Atopijski dermatitis
Somebody spi*zdi, vse teme serješ, pa res ni ne poveš, koristnega. Zelo si nadležen. Za našo pikico imamo hladilno kremo, sirup claritine in pa, ko je huje elidel, vse to dobimo na recept, pri otroku ne upam na lastno pest zdraviti. Trenutno ima poslabšano, ker je v teh dneh imela veliko aktivnosti v okviru šole in sonce ter potenje nista ok. Pripravljam ji, po priporočilu, soljeno kopel, s tem sem ravno začela, in že pomirja kožo. Če ne bomo zdrli bo potrebno v bolnišnico po infekcije antihistaminikov, je zoprn ta dermatitis.
Neja420, 17.06.2021 ob 12:47
Pozdravljeni sirup claritine ni na recept
Seveda je. Lahko se dobi na recept, lahko se pa kupi in plača brez recepta.
Se ti javim še jaz, smo ta teden ravno prišli iz Dermatovenerološke.
Če te prav razumem se ji dermatitis pojavlja zaradi alergij, ker drugače ne bi rabili antihistaminikov in Claritina. Torej bo izboljšanje vidno, ko otrok ne bo več v stikih z alergeni. Začnite delati najprej na tem.
Pri nas kadar ima hudo poslabšanje ima prepoved gibanja po soncu (če že, se mora zaščitit z oblačili) in čim manj potenja. Kar je v vročini težko dosečt. Ko je hudo dobi kortikosteroide, drugače ima samo nego (krema z 10% olivnim oljem z vitaminom E = hladilno mazilo). Ukinili smo mila, za umivanje je sindet. Prašek imamo Frosch, nič mehčalca.
sveže iz derme, 17.06.2021 ob 13:05
Seveda je. Lahko se dobi na recept, lahko se pa kupi in plača brez recepta.
Se ti javim še jaz, smo ta teden ravno prišli iz Dermatovenerološke.
Če te prav razumem se ji dermatitis pojavlja zaradi alergij, ker drugače ne bi rabili antihistaminikov in Claritina. Torej bo izboljšanje vidno, ko otrok ne bo več v stikih z alergeni. Začnite delati najprej na tem.
Pri nas kadar ima hudo poslabšanje ima prepoved gibanja po soncu (če že, se mora zaščitit z oblačili) in čim manj potenja. Kar je v vročini težko dosečt. Ko je hudo dobi kortikosteroide, drugače ima samo nego (krema z 10% olivnim oljem z vitaminom E = hladilno mazilo). Ukinili smo mila, za umivanje je sindet. Prašek imamo Frosch, nič mehčalca.
Pozdravljeni jaz imam atopijski dermatitis v pri gibih rok in me zelo. Močno srbi zato sprašujem
Forum je zaprt za komentiranje.