Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice avstralija-izkušnje z delom

avstralija-izkušnje z delom

cao!
Zanima me, če ima mogoče kdo kake izkušnje z delom v Avstraliji-Melbourne ali Sydney. Poleti greva tja in naju zanima, če se da lahko poiskati delo za študente, kakšno delo, koliko je plačano,…Pa se nekaj-kako najceneje do Avstralije, preko katerih letalskih povezav?
Hvala v naprej!
petra&jani

Delo se da poiskati, samo si morata prej zrihtati delavsko vizo, drugace skoraj ni sans, da dobita delo. Pa poleti je v Avstraliji na jugu sorazmerno mrzlo :). Za kaksno delo na farmah pa bi blo boljse it, ko je topleje.

Ker je zdaj nizja sezona, bi mogla letalska karta biti okrog 225.000 s taksami vred, mogoce se manj. To je cena pri Lauda Air.

LP

malo pobrskajta po arhivu ker smo o tem, se mi zdi, ze kar dosti rekli

No, no, ni čisto tako kot pravi Ali…
Mrzlo v tem času vsekakor ni v Avstraliji (če primerjam s Slovenijo). Obstaja pa vedno možnost, da če je hladneje se pač odpraviš na sever (npr. Brisbane) in si že na toplem, tudi v njihovi zimi.
Delo se da poiskat brez problemov. Tu mislim na obiranje sadja (fruitpicking), malo poglejta na netu. Za kaj več pa bi že znal biti problem.
Tudi karte se dajo dobiti ceneje!
STA Travel (www.sta-lj.com) jih ponuja za 856$, kar je okoli 180.000sit- polet iz ZG. Na kakšnih nemških internet straneh, se jih da dobit še ceneje. Malo pobrskajta, saj ni tako težko (GOOGLE, Lycos …)!
Bon voyage.

Mathew: glede temperatur sem jaz mislil glede na povprecne temperature v Avstraliji. In ko se v Sydneyu dodas kar pogosti mrzli veter, te zebe, ce ne prides ravno iz Slovenije :).

Pri onih cenah na STA NI letaliskih taks. Sicer ne vem, koliko znasajo, samo ponavadi so kar velik pribitek k ceni.

LP

LEP POZDRAV

GLEDE NA TO DA NISEM ŠE BIL V AVSTRALIJI VAMA KAJ POSEBNEGA NE MOREM SVETOVATI AMPAK ČEZ DESET DNI POTUJEM V AVSTRALIJO IN ČE ŽELITA MI POŠLJITA EMAIL ČEZ NEKAJ ČASA PA VAMA BOM POSREDOVAL NAJNOVEJŠE OZIROMA SVEŽE INFORMACIJE KAKO JE Z VSEM TEM DAM DOLI

LEP DAN ŠE NAPREJ VSEM SKUPAJ

G’day,
da napisem se jaz nekaj o moji izkunji. Kot malo vecji poznavalec Avstralije lahko recem, da zima onkraj ni ravno taksna kot je v Sloveniji. Njihove zime izgledajo nekako tako, na jugu se znajo temperature spustut do 0oC, bolj ko se blizas severu se temperature dvigajo. Darwin ki je na severu, v njihovem zimsem casu, je za nas zelo poleten, dnevne temperature se dvignejo preko 30oC. V tem casu ko nameravata potovati je vreme vetrovno in dezevno. Vcasih nic kaj prijetno, res pa da je vreme spremenjivo kot pri nas vcasih kako zimo pade tudi man dezja kot ponavadi. Zato vama zelim sreco da ne bo manj padavin in predvsem malo vetra.

Glede dela:
Ni tezko dobit, ce lahko poprimes za za tudi ne kaj prijazno delo, sicer je tudi odvisno od ponudbe. V mestih je dela manje (brez vize), ce pa imas vizo to sploh ni problem. Kje iskati delo? Ce se odpravis malo ven iz mesta na podezelje, na vsaki trgovini in bencinski crpalki imajo oglasne deske kjer delodajalci ponujajo razlicna dela. Najvecje povprasevanje je na farmah za razlicna opravila (ciscenje, obrezovanje sadja, pobiranje pridelkov na njivi, ciscenje pridelkov,…)

Letalske karte:
Prej ko rezerviras let cenejsa je, to pravilo zagotovo poznata. Ne poznam naslovov internet strani kjer bi lahko preverila cene. Zagotovo pa preverita pri razlicnih letalskih druzbah. In kar je tudi zelo pomembno je to, vajino pot zacneta v eni od drzav, ki je v EU (Avstrija, Italija). Ker zagotovo presedas nekje v drzavi EU na povezavo proti AU. Cene letalskih kart v EU so bistveno nizje, kot let iz ne EU v EU.Takse so tako velike da se razlika opazi. Da ne bo zastrasujoce, obstajajo tudi posebne ponudbe, ki pa jih moras malo spremljat. A ne pozabi kar sem napisal v prvem stavku.

Zelim vama kar se da lepo potovanje do in po Avstraliji.

Simon

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close