Audisprej in podobno – je učinkovit?
A je že kdo to probal? Ali deluje?
Imam čep (ušesno maslo) v ušesu in me je strah it h zdravniku na čiščenje, ker imam ful grozen občutek, da mi brizga vodo s silo not, zato bi raje to odstranila s sprejčkom. Zdravnica mi je rekla, da ni preveč učinkovito.
Pa da ne kupujem brez veze, me še zanimajo vaše izkušnje. Hvala.
ja, imajo punce prav. To je le fiziološka raztopina v pršilu. Učinek bi bil, če si redno sprejaš popolnoma očiščeno uho, da tako morda preprečiš čep, če pa čep že je, potem ga s fiziološko ne raztopiš.
Pomaga pa npr. ecerumen, taka oljnata zadeva. Nekaj dni zapored si ga 2x dnevno vlivaš v oba ušesa in se dejasnko čepek raztopi. Potem pa nekako to ven spereš, končno lahko tud z Audisprejem. Za naprej pa parkrat tedensko, da preprečiš nastenek novega.
Lahko pa tud olivno olje in eterično olje sivke. narediš eno tako mešanico, ne vem natančno 1dcl olja + 30 kaplic sivkinega in si to redno kapljaš v ušesa.
kaj pa tisti tulci, ki se prižgejo?
http://www.radostbivanja.org/ciscenje-uses-s-tulci-oz-svecami-hopi/
Moja izkušnja. Hčerka 5 let stara je imela zelo zamašena ušesa. Ušesa so se ji zapirala skoraj vsak dan. In smo bili dvakrat na izpiranju, ampak čepa nismo uspeli spravit ven. In od takrat naprej uporabljamo ta sprej, da bi se čep omehčal. Sedaj ga uporabljamo več kot leto dni, ampak res vsak dan in je bolje. Eno uho je že čisto ok, drugo je še malo zadelano. In cel čas uporabe se vidi, da se ušesa čistijo, včasih kar precej ušesnega masla. In tudi zaprtih ušes že ni imela zelo dolgo.
Še ena z zamašenimi ušesi – dejansko meni pomaga samo ona tavelika brizga pri zdravniku. Tulci in Audisprej sploh ne, dobijo se še neke oljnate kapsule, ki pri meni tudi niso imele učinka (menda Acerumen) ampak sem bila morda premalo vztrajna. Parafinsko olje sem pa kupila pa nikoli sprobala.
Aja še ena učinkovita zadeva a bolj za vnetja, ne tolko za čiščenje. Kar nekaj časa sem imela težave s pogostimi bolečinami v ušesih, potem sem nekje na netu prebrala o 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vodikovem peroksidu (spet kao neko čudežno zdravilo za vse – ja seveda) ampak ušesa mi je pa pozdravilo. Sem kupila stekleničko tega v lekarni in sem že pri manjših bolečinah nakapljala nekaj tega v uho, potem moraš ležat nekaj minut in poslušat tisto šumenje v ušesu, nakar “zliješ” ven. Najbrž gre samo za razkuževalni učinek.
Forum je zaprt za komentiranje.