avto v črni barvi: da ali ne?
saj vse veš, oboje drži. Kje pa je zdaj problem?
Sicer pa škoda, ni znamke in tipa, je lažje svetovati
Če hočeš črn avto, ker rabiš reprezentativnost, potem redno čiščenje ne bo nikakršn organizacijski ali celo finančni problem. Če pa je, potem ta barva ni zate.
Enako velja za segrevanje-črni oz.temni avti se dokazano grejejo 20% več, kot tisti svetlejših brav.Če ima pa notri usnje, je pa sploh zabava..Vendar, če gre za velik avto, to pomeni da je dovolj denarja, da je torej tudi garaža doma in v službi, torej segrevanje ni problem. Če temu ni tako, je taka barva s tega gledišča slaba.
Verjetno bi se še nabolj strinjala z “se spoznam”. Imela sva malega črnega AX-a brez klime in ko sva kupovala novi “prvi” avto, nama je bilo takoj jasno, da bo črn (enega srebrnega doma že imava). Vročina ni noben problem, če je seveda dobra klima, avto izgleda seveda najboljše tisto minuto, ko je opran, ampak nisem obsedena s plehom in ga vozim tudi, ko je zamazan do strehe. Bi bilo dobro povedati, o kakšnem tipu avtomobila je govora, ker nekaterim določena barva sploh ne paše. Nama z možem je črna barva enostavno všeč. Najpomembneje je seveda, da avto deluje kot urica in da te ne pusti na cedilu.
In, ko bo čas za novega, zna biti, da bo spet črn….
Lp
Vedno so mi bili všeč črni avti in končno ga imam tudi sama (ker kupujem rabljene avtomobile, je pač težje izbirat barvo). Glede vročine ni panike, saj je klima, kar se pa umazanije tiče, me pa tudi ne moti, saj nimam avta za glancat, pač pa za vozit. In ponavadi ga zapeljem v avtopralnico takrat, ko je avto že siv in ne več črn :)))
Stvar okusa, ampak sama sem mahnjena na črne avtomobile.
Jaz osebno črnga avta ne bi imela nikoli.
Zakaj:
1. segrevanje poleti (tudi, če je klima rabiš dosti več časa, da se oavto shladi, kot če je avto svetlejši).
2. vsaka umazanija se vidi na njem
3. ne vem, kateri avto kupujepš, a če ne gre za velik avto, potem črna barva avto optično pomanjša. Določene lepe detajle avta (sploh, če gre za bolj športen model) črna barva zakrije.
4. ker je bila par let manija na črne avte, se mi je ta barva ornk uprla…skoraj vsi avti so že bili enaki na cesti – črni 🙁
Jaz osebno imam tudi v življenju raje svetlejše barve. Meni najljubši za avto sta rdeča ali bela.