Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Avstralija in NZ – budget

Avstralija in NZ – budget

Tisti, ki ste že tam potovali – koliko približno je treba računati, da porabiš na dan? Nisem ravno big spender, ampak kar je nujno…

lp!

Živjo,

tudi jaz se odpravljam v NZ, in sicer januarja 05. Grem za en mesec,s karto skupaj računam na cca 700.000

kdaj odpotuješ ti?

Živ,

na NZ bom prispela enkrat maja ali junija naslednje leto – ne vem točno, ker bo to le ena od postaj (vzela sem si eno leto časa). Začnem v JV Aziji, potem bom pa videla, kako in kaj.
Čisto tako iz firbca – koliko te je prišla karta (če imaš datum, sklepam, da jo že imaš)?

lp!

Ojla!
Jaz sem bila lani v Avstraliji za en mesec in sem skupaj s karto porabila okrog 700,000.
Se da pa se prisparat…
Pozdravcek…

hoj Tisa!

Tut jst sm bla lani u Avstraliji. V mescu in pol sem zapravla 460.000 (poleg 180.000 za letalo) in nism bla na ful ful ful strogem budgetu. Hostli so itak pocen, hrana razmeroma tut (u trgovinah, pa kitajski takeout). Najdrazje te pridejo ksni ogledi dezevnih gozdov pa razna potaplanja in podobne stvari.

Kolkr sm slisala sta si NZ in Avstralija cenovno zlo podobni pa tut standard je priblizno enak tko da kolkr bos racunala za Avstralijo racunej tut za NZ!

uzivej, medtem ko bomo drugi zeleni od zavisti hehehe 🙂

keltinja

Jest sem bil dol pred letom in pol tri mesece, zapravil sem prib. 2000$ (Aus) na mesec. Glede spanja, hrane in prevozov sem se kar pazil da je blo čim cenejš…sam največ je šlo za razne turce, oglede…to ti znajo res mastno zaračunat. Sam se splača… Najcenejš bi blo verjetn da vas je več (2-3) pa da si kupte avto..so poceni, tud bencin je dokaj pocen, pa največ vidiš…
Smo ti pa na smrt fovš, sploh tisti ziher ko so dol že bli :)))

Bolj vas berem, bolj komaj cakam… Hvala vsem za informacije!

NZ je OK, tudi za budget varianto. Joj, meni se kar kolca, ko berem, da kdo odhaja tja…
Osnovno bivanje in hrana ni predrago – vsaj takrat, ko sem bila (1998), se mi ni zdelo – nekaj prenočišč sem videla, pa je bilo sprejemljivo, prav natančno pa nisem spremljala, ker smo bili z avtodomom. Povsod je gora takeawayev, kjer se naješ za majhen denar. V kakšnem campu najdeš tudi “lesen šotor” – ena majhna kolibica, kjer je prostora za eno ali dve ležišči in da se vrata odprejo.
V NZ so razne adrenalinske zadeve (bungee jumping, z gliserji po soteski,…) kar drage, sicer ostalih vstopnin nimam v spominu kot nek strahoten strošek. Spominki so bili kar zasoljeni, ampak so lepi in zelo zelo malo kakšne čudne plastike.
Uživaj – na celem potovanju, seveda!

Hoj,

ja karto že imam, letim s Quantasom, pride me pa 255.000 + takse.

Midva z mojo ženo sva prišla nazaj 3. augusta bilo je več kot fenomenalno res sva ti prov fouš k je tko super dol.Obvezno moraš preživeti nekaj dni v Sydneyu k se dobesedno zaljubiš v to prekrasno mesto,pa ULURU pa ……… , ja dnarja pa rabš kukr ga misliš porabiti za en mesec po pocen lokalih in pocen hostlih bo 2500 AUSD zadost, če pa imaš v mislih hotele in dobre restavracije pa to lahko pomnožiš z 2X ali več.Midva sva porabila za 1 teden Australije , 1 teden Fijia in 1 teden Cookovih otokov brez hotelov 8000 AUSD!
Pa prijetno potovanje

Karto se da dobit tut mal cenej za okoli 200.000 + takse. Sicer pa vprasaj na STA-lj pa ti oni vec povedo. Zanima pa me kaksne so temperature v januarju. Vem da je vrhunec sezone pa da je res vroce ampak ali se da prezivet. Jaz grem dol okoli 15.1.2005 pa mislim da bom tudi malo delal. Ostanem pa priblizno 3-4 mesece, če bo bog dal… Ajde pa lepo potujte!
Igor

cav!
zanima me, če ves kaj vec, kako je z delom dol. a se da tut kar tam kej zrihtat al je dobro, da si ze prej zmenjen?

Igor, ob vzhodni obali je nonstop zelo vroče (nonstop si moker od potenja), samo se da normalno zdržat. V notranjosti pa ni fajn bit predolgo izven klime :)). Na severu pričakuj skoraj vsakodnevni nekaj minutni dež.

Pa 4 mesece ne boš mogel ostati, ker turistični vizum velja samo 3 mesece, razen če boš med zmes skočil na NZ ali kam drugam…

LP

Zivjo!

Nova Zelandija je totalno nora dežela… domov sem prišla feb 04! Glede cen in življenjskih stroškov pa takole: cene so res priblizno enake kot pri nas. Ti pa svetujem, da si kupiš avto, ker bos na ta način videla najvec! Sicer imajo buse (kiwi experience ipd…) sam vsi ki so potovali z njimi niso najbolj pohvalili! Vlaki pa itak odpadejo. Če bos kupovala avto se ti ga definitivno najbolj splača kupiti v Christchurchu (juzni otok), ki je po najinih (tam sva bili s kolegico) ocenah najbolj poceni mesto na NZ! Kupili sva ga za 850$ in ga dva meseca kasneje v Aucklandu prodali za 1450 $ 🙂 Če bi slo obratno ne vem, samo velika večina popotnikov prileti v Auckland, zato so tam tudi bolj navite cene!
Drugace pa je hrana (sploh fast food, ki pa ni samo McDonalds, mas se tajsko, palestinsko, kitajsko,… hitro hrano- ampak bolj v večjih mestih!) relativno poceni oz. normalno- kot pri nas!
Vreme- glede tega se kar dobro pripravi, še sploh ce bos spala v šotoru! Ceprav gres tja poleti lahko ponoci komot pricakujes temparature okrog 5 stopinj, drugace pa vreme ful niha. Zjutraj ob 9ih vroce, sonce, ob 11h pa dež in mrzlo, čez 3 ure spet vroče! Kr pestro!
Glede mest ti priporočam, da si ogledas Queenstown (juzni otok). Enkratno in adrenalinsko! Tam imaš tudi izjemno lusten in ful poceni hostel (13$/noc)- imenuje se Bungi backpackers, lastnika sta ful fajn- bila sta ze v Sloveniji!
O vsem bi lahko pisala se v neskoncnost… da pa ne bom predolga… ce te se kaj zanima, mi lahko pises na jana_dominko@hotmail.com

Uzivaj v NZ!!!!

Jana

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close