Atene 2004
Ali si kdo letos avgusta namerava ogledati olimpijske igre v Atenah? Letalski prevoz iz Ljubljane in vsaj en teden v Atenah. Ogled olimpijskih tekmovanj in mesta.
Če je še kakšen olimpijski navdušenec ali navdušenka se lahko dogovorimo, saj bi bila tudi cena prenočišč ugodnejša, če nas bi bilo več.
Pa lep olimpijski pozdrav!
ja, js sm se lih te dni zanimal glede tega… sicer mi bi šli družinsko, ampak v vsakem primeru, tut če boš šel sam, se ti pomoje najbolj splača ladja. Anek Lines recimo (s katerim smo mi šli tut na maturanca lani in mam dobre izkušnje — okej razen tega da so v ladijskem diskaču skoz nabijali un nek grški cigu-migu ampak to je čist druga zgodba :)) majo kr precej ugodno, 2×ceneje kot z vlakom ljubljana-atene, pa še bolj udobno najbrž.
ker gre za trajekte, lahk vzameš tut svoj avto in nisi v grčiji odvisn od javnega prevoza, kar je praktično če si hočeš ogledat še kaj druga poleg aten (za same atene pa je najbrž najbolj pametno res uporabljati javni prevoz). za letala pa nevem, ampak so zagotovo dražja in bodo še dražja v sezoni.
zaenkrat sem še pri organiziranju prevoza, ko se pa bom začel ubadati s nastanitvijo pa lohk kej več povem… sicer en kolega ma ful kontaktov grčiji in mi bo on najbrž zrihtal kaj po bolj ugodni ceni…
drgač pa karte si pa moraš zrihtat sam, ampak zaenkrat še nisem zihr al direkt od organizatorja al bo mogoč kakšna možnost preko slovenskega olimpijskega komiteja…
sicer če si bolj komot, potem ti vse zgoraj navedene zadeve zrihta kompas (ki so tut edini med agencijami pooblaščeni za prodajo vstopnic v sloveniji) in tut edini do zdaj majo aranžmaje prav za ogled olimpijskih iger. ampak ti za to seveda tudi pošteno zaračunajo.
katere športe pa bi šel gledat? mi smo razmišljali o rokometu…
Zadnja sprememba (21-02-04 01:44)
Karte lahko že zdaj naročite preko Kompasa, vendar pa so okoli 20% dražje kot v Atenah. Jaz bi si ogledal seveda rokomet, košarko, atletiko, veslanje in še kaj. V glavnem tiste športe, kjer bodo tekmovali tudi naši.
Glede prevoza pa je tako, da bo Kompas organiziral letalske prevoze iz Ljubljane za okoli 55000SIT povratna. Koliko pa pride ladija in od kod? Avto in trajekt se mi pa ne zdi dobra ideja zaradi gužve.
Največji problem se mi zdi nastanitev, zato če imate kakšno idejo oz. ugodno varianto sporočite.
lpm
Mironov,
js mam tut tisti Kompasov pinki katalog :)) Za ladjo imaš različne cene, vse od 235€ za deluxe kabino pa do 65€ za pullman seats in 50€ za palubo… povratna seveda, in to iz trsta. se pravi da če nočeš luksuza, je prihranek v primerjavi s komasom (in cena je 55 jurjev plus še letalske takse – beri pozorno) kr očiten. aja doplačilo za avto pa je 70 €… sicer pa se strinjam da bo z avtom v samih atenah najbrž katastrofa, ampak (kakor sem omenil tut v prejšnjem postu) če misliš pogledati še kaj druzga v grčiji (in vrjem da je vredno ogleda) je pa avto dobra ideja.
za nastanitev, sej pravim, še nimam informacij…
če boš šel gledat vse te športe, bo to kr investicija… namreč na netu sm gledal cene vstopnic in niti niso tako poceni… rokomet je recimo tam nekje okoli 40€… košarka je še dražja, za ostale ne vem. aja pa otvoritvena slovesnost je okoli 1000€ za najboljše sedeže 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.