Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem avto v črni barvi: da ali ne?

avto v črni barvi: da ali ne?

Ne morem se odločiti za nakup avtomobila v črni barvi.Čeprav je v tej barvi strupen:)Predvsem me skrbi neprestano čiščenje in vročina v avtu poleti.Kaj pravite vi?

saj vse veš, oboje drži. Kje pa je zdaj problem?
Sicer pa škoda, ni znamke in tipa, je lažje svetovati

Če hočeš črn avto, ker rabiš reprezentativnost, potem redno čiščenje ne bo nikakršn organizacijski ali celo finančni problem. Če pa je, potem ta barva ni zate.

Enako velja za segrevanje-črni oz.temni avti se dokazano grejejo 20% več, kot tisti svetlejših brav.Če ima pa notri usnje, je pa sploh zabava..Vendar, če gre za velik avto, to pomeni da je dovolj denarja, da je torej tudi garaža doma in v službi, torej segrevanje ni problem. Če temu ni tako, je taka barva s tega gledišča slaba.

seveda v črni barvi!
a si čjudje še vedno postavljate takšna klišejska vprašanja?!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Črnega avta nočem nikoli več, ker je vročina v njem nepopisna.

Sin je imel dva, sedaj pravi da nikoli več…

Imel. Vročina me ni motila, zato je pač klima, a ne? Mi je pa šlo izredno na živce, da se pozna vsak prahec. Opereš, čez dva dni (če imaš srečo) je spet zrel za pranje. Nočem več.

vse to drži 1000% in ne samo 100%. Avto je lep samo če je brezhibno čist.

Sicer pa je vročina kljub avtomatski klimi nevzdržna. Sploh je ta hiba še bolj občutna na daljših potovanjih, po 2 dni skupaj v avtu, groza 🙁 ob prvi priložnosti se ga znebim, njega in njegove črne barve 😉

LP

Imel dva črna. Nikoli več! Škoda da ima tako malo firm na razpolago biserno belo barvo-najlepša na soncu in ponoči, nezahtevna za pucat. In še nekaj ne razumem. Zakaj nobena firma ne ponuja mat barve z lakom???

No, poskusi so drugače pokazali, da se najbolj segrevajo avti kovinsko zelene barve. Ampak pustimo to. Mene osebno bi motilo nenehno glancanje. Imam srebrn avto in je tako rekoč vedno čist 🙂

Verjetno bi se še nabolj strinjala z “se spoznam”. Imela sva malega črnega AX-a brez klime in ko sva kupovala novi “prvi” avto, nama je bilo takoj jasno, da bo črn (enega srebrnega doma že imava). Vročina ni noben problem, če je seveda dobra klima, avto izgleda seveda najboljše tisto minuto, ko je opran, ampak nisem obsedena s plehom in ga vozim tudi, ko je zamazan do strehe. Bi bilo dobro povedati, o kakšnem tipu avtomobila je govora, ker nekaterim določena barva sploh ne paše. Nama z možem je črna barva enostavno všeč. Najpomembneje je seveda, da avto deluje kot urica in da te ne pusti na cedilu.
In, ko bo čas za novega, zna biti, da bo spet črn….
Lp

Vedno so mi bili všeč črni avti in končno ga imam tudi sama (ker kupujem rabljene avtomobile, je pač težje izbirat barvo). Glede vročine ni panike, saj je klima, kar se pa umazanije tiče, me pa tudi ne moti, saj nimam avta za glancat, pač pa za vozit. In ponavadi ga zapeljem v avtopralnico takrat, ko je avto že siv in ne več črn :)))
Stvar okusa, ampak sama sem mahnjena na črne avtomobile.

Jaz osebno črnga avta ne bi imela nikoli.
Zakaj:
1. segrevanje poleti (tudi, če je klima rabiš dosti več časa, da se oavto shladi, kot če je avto svetlejši).
2. vsaka umazanija se vidi na njem
3. ne vem, kateri avto kupujepš, a če ne gre za velik avto, potem črna barva avto optično pomanjša. Določene lepe detajle avta (sploh, če gre za bolj športen model) črna barva zakrije.
4. ker je bila par let manija na črne avte, se mi je ta barva ornk uprla…skoraj vsi avti so že bili enaki na cesti – črni 🙁

Jaz osebno imam tudi v življenju raje svetlejše barve. Meni najljubši za avto sta rdeča ali bela.

No da povem kaj se je zgodilo glede barve avtomobila.Kupil sem grafitno sivega, šlo pa se je za C4 Picasso.Avto je zakon, no vsaj za moj okus.

srečno vožno.
Če se ti bo pa dali, pa nam vseeno čez par mesecev zaupajo izkušnje, bo zanimivo…

Ja hvala.Zagotovo bom kdaj kaj napisal o izkušnjah s tem avtomobilom, če bodo dobre ali slabe.Za zdaj je to moj četrti nov avtomobil.3x je šlo maksimalno dobro mimo, upam, da tudi v četrte.Moram potrkat:)) Ajt, mejte se!

imel sem črno alfo in črnga kliota in ne vidim razloga da nebi spet imel črnga avta

mene asociira na mrliški voz

Madona smo pametni….

New Report

Close