Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Atopijski dermatitis

Atopijski dermatitis

Pozdravljeni,

imam sina starega 2 leti in pol z atopijskim dermatitisom (najbolj obraz ter noge). Vzrok ni znan, lani smo bili 3x na testiranju, letos pa enkrat in sicer za jajca,sojo,pšenico in mleko. Poiskusili smo že vse od hrastovega lubja do 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} olivno olje v beli bazi, Eliden,Locoidon, izogibamo se nekaterim pralnim praškom, mehčalcem, iz prehrane sem po posvetu z zdravnico tudi dala mleko ter mlečne izdelke. Je pa res da poleti fleki na koži izginejo. Bil je tudi pri alergologu, vsi testi so vredu.

Prosim za kakšno mnenje če se kdo srečuje s podobno težavo.

Lep pozdrav.

S tem se srečujem dnevno in to v zelo hudi obliki. Nič od tega kar delaš ne bo kaj dosti pomagalo. Res da so praški in mahčalci agresivni samo to ni vzrok. Težava je v sami koži in za tako najbolj pomagajo oljne kopeli.
Glavo oprat posebej, da ne pride šampon v stik z kožo, ker to še bolj suši in draži. Uporabljaj pa samo preparat za tako kožo, nam pomaga od Aderma oljna kopel, pol pa kreme. Kadar je izjemno hudo pa naredim kamilično kopel, samo je potrebno dodat obvezno olje noter. Kamilica vnetje zelo ublaži, olje pa neguje. Otroku kupi v lekarni omega-3, ne šparaj tle in vprašaj, da ima čim večjo vsebnost tega.
Poleti bo to izvenelo ker sonce pomaga in zato sedaj ko je le mogoče dajte otroka čim več na sonce, ker bo pomagalo.

hm, tudi pri moji so bili testi negativni, oz naj bi alergija izzvenela. Reagira pa še vedno – tako da osebno tega ne jemljem za neko merodajno informacijo, ampak sem umaknila vse, kar vidim, da sproži reakcijo (jajca, mački, citrusi). Odkrila sem tudi eno fajn kremo, po kateri ni potrebe po kortikih, ki lahko zasvojijo (tega nočem). Potem še oblačila: žabice, vse kosmateno, oblačila z neravnimi (nacufanimi) robovi (npr rokav, ovratnik), naredijo kar pošten problem. Pa srečno!

Ne da zasvojijo, kožo uničujejo in jo tanjšajo. Tako, da pri uporabi kortikosteroidov zelo previdno in to samo, ko je res potrebno.

http://www.mamina-maza.si/clanki/kako-smo-pozdravili-atopijski-dermatitis

Nočem delati nobene reklame, ampak nam je pomagalo. Dodajat sem začela kapljice D3 Gaja in Omega 3 od Jamieson (želejčki) in umivam ga z negovalnim oljem in balzamom po kopanju (oboje od Boiderme za atopijski dermatitis). To delamo sedaj tretji teden in srbečih lis ni več, koža je taka kot pred začetkom težav. Se pa prej pozanimajte pri svojem zdravniku. Pomembno je tudi, da ni kakšne alergije na ribe ( ribje olje v želejčkih) ali na kakšne konzervanse. Malo poguglajte o sestavinah.

Pa srečno.

rekla si, da poleti fleki izginejo. sSama sem alergična na volno. Poleti se ne oblači v volno, torej mogoče je alergičen na volno.
Ne jem več mleka in nobenih žit.
Sem ozdravljena vseh dermatitisev!
Priporočam!

Ne da zasvojijo, kožo uničujejo in jo tanjšajo. Tako, da pri uporabi kortikosteroidov zelo previdno in to samo, ko je res potrebno.
[/quote]

Žal lahko pride do zasvojenosti: http://itsan.org/what-is-rss/. Sama jih kar nekaj poznam. Tako da previdno s tem.

Zdravo!
Jaz sem atopijski dermatitis dobila po porodu. Grozljivka, tako da verjamem, da če gre za otroka, je še tolk hujš.
Tudi sama sem poskusila z miljon mazili, bila pri večih dermatologih, testiranjih…, ampak brez stalne uporabe kemije, ni bilo nič boljše.
Zato sem se odločila za nekaj povsem drugega, šla sem na 4-dnevno terapijo h gospodu Domančiču na Bled, dermatitis mi je izzvenel po pol meseca in od takrat se mi ni ponovno pojavil (trkam, trkam, trkam na les), pa je od tega zdaj 9 let.

