Najdi forum

avi ali mpag

Imam dvd kamero in za urejanje filmov uporabljam PowerDirector ali Pinnacle studio. Zanima me v katerem formatu je kvalitetnejša slika v AVI ali MPAG2. Če posnetek posnemem v AVI formatu je posnetek prevelik za DVD 4,7 GB. Zakaj se to zgodi saj sem snemal na mali DWD 1,47GB

Kaj pa divx?Format dvd kvalitete.

MPEG2 in AVI ne moreš direkt primerjat, saj so to kot jabolka in hruške.

MPEG2 je vrsta kompresije, AVI pa je video format.

Najbolj znan video format, ki ima MPEG2 kompresijo je DVD, najbolj znana kompresija, ki jo ima AVI format pa sta DivX in XviD. Avi format je lahko tudi brez kompresije, za so te datoteke lahko tako velike.

@xyxy
DivX nikakor nima iste kvalitete kot DVD (vsaj pri stopnji kompresije ki se ponavadi uporablja)

Hvala Hmmm za to poučno objasnilo. Imam pa še vedno problem. Kakšen format naj izberem pri ustvarjanju filma saj, če v dvd player, ki ne podpera MPAG niti Divx ali Xvid formata vstavim, finaliziran mini disk mi normalno bere, ko pa iz diska prenesem zadevo v računalnik ga obdelam (porežem, dodam prehode…) pa ne vem kateri format naj uporabim saj je Avi prevelik MPAG pa ne prebere. Če se še kdo spozna na delo programom PoverDirektor lepo prosim za pomoč.

Kakšen MPAG? MPEG!!! EEEEEEEEEEEEEEE

Kaj pa, če iz PowerDirectorja shraniš kot mpeg (best quality), potem pa z dr.Divxom predelaš iz mpeg v divX (s končnico *.avi).
Pri meni zmeraj vžge.

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Praviš da ti finaliziran mini disk normalno bere. Ta disk ni verjetno nič drugega kot mini DVD. Torej moraš na koncu zopet narediti dvd format filma in ga zapečt, ne pa avi ali mpeg(ki je verjetno obični mpeg1, zato ga enota najbrž tudi ne prebavi).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close