Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Avto z AM izpitom za 15 letnika

Avto z AM izpitom za 15 letnika

Sam bom dopolnil kmalu 15 let. Za 15 RD si želim Aixam Super Lux Evo Limited za 14980€. Zanima me kako poteka AM izpit? Kakšen je poligon? Kakšen je teoretični del in kakašen praktičen. Kje najmanj težijo pri delanju izpita? Ali se izpit dela na mopedu ali na avto (ex Aixam)? Lp Peter

🙂 sanja svinja…
Če imaš tolk keša, da lohka mulcu za 15-ti RD odlepiš avto, potlej si sicer bogat, a grozljivo nesposoben, ker se ne znaš na licu (pravega) mesta pozanimati, kako je z zadevo.

Vozniški izpit za kolo z motorjem – kategorija AM imata v naši ulici opravljeno 2 fanta, oba vozita lahki štirikolesnik- avto- ki ga imata za šolo, malo sem pobrskala po spletu in nekaj našla, upam, da ti bo kaj pomagalo,

želim ti vso srečo in varno vožnjo!

Z opravljenim vozniškim izpitom za kategorijo AM (in veljavnim vozniškim dovoljenjem) lahko vozite kolesa z motorjem in lahka štirikolesa.

Vozniško dovoljenje za vožnjo vozil kategorije AM vključuje tudi dovoljenje za vožnjo vozil kategorije G.

Za opravljanje vozniškega izpita kategorije AM morate izpolnjevati predpisano starost.

1) Z usposabljanjem za izpit za kolo z motorjem (kategorija AM) lahko pričnete, ko dopolnite 15 let.

Preverite, katera šola vožnje bi bila prava za vas. Vsekakor vam svetujemo, da izberete šolo vožnje, ki se priporoča. Na ta način vam bo omogočen dostop do vseh informacij, ki jih potrebujete, ko boste opravljali vozniški izpit za kolo z motorjem (moped, skuter, avtomatki ali apn6). Pripravili smo vam okvirni izračun stroškov na poti do vozniškega izpita za kategorijo AM
http://www.mzip.gov.si/fileadmin/mzip.gov.si/pageuploads/DPR/Predlogi_predpisov_DPR/11_03_03_P_o_programu_usposabljanja_kandidatov_za_voznike_motornih_vozil.pdf
Postopek pridobitve vozniškega izpita kategorije AM
V procesu usposabljanja za voznike motornih vozil kategorije AM morajo kandidati opraviti:

zdravstveni pregled (opravijo ga lahko pri osebnem zdravniku),
teoretično usposabljanje – CPP,
vozniški izpit – teoretični del pred komisijo izpitnega centra
praktično usposabljanje (vožnja),
vozniški izpit – praktični del pred komisijo izpitnega centa (izpitna vožnja).
Kandidati za voznike motornih vozil kategorije AM smejo opravljati vozniški izpit, ko dopolnijo starost 15 let
AM kategorija
IZPIT ZA MOPED

Z usposabljanjem za izpit za moped (kategorija AM) lahko pričnete, ko dopolnite 15 let.

Vpišite se v šolo vožnje in opravite tečaj CPP. Na medicini dela, prometa in športa oz. pri vašem zdravniku opravite tudi zdravstveni pregled. Potem se prijavite na teoretični del vozniškega izpita (republiške teste CPP).

Izpitni center Ljubljana oz. izpitna komisija Ljubljana se nahaja na naslovu Roška cesta 25, 1000 Ljubljana.

Informacije na telefonski številki 01 / 306 38 40 ali 01 / 306 38 41.

Po uspešno rešenih republiških testih pričnete s praktičnim usposabljanjem.

Dokumenti, ki jih je morate pri priglasitvi na teoretični del vozniškega izpita za kategorijo AM imeti s seboj:

•evidenčni karton vožnje,
•zdravniško spričevalo,
•SOGLASJE STARŠEV,
•osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list).

Ob prijavi na praktični del vozniškega izpita za kategorijo AM morate izpolnjevati naslednje pogoje:

•opravljen teoretični del izpita,
•opravljen program praktičnega usposabljanja,
•evidenčni karton vožnje,
•zdravniško spričevalo ter
•osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list).

Najlepša hvala za tole besedilo zdaj vidim, da so teli avtki popularni. Bencina oz dizla skurjo na teden za 3€ to sta cca. 2.5 vožnji z lpp. Vsaj ne napdate me kot drugi.Lp Peter

AM je moped, torej kolo z motorjem do 50ccm in omejen na 45 km/h

Izpita se seveda ne vozi na avtu s 50ccm, ampak na mopedu. logično ne?

A ma ta moped žmigovce?

Ne pomoje jih nima. Pa tudi mašine nima. treba je z nogami zaganjat kot flinstones.
Kakšna vprašanja postavljate, saj to ni res.

Če rabiš izpit za motor kliči Rudija Rutarja od Izletnika

Dobar dan moj sinu Mumiru kupo sem avta za 15 rojsni dan sine prije vozo bmw od mene zdaj pa se voza v novi avta ki ga voza bez am izspita.

zanima me dali moj sin kad dobi njega policija oce najebati?

uiglavnom policaj gospod bo mal problem

hvala za vasa pozornost

ahmetiBMW

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close