil mnenje sedaj po 20.8. ;))

Sedaj tudi ni vec tako NUJNO, da vztrajas;))

Verjamem…:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close