Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Avto statusni simbol

Avto statusni simbol

Imam 10 let stari avto, polota, dokler bo šel bo šel.
Pa mi komentirajo,da bi pa morala kupit boljši avto, da se spodobi, ker imam tako službo.
Zakaj že?
Potem drugi jokajo kake kredite imajo in da se jim komaj shodi čez mesec, pred hišo pa avto za 30 jurjev.
Od kje nam Slovencem taka obsedenost s plehom?

Podobno kot ti polota raje dam v nepremicnino kot v avto, ki je zelo slaba investicija : )

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Moj je star 12 let. Pa če komu ni všeč, mi naj da denar za novega ali pa naj bo tiho. 🙂

Bolje orng bicikl in poln hladilnik kot avto na triple leasing in pajčevina v želodcu…

Obsedenost z avtomobili kot statusnim simbolom je značilnost nerazvitih družb, v našem primeru pa držav v t. i. tranziciji. Menda v Albaniji med na pol podrtimi hišami vidiš več mercedesov kot v Nemčiji. Ja, predolgo smo sanjali te bleščeče avte, da bi jih zdaj lahko kar tako odmislili. 🙂 Hočem reči, če bomo mi vozili boljše avte kot Nemci, to še ne pomeni, da bo tudi naš standard višji od njihovega. Bolj logično se mi zdi, da ljuje vozijo avte, primerne svojemu standardu. Ne moreš se po družbeni lestvici na hitro povzpet samo s tem, da si kupiš avto. Čeprav menda pri nekaterih piramidnih igrah počnejo ravno to, da ukažejo članom, ko pridejo do določenega nivoja, da si morajo zdaj nujno omislit drag avtomobil, tudi če se za to zadolži celo sorodstvo, ker da bo to uspešno za njihov nadaljnji bizniz oziroma rekrutiranje novih naivnežev. 🙂
Jaz osebno avto ne dojemam kot statusni simbol. Mi je vseeno kakšen avto kdo vozi, se mi pa zdi neumno, da nekatere družine vzamejo drag avto na leasing, potem pa iz dneva v dan študirajo kaj bodo otrokom dali na mizo za jest. Najboljše da eno avtomobilsko gumo skuhajo.

Lačen lahko hodiš okrog, brez ene gume pa ne moreš voziti avta. Razen, če je rezervna. 🙂
Ta boljši avti pa niti nimajo več rezervne gume. 🙂

Tako kot Charlie Chaplin skuha podplat svojega cevlja v eni od burlesk. lol

Koliko je posameznik obseden z avtomobili je odvisno od vsakega posebej.. nekateri žal ne znajo razmišljati, pa se raje hvalijo z ne vem kakšnimi avti in jemljejo kredite, v resnici si pa zaradi tega veliko stvari ne morejo privoščiti. Slovenska logika.

Sem doživel enkrat v Kobenhavnu “sceno” , ko je solastnik neke visokotehnološke dansko-kanadske firme vsaj 5 minut pospravljal svinarijo po svojem neskončno let starem Peugeotu, da smo se sploh lahko odpeljali na pir, ker sicer razen voznika ni imel kdo kam sesti … toliko o obsedenosti s plehom pri normalnih evropejcih … upam, da bo enkrat tudi pri nas vsaj malo podobno .

90% žensk vas je pleh.pi*č*k in s tem prisiljujete moško populacijo, da zapravlja denar za avte.

Prisiljujejo samo tiste, ki se pustijo prisiliti. Takšna ženska zame ni vredna nič.

Prisiljujejo samo tiste, ki se pustijo prisiliti. Takšna ženska zame ni vredna nič.[/quote]

to pa je bold statement bi rekli… od nekoga tako spravljivega kot ti…

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Čudne statistike ti delaš.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

pa koliko imate to predsodkov??

avto je čisto navadna potrošna stvar … kot čevlji ☺

vsekakor je treba spodbujevati nakup novega avta obvezno SVN porekla oz. takega, kjer je čim več delov narejenih v SVN vgrajenih.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

In kateri avto je to?

No, moj je 100% Nemec, izdelan v Nemčiji, akr je danes tudi že redkost.

In kateri avto je to?

No, moj je 100% Nemec, izdelan v Nemčiji, akr je danes tudi že redkost.[/quote]
Twingo, Clio,
naprej si poguglej SVN avto grozd … delajo od luči, kablaže, vlivke, notranjih okrasnih letvic … (žal ne več sedežev)

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

In kateri avto je to?

No, moj je 100% Nemec, izdelan v Nemčiji, akr je danes tudi že redkost.[/quote]
Twingo, Clio,
naprej si poguglej SVN avto grozd … delajo od luči, kablaže, vlivke, notranjih okrasnih letvic … (žal ne več sedežev)[/quote]

Aja, sem mislila da mogoče še za kakšno drugo firmo kaj delajo v Sloveniji, pa da tega ne vem.
No, meni ti “slovenksi” avti niso všeč. 🙂

Twingo, Clio,
naprej si poguglej SVN avto grozd … delajo od luči, kablaže, vlivke, notranjih okrasnih letvic … (žal ne več sedežev)[/quote]

Aja, sem mislila da mogoče še za kakšno drugo firmo kaj delajo v Sloveniji, pa da tega ne vem.
No, meni ti “slovenksi” avti niso všeč. :)[/quote]
a te je kdo vprašal??

No, meni ti “slovenksi” avti niso všeč. :)[/quote]
a te je kdo vprašal??[/quote]

Saj ne pišem oziroma govorim smao takrat ko sem vprašana. Ti svetuješ nakup slovenskega avtomobila in jaz sem napisala,da mi niso všeč. In to je vse.

Je vedno bolj že. Imam občutek, da je kriza folk kr streznila. Pred krizo si pa res zgledal klošar, če si mel star avto.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

jaz imam zase 2 avta, enga kabriča za poleti in eno limuzinco za celoletno uporabo.. se dosti vozim, in mi varnost tudi nekaj pomeni, zato sem si pac kupil mal drazje avte, vsaj drazje od povprecja… kabric je bil 40k, limuzinca pa 85k.

sam tudi zasluzim precej dobro, in nimam nobenih kreditov, ne za avte, ne za nepremicnine…

ne razumem pa folka, ki se za take “bedarije” zakreditira!

Sem doživel enkrat v Kobenhavnu “sceno” , ko je solastnik neke visokotehnološke dansko-kanadske firme vsaj 5 minut pospravljal svinarijo po svojem neskončno let starem Peugeotu, da smo se sploh lahko odpeljali na pir, ker sicer razen voznika ni imel kdo kam sesti … toliko o obsedenosti s plehom pri normalnih evropejcih … upam, da bo enkrat tudi pri nas vsaj malo podobno .[/quote]

No jaz imam avto rad čist. Zunaj in znotraj. Kot rad oblečem čisto in lepo obleko. Ne glede na znamko oz vrednost avtomobila ali njegovo starost. Po moje to ni merilo za statusni simbol. Imeti avto katerega vrednost presega zdrave finančne sposobnosti lastnika bolj kaže to.

a te je kdo vprašal??[/quote]

Saj ne pišem oziroma govorim smao takrat ko sem vprašana. Ti svetuješ nakup slovenskega avtomobila in jaz sem napisala,da mi niso všeč. In to je vse.[/quote]

moj “nasvet” je skladen s tem, da imamo recesijo … ki se jo rešuje tudi z “državljansko zavestjo” – da se denar troši za stvari, ki imajo čim več SVN porekla ☺

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close