Avtocesta do Šibenika
Mi smo šlo po AC sredi tedna in je bila skoraj prazna, tako da se nam je zdela to zlo hitra varianta. Vsekakor bi ti priporočala raje soboto popoldne, ker bo dopoldne spet gneča. Zaštopa se namreč pri tunelu Sv. Rok, ker se tam štiripasovnica spremeni v dvopasovnico, tunel pa je dolg okrog 5,6 km. Srečno!
V kolikor ste se odločili, da greste po avtocesti se tunelu izognete tako, da zapustite AC na izhodu Gornja Ploča in greste po hitri cesti proti Udbini in nato za Knin. V Kninu greste za Šibenik.
Ta varianta je sicer nekoliko daljša, kot bi šli po stari cesti (+ cestnina).
P.S. Prejšno soboto sem se popoldan (16.00) vračal po stari cesti iz Knina in je bila skoraj prazna vse do Karlovca.
Stara cesta: Lj – Rijeka – Zadar – Šibenik – Split ali pa preko Knina (in mimo Zadra) = cca 7, 8 ur z enim postankom. Najbolje je ponoči, ko so ceste prazne in lahko voziš povsem sproščen in skoncentriran, no, si pa prikrajšan na marsikakšno zanimivost ob cesti, ki jo lahko opaziš čez dan. Skozi notranjost nisem potoval, pa tudi sicer to odsvetujem: nekdaj je bilo precej prometa in zato tudi veliko nesreč, danes pa je treba za hitre ceste plačati. Poleg tega je meni avtocesta zelo dolgočasna…Stara cesta torej.
Eh, še tole: Izlet po notranjosti priporočam malo pred Zadrom (Maslenički most) pa potem skozi Knin, kjer še danes samevajo iz izstrelki razrešetane novogradnje in ostale hiše in tam ni več žive duše. Impresivno. Lepo pot želim!
Forum je zaprt za komentiranje.