Avtocesta Bratislava – Žilina
Pozdravljeni kolegi in kolegice,
iz Moravske (Vsetin – Valasske Mezirici) se nameravam vracati delno po avtocesti (Trencin) do Bratislave in naprej za Dunaj. Zanima me, ce kdo ve ali je vredno tvegati in se peljati brez vinjete po slovaski AC (za avstrijo pa tako ali tako koristim letno).
Hvala.
Za naslednjic me pa zanima, ce je ta AC ze zgrajena vse do Ziline (ko sem se nazadnje tam vozila pred eno par leti, so jo gradili in mislim da se je nehala tam nekje okoli Bytce) oz. ce ne celo do poljske meje. Spomnim se tudi velikih zastojev pri Zilini in glede na hitrost izvajalcev me niti ne bi presenetilo, ce bi se danes ne bil resen problem okoli obvoznice.
Hvala se enkrat in vsem en lep pozdrav,
mjavmjav
Grem iz Roznova pod Radhostem (CZ) proti Dunaju. Gor gremo Dunaj-Brno-Kromeriz-…-Roznov (ob AC ne vidis tam ni nic zanimivega, zato smo se odlocili za nekaj stranskih poti, ceravno ne bliznjic). Nazaj mogoce cez Vsetin pa Slovasko na Dunaj, da naredimo en manjsi krog, saj mi je tisti del Belih Karpatov izredno vsec. Tako da Kosice so malo predalec, ampak pridejo kdaj drugic na vrsto – ker me tisti del in vse vmes pa gor zelo zanima na splosno. Na Dunaju se moramo ustavit, ker je en sopotnik od tam.
Hvala pa za nasvet o cesti, ga bom upostevala naslednjic, ko ne bo treba cez Dunaj .Tega se ze tudi veselim, ceprav ne vem, kdaj tocno bo to, hehe (mogoce letos ali pa katero drugo leto…)
Lep pozdrav,
mm
tezko se je odlocit a bi bil al ne bi bil , taka razdvojenost je zlo huda bolezen ,
Re: cristobalcolon
Avtor: bojanv Moški Navaden uporabnik
Datum: 08-03-07 11:31
Nefretete, tukaj sem, tukaj sem…
Čakam na lupčka, pa še oči imam zaprte… Ampak sem pod krinko, tako da boš moral a verjet, da nisem žaba.
lp
bv (štritof)
Re: Avtocesta Bratislava – Žilina
Avtor: bojanv Moški Navaden uporabnik
Datum: 12-04-07 21:07
Če te zanima, ti lahko osodim zemljevid Češke in Slovaške z vrisanimi gradovi.
Nisem Štritof
lp
bv
Oj, mi smo sli na Poljsko preko celotne Slovaske in sploh pojma nismo imeli, da moram kaksno slovasko vinjeto kupiti. Sele sedaj na tem forumu vidim. Sam cudili smo se, da nikjer ni potrebno cestnine placati. No ali bedaki ali pametni, skoz smo prisli fajn, ce pa bi nas kdo ustavil bi se pa naredili norega. Jaz je na tvojem mestu tako ne bi kupil. Odlicit se moras pa sam. lp
Forum je zaprt za komentiranje.