Avstralija – stroški
Midva s fantom sva novembra lani zapravila približno 250.000 sit na osebo. Nisva 3x obrnila vsak $ vsaj enkrat pa. Bila sva najprej en teden v Sydneyu nato letela v Cairns in potem potoval z vlakom in busi nazaj v Sydney. Imela sva ISIC studentski kartici in so vlaki in busi do 50% cenejši. Vozovnice sva kupovala sproti in je prišla pot od Cairnsa do Sydneya točno 244$/os. Za letalo v Cairns sva dala 222$/os. Qantas preko interneta.
Spala sva po hostlih v dvoposteljnih sobah od 20-25$/os. Dormi so bili od 15-20$/os. Hrana v trgovinah je približno 10% dražja kot tukaj. Najdražji so izleti okrog 100$/os za enodnevni izlet. V sydneyu sva spala v Bondi Serviced Apartments, kjer sva dala za studijsko budget stanovanje s spalnico, kopalnico, kuhinjo in balkonom 51$/noc. Za ceno sem se zmenil preko telefona. Na intranetu in tam je dražje. (http://www.bondi-serviced-apartments.com.au/)
Upam, da sem kaj pomagal.
Viki
tja, sori, tist prej ni lih najbolj ratal …
racunat moras, da se, ce ze za karto kar nekaj das, sigurno ne splaca na veliko sparat… pa tud destinacija je taka, da bog ve, kdaj bosta spet tja sla.
se strinjam z vikijem glede cen hostlov, hrane, le jaz osebno sem zapravila slabe 2x toliko v 4 tednih kot on… pa uživajta, lp
Hvala vsem za odgovore!
Teja: vem, da se ne splaca sparat, zato me glih okvirno zanimajo stroski. Sam sem racunal okrog 0,5 milijona na dva, ker mislima obiskat samo East Coast pa Sydney; ostali izleti v notranjost so dragi, vsega pa tudi ne bi rad zapravil.
Viki: glede tistega stanovanja v Sydneyu. Na internetu pise cena 85 AUD, torej pravis, da bi se dalo zbarantati na manj?
LP
Jest sem se ravno vrnil iz oz-a, tam sem bil 3 mesece, nekak sem zracunal da potrebujes ene 2000 – 2500$ na mesec, za V obalo sem porabil prib. 1700$.
Ce vas je vec si probajte zrihtat avto, to je najboljs nacin, najvec vidis.
Glede stanovanja v Syd. Ena od variant je da gres v Sv.Rafael v Merylands. Tam se da spat pri fajmostru za 15$, mas eno majhno hisko. Mal je smotan ker je ene pol urce z vlakom, ampak to ni panike, povratna karta do cityja te pride 7$.
Forum je zaprt za komentiranje.