Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek AVTANAZIJA

AVTANAZIJA

Danes smo s težkim srcem peljali našo psičko na uspavanje. Cena injekcije je bila okroglo 14.000 sit. Zdi se mi veliko, glede na to da hočeš živalici le olajšati zadnje bolečine pred smrtjo. Kaj menite vi?

Menim, da se rece EVTANAZIJA in ne A…
Drgac pa sem za, ja.

Try to tell me what I shouldn't do, you should know by now I won't listen to you!

Ja valda e…. 🙂 Saj sem jaz tudi za, valda, samo ali se ti res ne zdi mal pretirano 14.000 sit?

Zaenkrat se mi se zdi… Dolgo pa se mi ne bo vec zdelo, ker bom sama v tem poklicu.

Try to tell me what I shouldn't do, you should know by now I won't listen to you!

Ufff… menim več stvari…

Prvič, da v takem primeru sigurno ne bi spraševal za božič na forumu a je štrnajst jurjev velik al mal. Ker bi mi štrnajst jurjev dol visel.

Drugič, tudi umazan posel mora nekdo opravt. In tuki ne gre samo za injekcijo.

Tretjič, če se ti zdi preveč – du it jorself.

Grobo napisano? Grdo? Nesramno?

Ne vem, najprej vprašanje kje pa kdo,
čez par ur pa jamranje, kolk je to drago.
Me je skor kap, ko sem tole prebral…

Ga ni dnarja, da bi ubil psa.
Da bi ubil psa za božič?

Če bi blo pa treba, pa ne bi vprašal za ceno, da kdo to naredi namesto mene…

---------------------------- z nobenim kavljem me ne dobite več ven

Poslušaj Ksiht …. Tole kar si napisal je zame močna osebna žalitev. Če bi se jo dalo rešit smo bili pripravljeni za operacijo plačati milijon, ni ga denarja ki bi ga nam bilo škoda zanjo. Skozi celoten postopek uspavanja smo bili vsi domači zraven, nobenega umazanega dela ni bilo. Zakaj se mi zdi preveč? Veš zakaj? Zato, ker je tu še vedno veliko ljudi, ki teh 14 tisočakov nimajo. In kaj zato? Žival je tista, ki zaradi tega trpi zadnje muke in na koncu v mukah pogine. Zato!

Sanja, jaz se strinjam s teboj. Marsikdo ne bi bil pripravljen plačati tega denarja in bi čakal, da pes pogine sam in v mukah. In marsikdo bi dal vse na tem svetu, da bi lahko kužka pozdravil, pa kaj hoče če je usoda drugačna. Iz samega spoštovanja ti preostne edinole to, da ga pelješ na evtanazijo in da se kuža poslovi v miru. Mislim, da je vaše dejanje vse pohvale vredno, sploh glede na to, da ste ji vsi stali ob strani.
Mislim pa, da je bila tako visoka cena tudi zaradi tega, ker je šlo za tarifo za čas dežurstev. Takrat imajo veterinarji namreč 50% pribitka na storitev. Žal ti ne vem povedat kakšna je drugače cena, tako da se lahko tudi motim.
LP

Nuška … no končno nekdo, ki ve kaj sem sploh hotela…

Cene so pač take kot so. Vzemi ali pusti. Bi mogla napisat, da naj odgovarjajo samo tisti, ki vejo kaj hočeš in se strinjajo s tabo.

Veš bejba, Ksiht ne govori na pamet. Nikoli.

Sem dal to skoz.

Pa ne vem, kolk je stal.
Me sploh ne briga. Oziroma, takrat me ni, pa me še dons ne. Pa je že kr neki cajta minil. In ko se je to zgodil, sem šel domov, se spravu v kot in dva dni jokal.

Na dnar pa res nisem pomislu. Matr sm kurba, a ne?

Ti pa prplezaš takoj nazaj na forum pa jodlaš za štrnajst jurjev?

Bejbi, kolk bi ti računala, da ubiješ psa?

Mimgrede, se govori naokol, da eni delajo to tud zastonj…

Ja delajo to sami ja… in na kakšen način to delajo? Morda veš? In zakaj to delajo, si se kdaj vprašal? Ti povem jaz… Ker nimajo 14.000 sit da bi plačali … Zato!!
Žal Ksiht res nisi doumel mojega posta in če ti še tako razlagam…ne boš ga doumel. Nasvet: glej kakšen petek zvečer Discovery channel, pa ti bo vse jasno!

Ksiht, sej poanta ni v tem ali bi ona dala toliko denarja ali ne. Poanta je v tem, da marsikdo tega ne bi naredil. Ti bi naredil, jaz tudi, pa Mojca tudi verjetno, pa Sanja , pa še kdo. Marsikdo pa bi se obrnil in čakal na to, da žival pač “pobere”, če se ful grdo izrazim. Zato je to žalostno in se je sedaj brezzveze na Sanjo kregat, ker ni mislila nič slabega. Recimo pri mojih sosedih pa tega niso pripravljeni naredit in ko pride konec njihovemu kužku, pokličejo tistega mesarja, ki ga imajo tudi ob kolinah in naredi svoje umazano delo. LP

Majo, majo… samo škoda se jim zdi. Tko kt teb.

