avto na plin
Ravno sem kupil nov avto (Nissan Juke) in sem pred prodajalcem pomislil na vgradnjo plina. Moje sanje so se razblinile, ko me je vprašal, če se želim odpovedati tovarniški garanciji na vozilo? Torej, če si dam vgradit plinsko inštalacijo se lahko poslovim od tovarniške garancije. Kaj naj naredim? Letno prevozim do 50.000 km tako, da bi se mi investicija splačala.
Ravno sem kupil nov avto (Nissan Juke) in sem pred prodajalcem pomislil na vgradnjo plina. Moje sanje so se razblinile, ko me je vprašal, če se želim odpovedati tovarniški garanciji na vozilo? Torej, če si dam vgradit plinsko inštalacijo se lahko poslovim od tovarniške garancije. Kaj naj naredim? Letno prevozim do 50.000 km tako, da bi se mi investicija splačala.[/quote]
tvoj prodajalec se moti, preberi tale članek od frankota http://avto.over.net/aktualno/zanimivosti/avto-na-plin-kako-je-z-garancijami-novih-vozil/
citiram zate bistveni del: “Najbolj razumljivo in prijazno dejanje za lastnika novega vozila bi bilo, ko se uvoznik odloči, da v primeru predelav ali vgradnje dodatnih naprav v vozilo, osnovna tovarniška garancija velja naprej. Torej tovarniška garancija pa ne zajema odprave posledic napak, ki so nastale zaradi predelav ali dodatnih naprav v vozilu – za kar mora pač poskrbeti vgrajevalec le tega. Takšno ravnanje lahko v Sloveniji pričakujete pri znamkah BMW, Chevrolet, Hyundai, Kia, Nissan, Mitsubishi, Mazda, Volvo, Opel in Toyota. Chevrolet pri tem le dodaja, da ne priporoča vgradnje plinskih naprav v njihova vozila.”
Tole se splača prebrat… Najbolj razumljivo in prijazno dejanje za lastnika novega vozila bi bilo, ko se uvoznik odloči, da v primeru predelav ali vgradnje dodatnih naprav v vozilo, osnovna tovarniška garancija velja naprej. Torej tovarniška garancija pa ne zajema odprave posledic napak, ki so nastale zaradi predelav ali dodatnih naprav v vozilu – za kar mora pač poskrbeti vgrajevalec le tega. Takšno ravnanje lahko v Sloveniji pričakujete pri znamkah BMW, Chevrolet, Hyundai, Kia, Nissan, Mitsubishi, Mazda, Volvo, Opel in Toyota. Chevrolet pri tem le dodaja, da ne priporoča vgradnje plinskih naprav v njihova vozila.
Jaz se že nekaj časa vozim na plin in sem zadovoljen, še posebej, ker imam porabo preko 10l/100km. 🙂
Opozoril bi vse, ki se že vozite na plin, da sem bil včeraj na servisu, ker me nekatere šobe niso delovale pravilno. Serviser je ugotovil napako takoj, ko je pogledal filtre. V filtrih je bilo veliko umazanije (katrana). Serviser mi je povedal, da se mu je v zadnjem mesecu močno povečalo število reklamacij in vsi (brez izjeme) so imeli močno umazane filtre in s katranom zamašene šobe.
Jaz imam vse račune od novega rezervoarja do sedaj in zato vam lahko z gotovo povem, da sem nečist plin točil izključno na Petrolu.
Od sedaj naprej mene Petrol ne vidi, da bom pri njih točil plin, saj ne želim biti sponzor izdelovalcu plinskih šob in filtrov.
Na kratko še enkrat: “NE TOČITI PLINA NA PETROLOVIH BENCINSKIH SERVISIH, če ne želite imeti težav z umazanim plinom.”
pozdravlljeni,
moja izkušnja z vgradnjo LPG je negativna.Strošek popravila 860 eur.
moja toyota je prevozila cca 28000km in nato mi je požgalo ventile.Zakaj?
Ker bencin preide v plinasto stanje in s tem hladi ventile, plin pa jih pregreva.POsledica je da pri občutljivih materialih-kovinah pride do pregretja in posledično se je zgodilo to kar se je.
Proizvajalci so glasni in obljubljajo marsikaj, ko pa se začnejo problemi….
Ko sem nato govoril za različnimi serviserji, so ti odsvetovali določene tipe v katere se naj ne bi vgrajevalo:opel , Renault, tudi japonci, Chevrolet, kar nekaj jih je pohvalilo VW, Audi.
Od januarja 2014 imam vgrajen plin na Renault megane coupe – 1,6 16v, letnik 2012 in za enkrat nimam težav (trkam na les!! 🙂 ) Vozilo redno vozim na servise (na 22.000 prevoženih, kar pri meni nanese 2x letno). Ker si ponavadi na bencinskih črpalkah bolj zanimiv (med drugim tudi za tiste, ki točijo druge vrste goriva – z vprašanji: kako je,…), velikokrat nanese pogovor s “sosedom”, ki toči enako gorivo – torej plin. Večina jih je navajala težave pri različnih znamkah, ter da jih pred vgradnjo niso opozorili na morebitne težave.
Sama sem vozilo predelala na G1 v Celju, kjer so me pred nakupom novega vozila opozorili na določene težave pri posameznih znamkah avtomobila, ter da se trenutno najbolje obnese ta stari Renaultov motor, saj imajo že več kot 1000 predelav in do sedaj nobene reklamacije. Sama poznam več lastnikov enakega motorja, ki imajo predelavo staro več kot 4 leta in so zelo zadovoljni.
Porabo imam od 6,9 l- 7,2l na avtocesti pri povprečni hitrosti 104 km/h (s tempomatom kar 9l), v mestu pa je poraba okoli 8l – v primeru velike gneče (porabo je potrebno izračunati, saj ti merilniki porabe, ki so vgrajeni v potovalni računalnik ne kažejo pravilno – vsaj meni ne). Imam 62l rezervar (natoči 58l ) in z njim naredim v letnem času 800 km v hladnejših mesecih 750km, hudi mraz pa še nisem testirala, ker ga pač do sedaj še ni bilo 🙂
Toliko o mojih izkušnjah. Pa lep pozdrav
Pozdravljeni,
Imam suzuki sx4 ki je bil še kod nov predelan na plin pred petimi leti. Do pred kratkim ni bilo težav.
Zadnji mesec pa se mi prižiga lučka za motor. Navadno ko je motor še mrzel in še ne priklopi na plin. Bil sem na servisu za plin tam so mi rekli da računalnik kaže na napako šobe na drugem cilindru in da ta napaka ni zaradi plina. Po zamenjavi šobe se je lučka za plin še vedno pojavljala zamenjali so mi še svečke in preverili tuljavo vendar brez uspeha. Kadar zasveti lučka navadno motor izgubi moč Če motor ugasnem in spet prižgem dela normalno. Na servisu so mi rekli da se to dogaja zaradi plina. Na servisu za plin pa trdijo da ta napaka ni v nobenem primeru povezana z plinom. Zanimajo me vaše izkušnje glede tega.
Pozdravljeni, Avtonaplin.com ima akcijo predelave na plin za 750 Eur. Garancija 5 let ali 100.000km. Vgrajujejo plinski sistem Stag, ki je eden najboljših na trgu, kot tudi monter, vsaj po mnenju strank sodeč. Preverite na http://www.avtonaplin.com