Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem ASR ipd.

ASR ipd.

Sistem proti zdrsovanju pogonski koles (ASR in druge okrajšave tega sistema) – kakšne imate kaj izkušnje pri uporabi? Predvsem me zanima vožnja v snegu, klanec,… Mi je popolnoma jasno, da ni vsemogočen, pa vendarle me zanima ali kaj pomaga.

lp

ASR je v veliko pomoč pri speljevanju na mestu, med vožnjo po snegu v klanec pa ga je bolje izključiti: takoj, ko kolo zdrsne, motorju vzame moč in je včasih skoraj nemogoče priti do vrha.

Asp+esp v p307 delujeta odlično. Smo doma v hribu in mi ni žal niti tolarja za esp+asr. Nikoli ga ne izključim pri vožnji v zasnežen klanec, saj zmore to kar voznik ne (zavira eno kolo). Minusa za ta sistem enostavno ne poznam (razen na črto se pa ne da spleljati).

lp

Šofer, a imaš kaj izkušenj s tem ali je to sistem rekla-kazala. Nekateri trdijo ravno obratno.

Želim kaj info iz prve roke, da saj kupujem nov avto, pa ne vem ali naj dokupim esp in asr, ali ne.

lp

Po raziskavah v nemčije esp reši več življenj kot pa air bag. Sam bi ga pri novem doplačal (koliko pa znaša doplačilo)?

lp

yahu, izkušnje ima moj kolega, ki z vključenim ASR nikakor ni mogel v zasneženi klanec proti Rogli. Šele, ko ga je izključil, je avtomobil nekako privlekel do vrha. Je pa res, da gre lahko za posebnost, ki je v vsakdanji vožnji ne boš srečal. In tu, da se razumemo, ne gre za ESP, tega absolutno priporočam. Je pa res, da ima večina avtomobilov, ki ima ESP, tudi ASR. Dobro je, če je mogoče elektroniko izključiti …

ESP vsekakor.

o ASR pa nimam tolk izkušenj in mi zamisel ni všeč, ni lepšega kot črno črto za seboj pustit 🙂

New Report

Close