[/quote]

Žal lahko pride do zasvojenosti: http://itsan.org/what-is-rss/. Sama jih kar nekaj poznam. Tako da previdno s tem.
[/quote]
Trenutno nimam časa, da bi preletela skozi članek, ko ga bom imela bom prebrala.
Nikakor mi ne gre v glavo od zasvojenosti, ker od zasvojenosti pride samo (to velja za vsa zdravila) če se jih jemlje v prevelikih dozah in preko omenjenega časa. Vse kortikosteroidne kreme, ki so otrokom predpisane pa se daje max do 10 dni, da se te ekceme umiri, ker srbijo, boli in tudi razpoka do živega, ter nastanejo rane.
Kortikosteroidi pa bolj kot zasvojenost je nevarna za osteoporozo in sladkorno, ampak to spet velja bolj za asmatike, ker jemljejo te stvari vsak dan.

Kar preberite. Tud jaz nisem vedela, da lahko pride do tega, opozarjajo samo na tanjšanje kože, na to pa ne. Več ljudi, kot se tega zaveda, boljše je. Res da ks pomagajo, pri nas vedno le začasno, vsakič pa se je po par dneh vrnilo v še hujši obliki. Odpravljajo posledico, ne vzroka in lahko uničijo delovanje več organov, pa ni treba, da so doze hudo velke – itak je pri otroci razmerje površina kože vs volumen telesa drugačno kot pri odraslih. Normalno, da otroku pomagaš s ks, ko je res res hudo, da revež ne trpi. Ampak, če se razvije rss, je otrok v bistveno slabši situaciji kot pa če se ad ne zdravi s ks. Če starši najdejo kremo brez ks in nego, ki pri njihovem otroku pomaga, juhej:) pri nas je hb ratalo.

Jaz sem ga pozdravila z bioresonanco, pri Dominiku Golenhofen. Vendar pa imam še vedno suho kožo, katero uspešno vzdržujem s kremo Bioderma. Poglej si njihovo linijo na spletu, imajo jo tudi naše lekarne. Jaz jo naročam pri Salma.si, kjer je do trikrat ceneje. Izdelki pridejo v dveh dneh.

Moj sin ga ima in edino kar je še kar pomagalo oz pomaga uriage xsemose krema, dobila veliko testerjev v lekarni sam edino po tem so bili vidni rezultati. Poskusite rečt za tester

Pozdravljena!
Moja hčerka je imela zelo hude izpuščaje. Teste je imela vse negativne. Na dermatološki so mi dejali, da lahko hodim k alternativcem, če želim metati denar stran. Vseeno sem šla k zdravnici, ki je tudi homeopatinja. Izboljšanja ni bilo, dokler nisem sama ugotovila, kaj ji sproža izpuščaje. Še sedaj ne vem točno kaj, ampak čokolada je bila velik problem. Najslabše so bile kinder, sladoled iz Lidla (tako mi je kliknilo), bomboni… bolj je bila kremasta čokolada, slabše je bilo, nutela tudi. Pri devetih letih je skoraj popolnoma izzvenelo, tako kot so rekli na dermatološki.
Pa srečno! Nam je zelo odleglo, ker smo rešeni, pa še bolj zdravo smo jedli! Lp

Pozdravljeni imam atopijski dermatitis  katera zdravila pomagajo nesmem uživati laktoze ker sem alergična na laktozo in gluten katere kreme pomagajo hvala in lep pozdrav

Odgovor na objavo uporabnika
Neja420, 17.06.2021 ob 09:53

Pozdravljeni imam atopijski dermatitis  katera zdravila pomagajo nesmem uživati laktoze ker sem alergična na laktozo in gluten katere kreme pomagajo hvala in lep pozdrav

https://www.lekarnar.com/izdelki/a-derma-exomega-control-emolientna-krema-200-ml

Robi149, 17.06.2021 ob 10:23

https://www.lekarnar.com/izdelki/a-derma-exomega-control-emolientna-krema-200-ml

Pozdravljeni exomega kremo sem se preizkusila in ne pomaga katera krema bi bila da nima kortisteroidov za atopijski dermatitis ali tablete da nimajo laktoze

CBD smola zelo pomaga in lajša dermatitis.

pitra, 17.06.2021 ob 14:07

CBD smola zelo pomaga in lajša dermatitis.

Katera kortisteroidna krema pomaga za atopijski dermatitis

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close