Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Avstrijci množično izpisujejo otroke iz OŠ zaradi pct

Avstrijci množično izpisujejo otroke iz OŠ zaradi pct

Odgovor na objavo uporabnika
ne razumem, 06.08.2021 ob 17:37

soft, 06.08.2021 ob 17:28

zapor, 06.08.2021 ob 17:12

soft, 06.08.2021 ob 16:40

Moji se že šolajo doma in se nikoli več ne mislimo vrniti v sistem. Koliko navlake vsebuje učni načrt, si nisem mogla niti v sanjah predstavljati! Imamo pa tudi mi skupine že organizirane za skupno učenje in pomoč med starši. Prav skupnost enako mislečih, ki postopoma izstopamo komplet iz sistema. Povezujemo se tudi s tujino in izmenjujemo znanje, izkušnje, primere dobre prakse, … To je nov globalni trend prebujenih, ki se iz dneva v dan vedno bolj krepi in širi. Je treba znati tudi iz najslabšega potegniti dobro in tokrat so s tem kronskim nategom le pospešili vse skupaj, saj se ljudje sicer ne bi predramili verjetno še zelo dolgo, če sploh kdaj.

Super, otroci bodo doma, učili se bodo snov brez navlake, vi boste imeli prihranjene stroške prevoza in prehrane zanje, odpadle bodo interesne dejavnosti, druženje z vrstniki.  Le tako naprej, nadaljevanka z zapiranjem se nadaljuje.  Samo ne vem zakaj ste ves čas opozarjali na zapiranje otrok, zgleda da vam ustreza?

Moji otroci niso bili nikoli distancirani od nikogar, ne zaprti, z razliko od vrstnikov v šolah. Družili smo se še več kot bi se sicer, kljub ukrepom in nihče ni zbolel- več kot leto pa pol smo pravzaprav zdravi bolj kot kdarkoli prej med šolanjem na šoli! Športne dejavnosti so potekale nemoteno, seveda v naravi, prostega časa pa so imeli naenkrat več, zato so se skozi igro naučili še več in to snovi iz višjih razredov, ki jih pa trenutno zanimajo. Moja laična ocena je, da sta otroka napredovala za več kot 50% napram vrstnikom v dobrem letu na vseh področjih, pri vseh predmetih in še nekaj dodatnih, ki ne spadajo v učni načrt razreda, ki ga obiskujeta, okrepili socialne veščine, se posvetili glasbi, umetnosti in raziskovanju, igri v naravi, za kar prej ni bilo ne toliko časa ne energije, saj so po cele popoldneve reševali kupe nalog. Da o splošnem počutju in psihološkem vidiku ne govorim. Nikoli ne bom podpirala nobenega zapiranja, nobenih mask, nobene distance ali prepovedovanja v kakršnikoli obliko ter kršenja svobode in osnovnih človekovih pravic otrok. Pravzaprav razmišljam, da se javim kot zastopnica otrokovih pravic in jih s pomočjo pravnikov in spravih strokovnjakov tudi uveljavim za vse tiste, čigar starši ne premorejo toliko moči, poguma in znanja, da bi jih znali zaščititi kot sem jaz svoja.

Bla, bla, bla, bla.  Daj to na kratko, brez dolgovezenja:  otroci so se šolali doma, druženje z vrstniki ste nadomeščali s sprehodi v naravo v krogu družine.  Tako kot vsi ostali od lanske jeseni do letošnje pomladi.

Pa ste določeni starši ves čas noreli po forumih in FB in zahtevali odprtje šol in ostalih dejavnosti.  Ker so baje vaši otroci neznosno trpeli in imeli celo psihične probleme.  Zdaj pa se odločite, kaj je bolje, izolacija ali odprte šole?

Ampak toliko kot smo imeli mi časa in volje in energije za druženje s sorodniki in prijatelji med časom lockdowna, ga nismo imeli še nikoli – prav kolca se mi.

Dopoldan smo imeli ponavadi kakšne sošolke na obisku od mamic, ki so bile v stiski, ker niso imele varstva, skupaj so opravile šolske naloge in potem gasa ven igrat – končno so otroci bili otroci – ponavadi prihajajo domov tam po 16:00 in ne vidiš nobenega nikjer – med korono so se preganjali po vasi kot mi v starih časih.

Popoldan smo imeli čas kam it ali pa koga povabit al pa za kak sprehod s prijatelji.

ne vem za vas, 11.08.2021 ob 10:24

Ampak toliko kot smo imeli mi časa in volje in energije za druženje s sorodniki in prijatelji med časom lockdowna, ga nismo imeli še nikoli – prav kolca se mi.

Dopoldan smo imeli ponavadi kakšne sošolke na obisku od mamic, ki so bile v stiski, ker niso imele varstva, skupaj so opravile šolske naloge in potem gasa ven igrat – končno so otroci bili otroci – ponavadi prihajajo domov tam po 16:00 in ne vidiš nobenega nikjer – med korono so se preganjali po vasi kot mi v starih časih.

Popoldan smo imeli čas kam it ali pa koga povabit al pa za kak sprehod s prijatelji.

Točno tako, jaz ne vem, kje so našli vse te psihično obolele otroke, ki so baje zapsihirali zaradi zaprtja šol. Moji otroci in vsi njuni sošolci si odprtja šol sploh niso želeli, za šolo so naredili v parih urah, potem pa ven na kolesa.

Psihirali so predvsem staši, ki so imeli mulce doma, pa se jim je bilo treba nenadoma posvečat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close