Avstralija -poleti
Haj,
A je ze bil kdo v Avstriliji v poletnih mesecih oz. zgodnji jeseni (september)? Zanima me namrec, kaksne so takrat pri njih temperature. A je velik sok po tem, ko prides z nase poletne vrocine v njihov zimski mraz? Ali se sploh splaca potovati tja v tem letnem casu?
Ima kdo namen iti letos dol v tem casu?
Maksimalno uzivajte!
Tanja
Oj!Tanja:)
Poglej situacija je taksna, moj prijatelj je bil lani konec avgusta in cel september dol ker je imel namen priti na najvisji vrh Avstralije-Mount Koscjusco in se je za ta letni cas odlocil, da je lahko smucal iz gore!In pravi da so razmere za ta namen takrat dobre.Kar se pa tice nizin pa ne vem kako je z vremenom-vem pa po lastnih izkusnjah, da se vrerme tam zelo razlikuje od notranjosti in obale.Sam sem bil tam od 21.novembra 2004 pa do 23.januarja 2005 in lahko ti povem da do bozica ni niti en dan dezevalo temperatura pa se ni spustila pod 25 stopinj.Jaz recimo sem priletel v Melbourne in pot nadaljeval proti Adelaidi nato proti Alice Springsu nata pa do Carensa in po vzhodni obali do Sydny-a in domov!Po novem letu sem bil ze na vzhodni obali in takrat se je vreme nekoliko poslabsalo vendar je se vedno redko dezevalo-na 3 dni recimo pa se to samo nekaj ur!
Recimo vreme v Melbournu je bilo oblacno vendar je bilo okrog 25 stopinj.V Adelaidi je bilo vseh 5 dni brez oblacka in 30 in vec stopinj.V Alice Springsu in narodnem parku Kata Tyuta pa je bilo vroce za “znort”na vzhodni obali pa spremenljivo vendar zelo vlazno sploh v Carensu.
Vsekakor ce se da pojdi tja v nasi ZIMI- je zanimivo ko se vrnes ves zagoret o.z.”zapecen”v nas mraz-se sedaj se nisem navadil pa sem ze 2 tedna doma:)))
Skratka Tanja odloci se in POJDI- NE BO TI ZAL!!!!!!!!!
Ce te zanima se kaj v zvezi z Avstralijo mi pisi na:miha@2die4.com
lp miha
Ja. Itak morš it vsaj 2x v Avstralijo, da jo recimo vidiš kokr tolk(razen če si lahko vzameš vsaj ene 6 mescov dopusta potem bo 1x kr ok). Tko, da če greš ko je dol zima se izogni raznim Melbournom (najbolj gnilo mesto kar se vremena tiče ve celi Oz) ipd. Bodi na severu Queenslanda, Darwin, Broome…..ki so v njihovi zimi najlepši in na žalost tud najbolj nagužvani. Za ostali del pejd pa rajs v njihovem poletju ker potovat okrog pri recmo 3 – 5 stopinajh in obilnem deževju ni glih fino.
LP Safrane z ženo se odpravljava Avstralijo december 2005 po podobni poti kot si jo opravil tudi ti, potovala bova z avto domom in če imaš kateri koli koristne inform. jih prosim sporoči, na naslov alenka.jankovec@telemach.net
LP Jože in Alenka
avstralija je nora dezela. kljub znanju, da je to ogromen kontinent ” down under ”, me je ta velikos, prostroanost zelo presenetila. glede na velikost, menim, da se splaca iti v vsakem obdobju, saj lahko poceni kupis letalsko karto – notranji let in si ze na drugem koncu, pa v cisto drugacnih vremenskih pogojih. melbourn bo takrat mrzel, zahodna obala pa niti ne. odvisno je le koliko casa imas in koliko je tvoj proracun. toplo priporocam, jaz sem se imela noro.
Forum je zaprt za komentiranje.