Kdo kaj ni razumel pa raje ne bi… Že tega kar sem prej napisal nisi.

Ni samo injekcija.
Je treba tudi kadaver spravit stran. Pa še kaj…
Pa nekdo mora dežurat za božič in čakat, da mu bodo pripeljali kakšnega cucka za ubit. Dober posel a ne? Sorry, ampak jest bi rajš starim mamam torbice kradu, kakor to. Kaj pa ti? Kolk bi ti računala? Če se že greva, kdo koga ni razumel… Jest sm te, pa če tud ne boš priznala… Tisti, ki nimajo štrnajst jurjev za evtanazijo itak nimajo psov. Al jih majo pa na ketni, ko pa pride ura pa itak jagra pokličejo. Pa ni važn, kolk veterinar stane. Enga jurja al pa štrnajst.

Problem so tisti, ki majo miljone. Pol pa jamrajo zarad štrnajst jurjev…

Je treba tudi kadaver spravit stran. Pa še kaj…

Kaj je to kadaver, nisem te razumela. Mi smo našo psičko odnesli domov in jo bomo jutri za hišo pokopali, če si to mislil..
Drugače pa… Ne bom se bodla s tabo Ksiht, v tem trenutku mi pa res ni do tega. Žal mi je samo da se ne poznava, bi si premislil..
Grem spat, če bom lahko :((( Pozdavček!

Nuškica, poanta je v jamranju kolk stane, če nekdo opravi umazano delo namesto nas. Samo tu.

OK… ja ne poznava se.

Priznam, si prva na tem forumu, ki je našla temo, ki me je razpizdila do amena. Pa še za božič…

jaz sem tudi tako razumela, da ji je 14 jurčkov veliko za plačati, jebi ga,tako je to ko imate kužke

Nema kajanja posle karanja.

Majo naši (bivši) južni bratje velik dobrih pregovorov.

Če se gleda zgolj na 14 tisočakov, ni malo. Če pa veš, za kaj se jih da, menim, da cena v takem primeru res ni važna.

In v vednost… tisti, ki sam pokonča svojo žival, ker se mu zdi 14.000 sit preveč, bi jo pokončal tudi v primeru, če bi stalo samo jurja.

Vidim, da ste bili ful pridni na to temo. 🙂 Ksiht, saj s tem se strinjam, kar si napisal, da pač drug opravi namesto nas in za to plačamo. Jaz zase vem, da ne bi bila sposobna ubit živali. Saj morda sem res prevelik idealist, ko razmišljam, da bi bilo marsikateri prihranjeno dolgotrajno umiranje na obroke, če bi bile te stvari drugače urejene. Ne vem … Morda ima tudi Edith prav, ko pravi, da taki tudi jurja ne bi plačali, čeprav moje izkušnje niso ravno take. Verjetno sem res prevelik idealist. 🙂 Zdaj grem pa tele moje kosmatinčke pocrkljat. 🙂 Sanja, tebi pa želim, da se v miru od nje poslovite in naj vam ostane v najlepšem spominu. LP

Veš ksiht jaz te razumem kaj si želel povedat , tko enako mislim.
Sanjaa , tebi vse moje sožalje in kaj naj rečem . Take stvari mene bolijo , preveč imam rada živali. Upam , da boste preboleli izgubo najhitreje.

Poznal se bosanskega srba, ki “ne bi zgazio ni mrava”.
Pred kratkim sem zvedel, da je bošnjakom med zadnjo vojno rezal vratove.

Ksiht. Popolnoma se strinjam s tabo.

Če potegnem črto:

1. 14.000 se mi ne zdi preveč za to, da nekdo za božič opravi umazano delo namesto mene.
2. To se mi ne zdi primeren trenutek za razglabljanje o kestlu in pol bencina ali pa treh štekah cigaret. Se vprašam, kakšen človek je tisti, ki mu najprej to pride na misel. Ampak, priznam, ne poznam te. Je bil pa šok prebrati.
3. Vsaka žival je odgovornost in strošek. Tudi to, na žalost, spada zraven. Kdor se tega ne zaveda, mu je denarja škoda ali pa ga nima, naj nima domačih živali.
4. Komur je preveč 14.000, mu bo preveč tudi kakšen manjši znesek. Cena ima z odnosom do živali bore malo skupnega.
5. Kaj ima balkanski masaker skupnega s tole temo mi pa res ni jasno in se bom raje vzdržal komentiranja. Bi me lahko zaneslo, pa bi spet zinil kaj o piscu, namesto o napisanem.

🙂 Si svoje čase hodu na filofax, Ksiht? 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close