Avstralija
Hello!
Koliko prej rezervirati letalsko karto za Avstralijo, da je ugodna cena?
Je res potrebno že 1 leto prej rezervirati???
Kolikšna je cena (ugodne) let. karte?
Koliko ste povprečno porabili na dan (prenočišče, hrana, prevoz, ogledi)?
Kaj bolj priporočate: Novo Zelandijo ali Avstralijo?
Hvala.
T.
Ugodna cena je nekje okoli 200 000 SIT lahko tud nekaj desettisočakov dražje odvisno iz kje letiš , najcenejše karto so sigurno tik pred odhodom – last minute , če pa želiš redno linijo in točen datum odhoda pa je 10 mesecev prej zadost. Midva sva plačala za pvratno karto LJU-FRA-SYD-FRA-LJU 290 000 SIT v eco razredu , firs class pa je prbl 1 milion.
Avstralija ali NZ najbolje je v kompletu se pravi oboje-Avstralija je resnično zelo lepa ampak tudi zelo velika. Npr. iz Sydneya do Uluruja- Ayers rock je 3,5 ure z letalom.
Cene so precej višje kot pri nas odvisno koliko imaš namenjeno za to potovanje , ogledi recimo ZOO, Aquarium,AMP tower se gibljejo okoli 25-35 AUSD. hrana pa je zelo različno lahko ješ za 20 AUSD ali pa 150 čist odvisno kakšne so tvoje želje.
Pa prijetno potovanje
no pa se moje mnenje!
mislm da je se zmerej dalec najugodnejsa varjanta kupit karto preko sta-ja (studentska potovalna agencija)-za studente- mislm da je bla nazadnje k sm gledala okol 160 jurjev plus 20 jurjev se takse tko da maksimum od 180 do 200 cukov bi te moralo pridt. valda moras se vizo zrihtat k je okol 10 jurjev in to je to.
js sm karto rezervirala pol leta prej placala pa en mesec pred odhodom. Sta ma tut fajn to ker je varscina karte samo 5000 sit in ce si slucajno premislis zgubis samo to in ne obicajnih 30% cene vozovnice kot pri drugih agencijah. leteli smo dunaj-london-sydney.
moram ti rect da je australija ful lepa in ful majo dobr avtobusne povezave zrihtane. za pot po celotni vzhodni obali pa cez puscavo mimo uluruja -skratka celoten krog je prisla okoli 100.000 in velja celo leto. bla sm na dnevnem budgetu 5000 sit in vidla use….od dezevnih goszdov do raznih tur do potaplanja v koralnem grebenu….porabila sem okoli 350.000-400.000 sit. hostli so super in poceni hrana pa tud!
za NZ ti zau ne morem nic povedat ker je se v planu so mi pa usi popotniki po Avstraliji govoril da je za umret lepa….cene pa so priblizno enake!
uzivej medtem ko bomo drugi zeleni od zavisti 😉
Keltinja
Forum je zaprt za komentiranje.