Najdi forum

avto

Zanima me, če kdo ve, koliko stanejo preizkusne tablice?
Ali pa, če lahko dobim napr. v Mb kranjske tablice?

V MB boš težko našla KR tablice, ker dvomim, da jih kje naročajo na zalogo. Preizkušnja stane ca 13€, zavarovanje za preizkušnjo za 3 dni ca 22€, za 5 dni ca 28€. Samo zavarovanje se ti bolj splača sklenit kar za celo leto in na podlagi te police potem kupit preizkušnjo (pršparaš 22 oz 28€)

Če ta prav zastopim, lahko pokličem na upravno enoto in jih prosim, da naročijo KR tablico? Je to mogoče?
Hvala za express odgovor!

Hm, načeloma je možno, čeprav dvomim, da ti bodo šli toliko na roko – no vse je odvisno od fleksibilnosti uslužbenk, vsekakor imajo opcijo naročanja tablic tudi na tehničnih pregledih, če na upravni enoti ne boš uspešna. Je pa treba naročene tablice čakati do 3 tedne (toliko si proizvajalec lasti pravice za dobavo), tako da če se ti mudi to ni opcija.

najhitreje dobiš kranjske tablice, če se zapelješ do kranja in avto registriraš tam 🙂

Odkar lahko registriraš avto kjer hočeš, ne potrebuješ preizkušnje.
Ti lahko registriraš avto v MB, dobiš MB tablice in se voziš tudi po Kopru če želiš.
Razen če si izrecno želiš kratico KR na tablicah.

Jaz sem kupla avto v MB, tam že porihtala zavarovanje, z vsemi dokumenti šla na UE stalnega prebivališča, registrirala ter z novimi tablicami šla po avto.

Brez preizkusnih in nepotrebnih stroškov.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

No ja, imela si eno pot več, jaz sem kupila avto precej daleč od doma in se mi je zdelo ful odveč hodit samo s papirji nazaj v domačo občino po tablice, tako da sem avto registrirala kar s tablicami kraja, kjer sem ga kupila.

Ja, jaz pač nisem hotla imet MB tablic. In ker si avtorica posta očitno želi imeti kranjske…način, da ne rabiš preizkusnih.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

New Report

Close